Η Σταυρούλα Γιαννούλη βοηθά τις μαχήτριες να κάνουν restart μέσα από το ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών

Μαρία Ροδίτη
Η Σταυρούλα Γιαννούλη βοηθά τις μαχήτριες να κάνουν restart μέσα από το ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών
Matteo Scarpellini/IMAXTREE.COM

Η αισθητικός και τεχνίτρια ημιμόνιμου μακιγιάζ, Σταυρούλα Γιαννούλη, μιλά στο Queen.gr για τη δύναμη που κρύβουν όλες οι μαχήτριες μέσα τους και για το πώς η ίδια βοηθά τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους αναδεικνύοντας την ομορφιά τους. 

Μια γυναίκα που πιάνει τη διάγνωση με τον καρκίνο του μαστού στα χέρια της έχει να διαχειριστεί πολλά πράγματα. Πρέπει να βρει τη δύναμη να παλέψει τη νόσο και να την αντιμετωπίσει άμεσα, χρειάζεται να έχει πλάι της την οικογένειά της, τους δικούς της ανθρώπους, χρειάζεται όμως να συνεχίσει να έχει μια όμορφη εικόνα για να νιώθει καλά και η ίδια με τον εαυτό της όσο δίνει τον δικό της αγώνα.

Ξέρεις τι εννοώ… Σχεδόν πάντα οι γυναίκες που νοσούν με καρκίνο του μαστού- λόγω των χημειοθεραπειών- χάνουν εκτός από τα μαλλιά τους και τα φρύδια τους. Κάθε είδους τριχούλα, δηλαδή, που υπάρχει πάνω τους. Και αυτό μόνο empowering δεν είναι για τις ίδιες, που την ώρα που δίνουν τη δική τους «μάχη» έχουν να αντιμετωπίσουν και την αλλαγή στην εικόνα τους. Δεν είναι μόνες, όμως! Εκεί βρίσκεται για όλες αυτές τις γυναίκες η Σταυρούλα Γιαννούλη, η αισθητικός και τεχνίτρια ημιμόνιμου μακιγιάζ, η οποία εδώ και χρόνια φροντίζει μέσα από τη δουλειά της οι νοσούσες με καρκίνο του μαστού να βρίσκουν πάλι τον παλιό τους εαυτό, να αποκτούν και πάλι τα φρύδια τους και να μπορούν ξανά να χαμογελούν όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη. Για την εθελοντική δράση της, τη δουλειά της και την εμπειρία της με τόσες και τόσες γυναίκες που έχουν νοσήσει με καρκίνο του μαστού, μιλά στο Queen.gr η Σταυρούλα Γιαννούλη εξηγώντας πώς βοηθά τις μαχήτριες να κάνουν restart στη ζωή τους.

STAYROYLA-GIANNOYLH.jpg

Η αισθητικός και τεχνίτρια ημιμόνιμου μακιγιάζ, Σταυρούλα Γιαννούλη

Παρέχετε αρκετά χρόνια υπηρεσίες ημιμόνιμου μακιγιάζ σε ογκολογικούς ασθενείς. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε κυρίως με αυτούς τους ανθρώπους;

Μου δίνει ανείπωτη χαρά να βλέπω ανθρώπους- που παλεύουν ή έχουν παλέψει με τον καρκίνο- να έχουν ζωγραφισμένη την ανακούφιση στα πρόσωπά τους μετά το ημιμόνιμο μακιγιάζ και την όμορφη εικόνα τους. Παίρνουν θάρρος. Γι’ αυτό, άλλωστε, δημιουργήθηκε και το ημιμόνιμο μακιγιάζ: για να διευκολύνει την καθημερινότητά των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη και να ενισχύει την ψυχολογία τους.

Φαντάζομαι ότι η ψυχολογία των γυναικών αυτών είναι εύθραυστη όταν απευθύνονται σε εσάς...

