BB cream, CC cream, ενυδατική με χρώμα, foundation: Ποιες οι διαφορές τους και τι να διαλέξεις

Μαρία Ροδίτη
BB cream, CC cream, ενυδατική με χρώμα, foundation: Ποιες οι διαφορές τους και τι να διαλέξεις

Η ανάγκη της επιδερμίδας σου θα σε οδηγήσει στο σωστό προϊόν. Γιατί οι BB cream, CC cream, ενυδατική με χρώμα και το foundation εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. 

Τι θέλουμε όλες για να βγούμε με αυτοπεποίθηση κάθε πρωί από το σπίτι μας; Να έχουμε όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα. Ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ και φρεσκάδα. Και η αλήθεια είναι ότι με τόσα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και που λανσάρονται κάθε τρεις και λίγο, είναι λογικό να μπερδευτείς.

Να πάρω BB cream ή ενυδατική κρέμα με χρώμα; Η CC cream τι κάνει; Μήπως το foundation είναι πολύ βαρύ για εμένα; Εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να τα ξεχωρίσεις και να δεις τι από όλα αυτά τελικά έχεις εσύ ανάγκη.

Summer Glow: 10 foundation που καλύπτουν και χαρίζουν στο δέρμα μοναδική λάμψη καλοκαιριού

Τι είναι η BB cream

Πίσω από τα αρχικά BB κρύβεται το Blemish Balm. Η ΒΒ cream, λοιπόν, είναι ένα βάλσαμο, το οποίο έχει την ικανότητα να εξομαλύνει τον τόνο της επιδερμίδας και να διορθώνει τις κηλίδες. Είναι πιο ελαφριά από ένα foundation και πιο παχιά από μια ενυδατική κρέμα με χρώμα. Συχνά, μάλιστα, περιέχει και SPF, οπότε προστατεύει και από τον ήλιο.

Επιπλέον, η BB cream είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, που βοηθούν στην προστασία της επιδερμίδας από τις ελεύθερες ρίζες και απευθύνεται σε όποια γυναίκα θέλει μια ελαφριά κάλυψη στο μακιγιάζ της. Είναι ιδανική για ξηρά δέρματα.

Τι είναι η CC cream

Color control σημαίνουν τα αρχικά της CC cream και μιλάμε για μια κρέμα διόρθωσης χρώματος. Στην ουσία, η CC cream περιέχει καταπραϋντικά συστατικά για να ηρεμεί την ερυθρότητα και να εξομαλύνει τις κηλίδες, είναι ελαφρύτερη σε υφή από την BB cream, αλλά έχει πιο ενισχυμένη κάλυψη. Λειτουργεί εξαιρετικά σε λιπαρά δέρματα και σε όσα έχουν ανομοιόμορφο τόνο.

enydatiki.jpg

Η κρέμα CC μπορεί να εφαρμοστεί όπως ακριβώς μια κρέμα BB, αλλά λειτουργεί επίσης καλά και ως primer διόρθωσης χρώματος πριν το foundation (για τις περιπτώσεις που θέλεις περισσότερη κάλυψη).

Τι είναι η ενυδατική κρέμα με χρώμα

Η ενυδατική κρέμα με χρώμα έχει λιγότερα οφέλη περιποίησης της επιδερμίδας από τη CC και την BB cream. Πρόκειται, στην ουσία, για ένα foundation αναμεμειγμένο με ενυδατική κρέμα για να διατηρεί το δέρμα φρέσκο και ενυδατωμένο όλη την ημέρα με ελάχιστη κάλυψη.

foundation.jpg

Τι είναι το foundation

Το foundation είναι υγρό, κρεμώδες, σε μορφή πούδρας ή stick και απευθύνεται σε όποια αναζητά μέτρια ως πολύ υψηλή κάλυψη, ενώ το φινίρισμα – αν θα είναι matte ή λαμπερό- εξαρτάται καθαρά από το προϊόν που θα επιλέξεις.