Εσύ ξέρεις πώς να απλώνεις σωστά στο πρόσωπό σου το highlighter;

Μαρία Ροδίτη
Εσύ ξέρεις πώς να απλώνεις σωστά στο πρόσωπό σου το highlighter;

Το highlighter είναι το go to προϊόν μακιγιάζ του καλοκαιριού και ήρθε η ώρα να μάθεις όλα τα μυστικά για να απογειώνεις κάθε make up look σου.

Μετά το contouring και το bronzer, το highlighter είναι ένα αρκετά «δύσκολο» προϊόν μακιγιάζ για πολλές γυναίκες. Αν ισχύει και για εσένα το ίδιο, τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις σκεφτεί ότι θα λαμπυρίζεις από χιλιόμετρα αν χρησιμοποιήσεις highlighter και ότι θα δείχνεις κάπως… περίεργη.

Δεν ισχύει αυτό, αρκεί φυσικά να βάλεις highlighter στο πρόσωπό σου στη σωστή ποσότητα, στα σωστά σημεία με τον σωστό τρόπο. Το μόνο που χρειάζεσαι, λοιπόν, για να απογειώσεις το summerish μακιγιάζ σου είναι ένα highlighter, ένα μεγάλο πινέλο και τα υπόλοιπα… άσε τα πάνω μας!

Highlighter και bronzer για super glam μακιγιάζ – Inspo η Κατερίνα Καινούργιου

Τα μυστικά για τέλεια εφαρμογή του highlighter

Στα ζυγωματικά

Άπλωσε το highlighter με πινέλο κατά μήκος του κόκαλου των ζυγωματικών, εκεί ακριβώς δηλαδή που πέφτει το φως του ήλιου. Φρόντισε, ωστόσο, να μην το φέρνεις πολύ κοντά στα μήλα και το αποτέλεσμα είναι παράταιρο.

highlighter_efarmogi.jpg

Στη μύτη

Highlighter μπορείς να βάλεις στην άκρη και στο κόκαλο της μύτης κι έτσι να κάνεις τη μύτη σου να μοιάζει πιο κομψή και σμιλεμένη.

Στο τόξο του φρυδιού

Βάζοντας highlighter στο τόξο του φρυδιού σου φωτίζεις αμέσως το βλέμμα και συγχρόνως δημιουργείς την ψευδαίσθηση ανόρθωσης του φρυδιού.

Στο τόξο του έρωτα (aka cupids bow) και στο πηγούνι

Τόξο του έρωτα ονομάζεται η καμπύλη που δημιουργείται στο άνω χείλος. Εκεί, λοιπόν, μπορείς να βάλεις highlighter και να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση όγκου στα χείλη. Βάλε, επίσης, λίγο προϊόν και στο κέντρο του πηγουνιού για έξτρα (αλλά κομψή) λάμψη στο μακιγιάζ σου.

Shopping time

Τώρα, λοιπόν, που έμαθες πώς και πού απλώνεται σωστά το highlighter ήρθε η ώρα να ανανεώσεις και το νεσεσέρ σου. Ή να πάρεις για πρώτη φορά highlighter, σε περίπτωση που ποτέ δεν είχες αποκτήσει αυτό το λαμπερό προϊόν μακιγιάζ.

Στην παρακάτω gallery θα βρεις 5 highlighters δοκιμασμένα και εγγυημένα, τα οποία αξίζει να έχουν μια θέση στο νεσεσέρ και τα make up looks σου αυτό το καλοκαίρι. Καλά ψώνια!