Smart beauty: 5 μάσκαρα και tips για εσένα που έχεις ευαίσθητα μάτια

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Smart beauty: 5 μάσκαρα και tips για εσένα που έχεις ευαίσθητα μάτια
Matteo Scarpellini / Imaxtree.com

Αν έχεις ευαίσθητα μάτια, το κεφάλαιο «μάσκαρα» είναι για εσένα αρκετά δύσκολο. Οι ερεθισμοί και ο κνησμός είναι συχνά φαινόμενα, αλλά αυτό το φθινόπωρο θα βρεθεί λύση. Ρωτήσαμε τους ειδικούς και κάναμε έρευνα, ώστε να σου προσφέρουμε πολύτιμα tips και να σου προτείνουμε super safe mascaras.

Αν υπήρχε ένα προϊόν που δεν θα έβγαζα από το νεσεσέρ μου ούτε υπό την απειλή όπλου, αυτό θα ήταν το ρουζ (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), αλλά δεν είμαι ο κανόνας. Η πλειοψηφία των γυναικών, δεν θα αποχωριζόταν με τίποτα τη μάσκαρα (και το κραγιόν κάποιες) παρ’ όλο που για πολλές, η σχέση με τη μάσκαρα είναι can't-live-with-it-can't-live-without-it.

Βλέπεις, η ευαισθησία στα μάτια (στην επιδερμίδα του ματιού ή και το ίδιο το μάτι) είναι πραγματικότητα για αρκετά κορίτσια, και αυτή η πραγματικότητα περιλαμβάνει προβλήματα. Ερεθισμοί, κνησμός, φλεγμονές… Όλα αυτά μπορεί να συμβούν ανα πάσα στιγμή, ακόμα και σε κορίτσια που δεν έχουν καμία ευαισθησία γενικά. Αυτό συμβαίνει γιατί, το δέρμα των βλεφάρων είναι εξαιρετικά λεπτό και έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες από άλλες περιοχές του δέρματος.

Blumarine-emn-S21-016.jpg

Αν θες απαλά και ενυδατωμένα χείλη άσε το lip balm και κάνε lip slugging

Όποτε προκύπτει ερεθισμός λοιπόν (και συμβαίνει συχνά αν είσαι επιρρεπής), πρέπει –ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ- να αποφεύγεται η μάσκαρα και αυτό δεν το θέλει καμία μας. Γι’ αυτό αποφάσισα να σε βοηθήσω. Ρώτησα τους ειδικούς τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις τους ερεθισμούς από τις μάσκαρα, και αναζήτησα τις πιο φιλικές προς τα μάτια, γι’ αυτό κράτα σημειώσεις. Έχουμε και λέμε…

Κάνε ένα patch test

Ξέρω, είναι ό, τι πιο βαρετό αλλά είναι απαραίτητο, αν φυσικά θέλεις να φοράς τη μάσκαρά σου και να είσαι κουκλίτσα. Βάλε λοιπόν λίγη μάσκαρα στην άκρη των βλεφαρίδων σου, περίμενε μερικές ώρες και αν δεν αντιδράσει το δέρμα σου you’re good to go!

Μην πλησιάζεις πολύ

Όταν βάζεις μάσκαρα, μην πλησιάζεις πολύ τη γραμμή των βλεφαρίδων για να μην ακουμπήσει το προϊόν στο δέρμα του βλεφάρου. Έτσι θα αποφύγεις τους ερεθισμούς όσο περισσότερο γίνεται.

Ralph-e-Russo-PO-ham-S21-006.jpg

Say What? 3 πράγματα δεν φανταζόσουν πως μπορεί να κάνουν την επιδερμίδα σου λιπαρή

Προσοχή στο βερνίκι νυχιών

Τι σχέση έχει με τη μάσκαρα και τους ερεθισμούς θα αναρωτιέσαι… Πολλά βερνίκια νυχιών, περιέχουν φορμαλδεΰδη, η οποία εκπέμπει αναθυμιάσεις που προκαλούν ευαισθησία στα μάτια. Σοκ;

Να θυμάσαι τον κανόνα των 6 μηνών

Μην ξεχνάς ότι οι μάσκαρα λήγουν. Μετά τους 6 μήνες πέτα αυτή που έχεις ανοίξει, είτε την έχεις τελειώσει, είτε όχι.

Better safe than sorry

Είναι πάντα καλύτερα να αναζητάς μάσκαρα που είναι οφθαλμολογικά ελεγμένες, έχουν τεσταριστεί για αλλεργίες, δεν περιέχουν αρώματα και είναι ειδικά μελετημένες για ευαίσθητα μάτια. Συνήθως θα τις βρεις στο φαρμακείο και μιας που το έφερε η κουβέντα, στην παρακάτω gallery έχω τις 5 τέλειες μάσκαρα για ευαίσθητα μάτια. Enjoy…

Back to basics: Ξεκινάμε τη σεζόν σωστά με τα καλύτερα gel προσώπου και συμβουλές καθαρισμού