Genius! 3 tips για να χαρείς τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς να καείς

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Genius! 3 tips για να χαρείς τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς να καείς

Οι πρώτες ηλιοθεραπείες είναι επικίνδυνες. Καιγόμαστε χωρίς να το καταλάβουμε και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Για να μην αποκτήσεις το χρώμα κάποιου χαριτωμένου αστακού αυτό το τριήμερο, ακολούθησε τις συμβουλές μας.

Το τριήμερο επιτέλους έφτασε και, αν έχεις εκδράμει στις Κυκλάδες, τότε απολαμβάνεις την ηλιοθεραπεία σου. Αν έχεις μείνει στην πόλη, τότε ίσως σε ταλαιπωρεί η βροχή αλλά δεν πειράζει, είναι ωραίες οι καλοκαιρινές μπόρες, και το σημερινό μας θέμα σε αφορά όπως και να ‘χει.

Είτε είσαι σε κάποιο νησί και κάνεις την ηλιοθεραπεία σου, είτε περιμένεις να φτιάξει ο καιρός για να εκδράμεις σε παραλίες και πισίνες για να χαλαρώσεις και να αποκτήσεις το πολυπόθητο μαύρισμα, δεν πρέπει να καείς! Ο ήλιος είναι βλαβερός και το έχουμε πει χιλιάδες φορές. Η αντηλιακή προστασία, το καπέλο και η ομπρέλα επιβάλλονται όμως… Ακόμα και με αυτά, πολλά κορίτσια επιστρέφουν «ξεροψημένα» από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Φέτος δεν θα συμβεί όμως αυτό σωστά; Φέτος θα ακολουθήσεις τα τρία tips μας και θα προστατεύσεις την επιδερμίδα σου! Έχουμε και λέμε…

pexels-jess-loiterton-9268951.jpg

Η σωστή ποσότητα αντηλιακού που χρειάζεται να βάζεις σε πρόσωπο και σώμα

#1 Βάλε αντηλιακό πριν την παραλία!

Το έχουμε ξαναπεί αλλά θα το πούμε μία ακόμα φορά γιατί είναι πολύ σημαντικό! Το αντηλιακό θέλει λίγη ώρα για να μπορέσει να σε προστατέψει αποτελεσματικά και έτσι, πρέπει να εφαρμόζεται πριν πας στην θάλασσα. Φόρα το πριν φύγεις από το σπίτι και όχι, δεν εννοούμε μόνο το αντηλιακό του προσώπου. Πάρε λίγο χρόνο και φόρα το αντηλιακό του σώματος από πριν. Έτσι και θα μπορέσεις να ξαπλώσεις στον ήλιο με συνοπτικές διαδικασίες, και δεν θα καείς.

#2 Βάλε ορό κάτω από το αντηλιακό

Σύμφωνα όμως με μελέτες, για να σε προστατέψει 100% ένα αντηλιακό χρειάζεται και λίγη αντιοξειδωτική βοήθεια. Όταν λέμε αντιοξειδωτική βοήθεια εννοούμε τη βιταμίνη C και αυτή θα τη βρεις στους ορούς! Αν βάλεις λίγο αντιοξειδωτικό ορό κάτω από το αντηλιακό σου τότε θα ενισχύσεις τη δράση του αντηλιακού σου και δεν θα καείς, δεν θα κάνεις πανάδες, δεν θα βλάψεις το δέρμα σου.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείς κάθε μέρα αντηλιακό μαλλιών

pexels-tara-winstead-8384537.jpg

#3 Βάλε timer

Το αντηλιακό σου σε προστατεύει για περίπου 2 ώρες και αυτό αν δεν ιδρώσεις ή αν δεν βουτήξεις. Αν τα κάνεις αυτά ο χρόνος μειώνεται. Πρέπει λοιπόν να επαναλαμβάνεις την εφαρμογή του αντηλιακού και ένα timer θα σε βοηθήσει. Είναι πολύ εύκολο να ξεχαστείς! Μην συνοφρυώνεσαι και κάντο!

Στον ήλιο παίζουμε, αλλά δεν παίζουμε μαζί του. Τα πρώτα καψίματα είναι πολύ πιο επικίνδυνα από ότι νομίζεις και μπορείς να τα αποφύγεις. Και ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακόμα και στη συννεφιά μπορεί να σε βλάψει ο ήλιος συνεπώς φόρα το αντηλιακό σου, please!

#FACTS: Η αντηλιακή προστασία είναι εξίσου σημαντική όταν είσαι οn the move