Αν θες απαλά και ενυδατωμένα χείλη άσε το lip balm και κάνε lip slugging

Μαρία Ροδίτη
Αν θες απαλά και ενυδατωμένα χείλη άσε το lip balm και κάνε lip slugging
IMAXTREE.COM

Το lip slugging είναι το νέο και άκρως αποδοτικό trend για την περιποίηση των χειλιών. Αξίζει να το δοκιμάσεις!

Ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία πάνω σου είναι τα χείλη. Πρόκειται για μια περιοχή που επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες – το κρύο και τη ζέστη-, αλλά και από το πώς είσαι ψυχολογικά. Ναι, ναι! Σκέψου απλά εκείνες τις φορές που ήσουν στενοχωρημένη ή αγχωμένη και έβγαλες έρπη. Βλέπεις τι σου λέω;

Ας πάμε, όμως, στην αφυδάτωση των χειλιών που προέρχεται από τη δική σου αμέλεια στη skincare routine ή από τις καιρικές συνθήκες. Συνήθως, αυτό που κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να βάζεις lip balm ή λαδάκι για να ενυδατώσεις τα χείλη σου. Περιμένεις, όμως, αρκετές μέρες μέχρι να επανέλθουν στην πρότερη, καλύτερη κατάστασή τους και αυτό κρατάει για λίγο. Όχι πια! Το lip slugging είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να ανακουφίσεις τα χείλη σου και να τα δεις ξανά βελούδινα και άκρως ενυδατωμένα.

Soft & juicy: 3 tips για να κάνεις τα χείλη σου να δείχνουν ζουμερά και βελούδινα

Τι είναι το lip slugging

Το slugging γενικότερα είναι super hot τάση στον κόσμο της ομορφιάς και αφορά τη χρήση βαζελίνης για ενυδάτωση. Πιθανότατα, να έχεις ακούσει για το slugging στην επιδερμίδα του προσώπου, καθώς επίσης και για το slugging στα νύχια. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα για lip slugging.

Αυτήν την τεχνική, όπως καταλαβαίνεις, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και στα χείλη σου για να τα ενυδατώσεις πολύ γρήγορα. Τι έχεις να κάνεις; Να χρησιμοποιήσεις αρχικά ένα ενυδατικό συστατικό στα χείλη σου, όπως μια μάσκα χειλιών ή ένα βάλσαμο, και από πάνω να βάλεις βαζελίνη για να «κλειδώσεις» την υγρασία στην περιοχή.

xeili.jpg

DIY μάσκα χειλιών

Αν δεν έχεις στο σπίτι μάσκα χειλιών, μπορείς να φτιάξεις μία μόνη σου, ώστε να κάνεις το lip slugging με επιτυχία. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής: 2 κουταλάκια ώριμο αβοκάντο κι 1 κουταλάκι μέλι.

Λιώσε με ένα πιρούνι το αβοκάντο, πρόσθεσε το μέλι και ανακάτεψε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Άπλωσε τη μάσκα στα χείλη και κάνε ελαφρύ μασάζ, ξέπλυνε και έπειτα βάλε τη βαζελίνη για να πετύχεις το lip slugging. Θα δεις πως τα χείλη σου θα είναι για πολλές μέρες ενυδατωμένα και υπέροχα.