Reconnect: 5 συνήθειες που θα σε φέρουν πιο κοντά στο σώμα σου

Μαρία Ροδίτη
Reconnect: 5 συνήθειες που θα σε φέρουν πιο κοντά στο σώμα σου

Η τρελή καθημερινότητα και οι άπειρες υποχρεώσεις μάς κάνουν συχνά να χάνουμε την μπάλα και να μην ασχολούμαστε με εμάς τις ίδιες. Αν κάτι τέτοιο σου συμβαίνει σε αυτήν τη φάση, κάνε reconnect κι έλα- επιτέλους- πιο κοντά στο σώμα σου. Κάνε το self love που σου αξίζει, πράξη.

Πολλές φορές μέσα στους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας τείνουμε να αμελούμε τον εαυτό μας. Να αφήνουμε στην άκρη τις ανάγκες και τα «θέλω» μας, να τα παραγκωνίζουμε πολλές φορές για να ικανοποιήσουμε τους άλλους. Ο εαυτός μας, όμως; Δεν αξίζουμε αυτό που λέμε self love; Ρητορική είναι η ερώτηση, φυσικά.

Αν, λοιπόν, κι εσύ σε έχεις αφήσει λίγο στην άκρη, ήρθε η ώρα να κάνεις reconnect. Να «ενωθείς» και πάλι με το σώμα σου, να έρθεις πιο κοντά του και να αφιερώσεις σε εσένα τον χρόνο που έχεις ανάγκη. Πώς; Με τις συνήθειες που θα δεις ευθύς αμέσως!

Λεμφικό μασάζ: Πώς θα το κάνεις σωστά για θεαματικά και άμεσα αποτελέσματα

Οι συνήθειες που θα σε φέρουν πιο κοντά στο σώμα σου

Κλείσε ένα ραντεβού για μασάζ

Ένα απόγευμα μετά τη δουλειά ή ακόμα και στο μέρος όπου έχεις πάει για καλοκαιρινές διακοπές, κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα μασάζ. Κλείσε ραντεβού σε ένα ινστιτούτο, απενεργοποίησε το κινητό σου, χαλάρωσε με τη μουσική του χώρου και απόλαυσε αυτήν την beauty ιεροτελεστία. Βγαίνοντας από εκεί θα είσαι άλλος άνθρωπος.

Κάνε dry brushing

Το στεγνό βούρτσισμα του σώματος είναι ένα μεγάλο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Πάρε την ειδική βούρτσα και κάνε dry brushing στους μηρούς, στην κοιλιά, στα χέρια και στις γάμπες μέχρι τις πατούσες. Επίμεινε στους μηρούς, όπου και μπορεί να υπάρχει κυτταρίτιδα για να την καταπολεμήσεις, αλλά και για να ενεργοποιήσεις την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Μην το κάνεις, όμως, έτσι ξερά! Βάλε μουσική στο μπάνιο, άναψε κεριά και ψέκασε τον χώρο με ένα αρωματικό που σου αρέσει. Έτσι, θα γίνει ακόμα πιο ωραία η διαδικασία.

Πεντικιούρ

Κλείσε ραντεβού για πεντικιούρ και απόλαυσέ το. Ζήτησε από τη nail artist να σου κάνει και μασάζ στα πόδια και να σε περιποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Εννοείται, βέβαια, ότι θα διαλέξεις το πιο κομψό και summerish nail art για να είσαι υπέροχη σε κάθε εμφάνισή σου από εκεί κι έπειτα.

swma_selflove.jpg

Scrub σώματος

Με το αντηλιακό που χρησιμοποιείς για την έκθεση στον ήλιο αλλά και με την κυκλοφορία σου στους δρόμους της πόλης, οι πόροι της επιδερμίδας «φράσσουν» και άρα υπάρχει περισσότερη ανάγκη για φροντίδα. Κάνε, λοιπόν, 2 φορές την εβδομάδα απολέπιση σώματος με το αγαπημένο σου, μυρωδάτο body scrub, απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα και βγάλε προς τα έξω το πιο απαλό και λαμπερό δέρμα ever. Μετά, θα μπορείς με ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση να φοράς τα shorts σου, τις mini φούστες και τα φορέματά σου. Φυσικά και τα μαγιό!

enydatwsi_swma.jpg

Ενυδάτωση ξανά και ξανά

Μετά το scrub χάρισε στο σώμα σου την ενυδάτωση που του αξίζει. Κάθισε σχολαστικά, σκούπισε την επιδερμίδα σου από το μπάνιο κι άπλωσε ενυδατική κρέμα από την κορυφή ως τα νύχια. Παράλληλα, κάνε μασάζ στο σώμα σου και απόλαυσε το self love που σου αξίζει.