Rain alert: 5 tips και 5 serum ενάντια στο φριζάρισμα των μαλλιών

Μαρία Ροδίτη
Rain alert: 5 tips και 5 serum ενάντια στο φριζάρισμα των μαλλιών
Armando Grillo/IMAXTREE.COM

Ο καιρός δεν μας τα λέει καλά, οι βροχές συνεχίζονται και το μεγάλο πρόβλημα των μαλλιών μας είναι ένα: το φριζάρισμα.

Ποιος το περίμενε μέσα στο καλοκαίρι να έρθει αυτή η mini κακοκαιρία; Οι βροχές και τα μπουμπουνητά συνεχίζονται από χθες, όπως και οι δουλειές συνεχίζονται για πολλές από εμάς που έχουμε επιστρέψει στην πόλη. Ποιο το αποτέλεσμα; Τα μαλλιά μας να είναι φριζαρισμένα κι εμείς… κάπως έξαλλες.

Ξέρω! Με το που γύρισες χθες το απόγευμα στο σπίτι τα μαλλιά σου ήταν σε άθλια κατάσταση. Φύτρες πετούσαν δεξιά και αριστερά, τα μαλλιά ήταν λες και τα είχες βάλει στην πρίζα και εσύ έτρεξες να μπεις στην μπανιέρα για να γλιτώσεις. Θα μου πεις όμως «πώς θα κυκλοφορώ στον δρόμο με φριζαρισμένα μαλλιά; Κάπως πρέπει να τα προστατεύσω». Ναι, έτσι είναι και ακολουθώντας τα παρακάτω tips, αλλά και χρησιμοποιώντας serum ενάντια στο φριζάρισμα θα καταφέρεις να έχεις λεία, απαλά και όμορφα μαλλιά όση υγρασία κι αν έχει έξω.

Αν τα μαλλιά σου φριζάρουν χωρίς styling τότε μάλλον κάνεις αυτά τα λάθη

Tips ενάντια στο φριζάρισμα των μαλλιών

Βάλε στην άκρη την πετσέτα

Πολύ βασικό! Αυτές τις μέρες που η υγρασία είναι στο peak της, μη στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πετσέτα μετά το λούσιμο. Η πετσέτα και το τρίψιμο των μαλλιών με αυτή προκαλεί φριζάρισμα. Άσε, λοιπόν, την πετσέτα και τύλιξε τα μαλλιά σου με ένα παλιό T-shirt. Το βαμβακερό ύφασμα δεν θα ταλαιπωρήσει την τρίχα σου.

frizz_hair.jpg

Μην πειράζεις τα μαλλιά σου

Η τριβή προκαλεί φριζάρισμα πράγμα που σημαίνει ότι όσο εσύ πειράζεις τα μαλλιά σου ολοένα και περισσότερο αυτά θα φριζάρουν.

Χρησιμοποίησε conditioner στο λούσιμο

Σε κάθε λούσιμο βάλε στις άκρες των μαλλιών conditioner. Το conditioner τιθασεύει την τρίχα, την ενυδατώνει κι έτσι περιορίζεται κατά πολύ το φριζάρισμά της.

antifrizz.jpg

Απόφυγε το πολύ ζεστό νερό

Ναι, ξέρω… Το πολύ ζεστό νερό στο μπάνιο είναι άκρως απολαυστικό. Είναι, όμως, και «εχθρός» των μαλλιών σου μιας και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες εντείνουν το φριζάρισμα. Πες «ναι», λοιπόν, στο δροσερό νερό και όλα θα γίνουν καλύτερα.

Άσε τη βούρτσα στην άκρη

Αυτές τις μέρες με υγρασία και βροχή, άσε τη βούρτσα μαλλιών στην άκρη. Κι αυτό, γιατί η βούρτσα ενισχύει το φριζάρισμα, ενώ μια χτένα με δόντια δεν θα σου κάνει αυτό το «κακό».

Shopping time

Last but not least, χρησιμοποίησε στη hair care routine σου serum μαλλιών ενάντια στο φριζάρισμα. Μιλάμε για hair serum που έχουν βαθιά ενυδατική κι επανορθωτική δράση, ενώ συγχρόνως «πολεμούν» το φριζάρισμα.

Στην gallery σού έχω συγκεντρώσει 5 serum μαλλιών για τέτοιου είδους χρήση, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιείς είτε σε νωπά μαλλιά μετά το λούσιμο, είτε σε στεγνά μαλλιά για απαλότητα και ξεμπέρδεμα.