Back to Bas(e)ics: Η σωστή βάση θα λύσει τα προβλήματα των νυχιών σου μετά τις διακοπές

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Back to Bas(e)ics: Η σωστή βάση θα λύσει τα προβλήματα των νυχιών σου μετά τις διακοπές
Matteo Scarpellini/Imaxtree.com

Σπάνε; Ξεφλουδίζουν; Είναι κίτρινα; Όποιο θέμα και αν έχουν τα νύχια σου η λύση κρύβεται στα Base coats και είμαστε εδώ για να σου μιλήσουμε για τα ακαλύτερα.

Πρέπει να το παραδεχτείς, τα νύχια σου δεν έμειναν άβαφα ούτε μία μέρα αυτό το καλοκαίρι. Είτε έκανες απλό μανικιούρ, είτε ημιμόνιμο, δοκίμασες όλες τις τάσεις ή απλά τα διατήρησες σε καλοκαιρινές chic αποχρώσεις, από τη στιγμή που άρχισαν να παίρνουν χρώμα τα χέρια σου.

Τα προβλήματα

Το αποτέλεσμα είναι να έχεις επιστρέψει στην καθημερινότητα με νύχια που ξεφλουδίζουν ή σπάνε, με νύχια κιτρινισμένα, με ραβδώσεις ή και κυματισμούς. Όχι, δεν έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα εκτός και αν παρατηρείς ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο απλή, και αν νιώθεις ότι πράγματι κάτι δεν πάει καλά. Βλέπεις, τα νύχια, πολλές φορές, είναι οι… «μαρτυριάρηδες» του σώματός μας και δεν πρέπει να αμελούμε τις αλλαγές σε αυτά.

Macdonald-ham-S17-001.jpg

Τα metallics, ο μινιμαλισμός & 5 ακόμη τάσεις θα κυριαρχήσουν στα νύχια το φθινόπωρο

Για παράδειγμα, τα νύχια που σπάνε μπορεί να σημαίνουν σημαντική έλλειψη σιδήρου και ο γιατρός σου να σου συνταγογραφήσει συμπληρώματα. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να τα ξεβάψεις και να τα αφήσεις να ησυχάσουν. Το δεύτερο, είναι να επενδύσεις σε μία θεραπευτική βάση νυχιών.

Οι βάσεις, δεν προστατεύουν απλά τα νύχια από το βερνίκι, και το μανικιούρ σου από τη φθορά. Υπάρχουν βάσεις-θεραπείες που μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις προβλήματα όπως το ξεφλούδισμα, το σπάσιμο, τις ραβδώσεις, το θαμπό χρώμα… Οι συνθέσεις τους είναι εμπλουτισμένες με επιπλέον συστατικά, τα οποία θα «ρουφήξουν» σαν σφουγγάρια τα νύχια σου και είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις αυτή που χρειάζεσαι, ανάλογα με το θέμα που έχεις.

Galliano-ham-F16-002.jpg

Συνεχίζοντας το scroll, θα βρεις 5 βάσεις για κάθε πρόβλημα που μπορεί να έχει προκύψει στα νύχια σου μετά τις διακοπές (ή και γενικά), και σου προτείνουμε να πάρεις αυτή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου και, για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, να αφήσεις τα νύχια σου ήσυχα.

Μαυρόασπρα νύχια: Το πιο κομψό μανικιούρ για τη μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο

Για νύχια που σπάνε

ERRE DUE, NAIL HARDENER BASE COAT

ERRE-DUE-NAIL-HARDENER-BASE-COAT.jpg

Δυναμώνει τα νύχια και βοηθά στην σκλήρυνση της κερατίνης χάρη στο κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συστατικό της αλδεΰδη.

Για νύχια με αλλοιώσεις

ESSIE, NAIL CARE SMOOTH-E BASE COAT

ESSIE-NAIL-CARE-SMOOTH-E-BASE-COAT.jpg

Περιέχει κεραμίδια, και έτσι παρέχει προστασία ενάντια στην αλλοίωση του νυχιού και εξομαλλύνει ανομοιομορφίες για ένα τέλειο μανικιούρ.

Για θαμπά και κίτρινα νύχια

OPI, INFINITE SHINE BRIGHTENING PRIMER

OPI-INFINITE-SHINE-BRIGHTENING-PRIMER.jpg

Primer που λειτουργεί και σαν βάση για το μανικιούρ. Λευκαίνει και κάνει τα νύχια πιο όμορφα και λαμπερά από την πρώτη εφαρμογή αλλά και μακριπρόθεσμα.

Για νύχια με ραβδώσεις

RADIANT, RIDGE FILLER

RADIANT-RIDGE-FILLER.jpg

Η σύνθεσή της καλύπτει τις ραβδώσεις και χαρίζει ομαλή επιφάνεια στα νύχια για τέλειο μανικιούρ, άμεσα και μακροπρόθεσμα.

Για προστασία

SECHE, CRYSTAL CLEAR BASE COAT

SECHE-CRYSTAL-CLEAR-BASE-COAT.jpg

Προστατεύει το μανικιούρ αλλά και τα νύχια από κιτρίνισμα χαρίζοντάς τους λαμπερή όψη και ομοιόμορφη επιφάνεια.