Body contouring: Τι είναι και πώς θα το κάνεις σωστά για να δημιουργείς sexy summer looks

Μαρία Ροδίτη
Body contouring: Τι είναι και πώς θα το κάνεις σωστά για να δημιουργείς sexy summer looks
Instagram: ninasandbech

Το body contouring είναι η τεχνική που θα δώσει sexy vibes στην επιδερμίδα σου. Μάθε πώς θα το κάνεις σωστά και «διόρθωσε» τις ατέλειές σου εύκολα και γρήγορα.

Σίγουρα θα έχεις μπει στον πειρασμό να δοκιμάσεις το contouring στο πρόσωπο. Ναι, ξέρεις τι εννοώ. Λέω για τις σκιάσεις και τα κοψίματα που δημιουργείς στο μακιγιάζ σου με πούδρες contouring για να «σμιλέψεις» το πρόσωπό σου και να το κάνεις πιο συμμετρικό. Αυτή, λοιπόν, η διαδικασία μπορεί να γίνει και στο σώμα σου και λέγεται body contouring.

Ω, ναι! Ειδικά τώρα που ο καιρός έχει ζεστάνει κι έχεις αρχίσει να φοράς τα ντεκολτέ σου, τα off-shoulder και one-shoulder tops σου και τα σορτσάκια σου, μπορείς να εκμεταλλευτείς τα οφέλη του body contouring στην εικόνα σου και να απογειώσεις κάθε εμφάνισή σου. Έτοιμη;

Contouring χωρίς μακιγιάζ; Κι όμως γίνεται… με μπούκλες

Τι είναι το body contouring

Το body contouring είναι ακριβώς η ίδια τεχνική μ’ αυτήν που κάνεις στο σώμα σου. Όπως, λοιπόν, δημιουργείς φωτοσκιάσεις και κοψίματα στο πρόσωπο, έτσι τα δημιουργείς και στο σώμα.

https://www.instagram.com/p/Cc-gUGprcZ-

Χρησιμοποιώντας πιο σκουρόχρωμες πούδρες contouring κάνεις τις σκιάσεις, ενώ με highlighter ή πιο ανοιχτόχρωμα προϊόντα δημιουργείς τη λάμψη. Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, χρειάζεται προσοχή γιατί σίγουρα… δεν θέλεις να λερώσεις τα ρούχα σου ή τους καναπέδες στους οποίους θα καθίσεις. Για να μη γίνεις, λοιπόν, εσύ μια οπτασία που, όμως στο πέρασμά σου θα τα «διαλύσεις» όλα, πρέπει να ακολουθήσεις κάποια tips. Μυστικά, δηλαδή, που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το τέλειο body contouring χωρίς να αφήσεις πουθενά το «στίγμα» σου.

Τα βήματα για σωστό body contouring

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι! Όταν λέμε body contouring, εννοούμε ότι μπορείς να κάνεις σκιάσεις σε όλο το σώμα. Από τα κόκαλα των ώμων και το ντεκολτέ, τους κοιλιακούς σου μέχρι και τα πόδια. Κι έτσι, αμέσως-αμέσως «διορθώνεις» τις ατέλειες του σώματός σου μεταμορφώνοντάς το πραγματικά.

Στα κόκαλα των ώμων

Βάλε ακριβώς κάτω από τα κόκαλα των ώμων σκούρο make up ή πούδρα contouring και άρχισε να το σβήνεις με χοντρό πινέλο. Συνέχισε βάζοντας ανοιχτόχρωμη πούδρα πάνω στο κόκαλο και στη μέση του λαιμού και σβήσε τη καλά.

Στους κοιλιακούς

Σφίξε τους κοιλιακούς σου και τράβηξε τρεις διαγώνιες γραμμές δεξιά, τρεις αριστερά και μία κάθετα στην κοιλιά με ένα σκουρόχρωμο προϊόν contouring. Ανάμεσα στις σκούρες γραμμές βάλε και ανοιχτόχρωμο προϊόν contouring για να γίνει σωστό blending.

Στα πόδια

Σχημάτισε 2 κάθετες γραμμές με σκούρο προϊόν δεξιά κι αριστερά στα πόδια σου (από τους μηρούς μέχρι τους αστραγάλους). Μπροστά άπλωσε ανοιχτόχρωμο προϊόν και σβήσε καλά.

FIY: Μην ξεχάσεις αφού ολοκληρώσεις το contouring σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος να ψεκάσεις με ειδικό spray που κάνει αδιάβροχο το μακιγιάζ. Έτσι, δεν θα ανησυχείς μήπως ξεβάψεις και ζήσεις μια awkward στιγμή.

Check τώρα στην gallery μερικά προϊόντα contouring για να υπάρχει στο νεσεσέρ σου ό,τι ακριβώς θα χρειαστείς για το τέλειο body contouring.