Οι γυναίκες αυτές είναι αποφασισμένες να ζήσουν τη ζωή τους με αυτοπεποίθηση και θάρρος. Βλέπω γυναίκες έτοιμες να αφήσουν πίσω τους το πρόβλημα και να κάνουν restart αγαπώντας ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους. Για να φτάσουν ως εμένα, σημαίνει ότι είναι σίγουρες για το αποτέλεσμα πριν ακόμα το δουν. Πολλές φορές, μπορεί να μην αναφερθούν καν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

ikbz1.jpg

«Το μόνο που εισπράττω κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του ημιμόνιμου μακιγιάζ από αυτές τις γυναίκες είναι προσμονή και ενθουσιασμό. Όχι άγχος»

Μοιράζονται μαζί σας το άγχος που μπορεί να έχουν για την εικόνα τους ή για τη θεραπεία τους;

Το μόνο που εισπράττω κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του ημιμόνιμου μακιγιάζ από αυτές τις γυναίκες είναι προσμονή και ενθουσιασμό. Όχι άγχος. Πολλές φορές, αρκετές γυναίκες φτάνουν σε μένα έχοντας «ξεχάσει» το πρόβλημα. Μπορεί να μην αναφερθούν καν σε αυτό.

Άρα έρχονται σε εσάς γιατί θέλουν να φτιάξουν τα φρύδια τους και να νιώσουν και πάλι όμορφες οι ίδιες. Το κάνουν, δηλαδή, μόνο για τον εαυτό τους;

Το κάνουν καθαρά για τον εαυτό τους. Για να νιώσουν οι ίδιες καλύτερα με την εικόνα τους, να αντλήσουν δύναμη και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους. Επειδή ακριβώς μια τέτοια περιπέτεια υγείας μπορεί να επιφέρει μερική ή ολική απώλεια των φρυδιών, το ημιμόνιμο μακιγιάζ είναι μέρος της αποκατάστασης, της θεραπευτικής διαδικασίας. Οπότε, βοηθά τις γυναίκες να ενισχύσουν την ψυχολογία τους και να αναδείξουν την ομορφιά τους.

eXnS1.jpg

«Το ημιμόνιμο μακιγιάζ βοηθά τις γυναίκες να ενισχύσουν την ψυχολογία τους και να αναδείξουν την ομορφιά τους»

Ποια είναι η ακριβής τεχνική που χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα και υπό ποιες προϋποθέσεις;

Οι τεχνικές που ακολουθούνται είναι ποικίλες. Ο βασικός κανόνας λέει ότι η τεχνική που επιλέγεται από την τεχνίτρια ημιμόνιμου μακιγιάζ οφείλει να είναι σύμφωνη με το ιστορικό υγείας της πελάτισσας. Αυτό θα δείξει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οργανισμός της και την κατάλληλη στιγμή για την εφαρμογή της τεχνικής. Επιπρόσθετα, η τεχνική που θα εφαρμοστεί θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δέρματός της.

Παίζει, όμως, ρόλο και το στάδιο της νόσου ή της χημειοθεραπείας; Υπάρχει συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ενδείκνυται για την εφαρμογή ημιμόνιμου μακιγιάζ;

Για εμάς, απαραίτητη είναι η σύμφωνη γνώμη του γιατρού, πριν την εφαρμογή ημιμόνιμου μακιγιάζ. Ο γιατρός θα μας υποδείξει αν η θεραπεία που ακολουθεί η πελάτισσά μας το επιτρέπει. Αρκετά μεγάλο ποσοστό γυναικών έρχεται σε μας πριν και μετά τη χημειοθεραπεία. Μικρότερο είναι το ποσοστό γυναικών που έρχεται κατά τη διάρκειά της.

Και επιτέλους φτάνει η στιγμή που οι γυναίκες βλέπουν ξανά τα φρύδια τους περιποιημένα. Υπάρχει χαρά; Ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις;

Το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η χαρά. Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις τον παλιό σου εαυτό στον καθρέφτη μετά από μια περιπέτεια υγείας.

ikbz2.jpg

Το αποτέλεσμα που βλέπουν οι γυναίκες στον καθρέφτη τους και στα φρύδια τους πόσο καιρό διαρκεί;

Μπορεί να διαρκέσει από 1 έως 3 χρόνια και υπάρχουν περιπτώσεις που απολαμβάνουν το αποτέλεσμα της τεχνικής και μετά τα 3 χρόνια. Μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 5 χρόνια για να φύγει εντελώς το ημιμόνιμο μακιγιάζ.

