10 αποσμητικά για να ξεχάσεις τον ιδρώτα και την κακοσμία στον mini καύσωνα που έρχεται

Μαρία Ροδίτη
10 αποσμητικά για να ξεχάσεις τον ιδρώτα και την κακοσμία στον mini καύσωνα που έρχεται

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο περισσότερο ιδρώνεις και η αίσθηση είναι απαίσια. Διαλέγοντας και χρησιμοποιώντας, ωστόσο, ένα από αυτά τα αποσμητικά δεν έχεις να φοβηθείς… κανέναν και τίποτα.

Κανείς δεν περίμενε ότι από τον Μάιο θα έχουμε καύσωνα, όμως να που κι αυτό θα συμβεί. Η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο πρόκειται να σκαρφαλώσει πολύ ψηλά και μαζί με αυτήν ξέρεις πως δεν γλιτώνεις από τον ιδρώτα, που φέρει μαζί του και την κακοσμία πολλές φορές.

Η αλήθεια είναι πως ο ιδρώτας είναι μια φυσική συνέπεια του καύσωνα μιας και το σώμα μας προκειμένου να μπορέσει να κατεβάσει θερμοκρασία, ιδρώνει. Με τη σειρά του, ο ιδρώτας, καθώς εξατμίζεται, δροσίζει την επιδερμίδα. Υπάρχει, όμως, περίπτωση να φέρει μαζί του και την κακοσμία. Οπότε… για να μη συμβούν όλα αυτά καταλαβαίνεις πως το αποσμητικό είναι πιο απαραίτητο από ποτέ.

Πώς θα φτιάξεις φυσικό αποσμητικό που μυρίζει υπέροχα με 3 υλικά

Κι όμως, δεν μυρίζει ο ιδρώτας

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή! Ο ιδρώτας δεν μυρίζει. Ο ιδρώτας είναι ένα άοσμο και διάφανο υγρό στο οποίο υπάρχουν πρωτεΐνες. Όταν έρθει, λοιπόν, σε επαφή με τα μικρόβια που ζουν στην επιδερμίδα μας και γίνουν ζυμώσεις, τότε δημιουργούνται οσμές.

banio.jpg

Εύλογα θα αναρωτηθείς τώρα… Πώς δεν θα συμβεί αυτό; Αυτό θα το αποφύγεις μόνο κάνοντας καθημερινά μπάνιο – και μία και δύο και τρεις φορές αν θες- αλλά χρησιμοποιώντας κι ένα καλό αποσμητικό. Κάνοντας αυτά τα δύο δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα και δεν πρόκειται ποτέ να έρθεις αντιμέτωπη με την κακοσμία.

Shopping time

Ας έρθουμε, λοιπόν, στο θέμα μας. Τα καλύτερα αποσμητικά της αγοράς θα τα βρεις στην παρακάτω gallery και πρέπει να είσαι σίγουρη και ήσυχη ότι όποιο κι αν διαλέξεις δεν θα αντιμετωπίσεις ούτε στιγμή πρόβλημα κακοσμίας.

Κάνε, λοιπόν, καθημερινά το μπάνιο σου, φόρα αμέσως μετά αποσμητικό και… καύσωνας είναι. Θα περάσει!