Η Βασίλισσα Ελισάβετ επέλεγε το ίδιο βερνίκι νυχιών για 33 ολόκληρα χρόνια

Μαρία Ροδίτη
Η Βασίλισσα Ελισάβετ επέλεγε το ίδιο βερνίκι νυχιών για 33 ολόκληρα χρόνια

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν σχολαστική με τη ρουτίνα ομορφιάς της και φρόντιζε σε κάθε δημόσια εμφάνισή της να είναι περιποιημένη, από τα μαλλιά, το μακιγιάζ μέχρι και τα νύχια της.

Η μακροβιότερη μονάρχης της βρετανικής ιστορίας, η Βασίλισσα Ελισάβετ, έφυγε από τη ζωή χθες (8/9) το απόγευμα σκορπώντας τη θλίψη τόσο στη βασιλική οικογένειά της όσο και στη χώρα της, αλλά και σε όλο τον πλανήτη. Η Queen Elizabeth πέρασε στην αιωνιότητα, αλλά θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων μέσα από τα σοφά λόγια της, το απαράμιλλο στυλ της, αλλά και την περιποιημένη εικόνα που είχε μέχρι και τα 96 της χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια των 70 χρόνων βασιλείας της, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' ως μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, επέλεγε συχνά να εμφανιστεί με φωτεινά σύνολα και γάντια. Και, βέβαια, ολοκλήρωνε την εμφάνισή της με έντονο ροζ ή κόκκινο κραγιόν. Υπήρχε, όμως, και ένα άλλο στοιχείο του signature look της αείμνηστης βασίλισσας που ίσως να μην το γνωρίζεις και αφορά… τα νύχια της.

Thelma Holland: Αυτή ήταν η αισθητικός που ανέλαβε το look της βασίλισσας Ελισάβετ στην στέψη

Το βερνίκι νυχιών που επέλεγε για 33 ολόκληρα χρόνια

Στα πρώτα χρόνια της βασιλείας της η Ελισάβετ εμφανιζόταν με τις πιο δημοφιλείς αποχρώσεις στο μανικιούρ τους, όπως θα έκανε η κάθε μία από εμάς ακολουθώντας τις τάσεις. Όμως, το 1989 ο κομμωτής της μακροβιότερης μονάρχη έστειλε ένα γράμμα στην ιδρύτρια της Essie, Essie Weingarten, ζητώντας της την απόχρωση Ballet Slippers.

ballet_slippers_essie.jpg

Αυτό ήταν! Από τότε η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έβαψε ποτέ τα νύχια της με άλλο βερνίκι. Το συγκεκριμένο βερνίκι νυχιών, όχι μόνο εγκρίθηκε από τη βασίλισσα, αλλά αγαπήθηκε και πάρα πολύ. Μάλιστα, της άρεσε τόσο πολύ που το έκανε θεσμό ανάμεσα σε όλες τις γυναίκες της βασιλικής οικογένειας, τόσο στην Kate Middleton όσο και στη Meghan Markle.

Britain Royals

Ο λόγος που η βασίλισσα Ελισάβετ επέλεξε το συγκεκριμένο βερνίκι

Το Essie, Ballet Slippers δεν αγαπήθηκε άδικα από τη βασίλισσα. Είναι το απόλυτο, «καθαρό» ροζ, ένα ανοιχτόχρωμο βερνίκι που έκανε την τέλεια αντίθεση με όλα τα ταγέρ σε έντονα χρώματα που επέλεγε για τις δημόσιες εμφανίσεις της η μονάρχης.

Και – εκτός αυτού- είναι το τέλειο ροζ για κάθε τόνο επιδερμίδας, για κάθε περίσταση και για κάθε σχήμα νυχιού. Κάτι ήξερε η βασίλισσα που δεν το «πρόδωσε» για 33 ολόκληρα χρόνια!