Στη διάρκεια αυτών των χρόνων χρειάζεται περιποίηση των φρυδιών;

Σαφώς! Η συστηματική περιποίηση των φυσικών τριχών θα διατηρήσει το υπέροχο σχήμα που έχει δημιουργήσει το ημιμόνιμο μακιγιάζ. Με τη βοήθεια ενός επαγγελματία, μπορούν να αποφευχθούν λάθη στην περιποίηση που μπορεί να επηρεάσουν την εικόνα των φρυδιών.

Συνήθως, μετά το τέλος των χημειοθεραπειών αρχίζουν οι τρίχες να εμφανίζονται ξανά. Όταν αυτό συμβεί σε μία πελάτισσα, πρέπει εκ νέου να σας επισκεφθεί για να ακολουθηθεί κάποια άλλη διαδικασία;

Οι φυσικές τριχούλες που βγαίνουν μετά τις χημειοθεραπείες είναι πιο απαλές και σε μικρότερη ποσότητα, οπότε δεν δημιουργείται πρόβλημα στην εικόνα της κάθε γυναίκας. Εκτός αυτού, με το ημιμόνιμο μακιγιάζ δημιουργούμε φρύδια ακριβώς στη θέση των φυσικών φρυδιών. Καλό είναι, ωστόσο, η πελάτισσα να είναι σε επαφή με την τεχνίτρια, ώστε να τη συμβουλεύει κατάλληλα για την περιποίηση των φρυδιών της.

eXnS2.jpg

«Δεν σταματώ να εμπνέομαι από τη δύναμη και το θάρρος των γυναικών που αφήνουν πίσω τους τις δυσκολίες και κάνουν επανεκκίνηση στη ζωή τους μετά από μια περιπέτεια υγείας, με χαμόγελο»

Έχοντας τόση εμπειρία με γυναίκες που ήρθαν αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού, θυμάστε κάποια εμψυχωτική ιστορία πελάτισσας που πλέον είναι καλά και σας έχει μείνει χαραγμένη στον νου;

Είναι αμέτρητα τα περιστατικά που θυμάμαι. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα, γιατί κάθε πελάτισσα που με εμπιστεύτηκε είναι μοναδική. Μοναδική είναι και η ιστορία της. Αυτό που δεν ξεχνώ είναι η ενέργεια που εισπράττω από εκείνες όταν βλέπουν τον εαυτό τους. Μου δίνει μεγάλη ώθηση να συνεχίζω το έργο μου με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Δεν σταματώ να εμπνέομαι από τη δύναμη και το θάρρος των γυναικών που αφήνουν πίσω τους τις δυσκολίες και κάνουν επανεκκίνηση στη ζωή τους μετά από μια περιπέτεια υγείας, με χαμόγελο. Αυτά είναι τα πρότυπα που πρέπει να κυριαρχούν σε κοινωνικό επίπεδο. Aληθινές influencers.

Από όσο γνωρίζω προσφέρετε και αφιλοκερδώς υπηρεσίες ημιμόνιμου μακιγιάζ σε γυναίκες που το έχουν ανάγκη μέσα από την ομάδα Smile Woman’s Day. Ποια ακριβώς είναι η δράση σας;

Aνέκαθεν είχα εθελοντική δράση. Τον Απρίλιο του 2022, υλοποιήθηκε ένα όνειρο ζωής και δημιούργησα μια ανοιχτή ομάδα ανθρώπων που βλέπουν το επάγγελμα του τεχνίτη ημιμόνιμου μακιγιάζ ως μια ευκαιρία να προσφέρουν: το Smile Woman’s Day. To Smile Woman’s Day συμπυκνώνει όλες τις αξίες και το όραμά μου. Είναι μια δράση αγάπης και ανιδιοτελούς προσφοράς που σκοπό έχει να κάνει τα πρόσωπα των ανθρώπων να χαμογελούν βλέποντας την αλλαγή στον εαυτό τους. Προσφέρουμε αφιλοκερδώς υπηρεσίες ημιμόνιμου μακιγιάζ σε γυναίκες που τις χρειάζονται πραγματικά και δεν μπορούν να τις εξασφαλίσουν για τον εαυτό τους. Και ξέρω ότι θα βοηθήσει πολλές γυναίκες να βρουν το χαμένο και πολύτιμο κομμάτι του εαυτού τους.

Ps. Το επόμενο event Smile Woman’s Day θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου.

Instagram: giannoulistavroula_grandmaster

Website: https://stavroulagiannouli.gr/