Hello Autumn! 5 tips για να φορέσεις το bronzer σου και το φθινόπωρο

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Hello Autumn! 5 tips για να φορέσεις το bronzer σου και το φθινόπωρο
Ivan Lattuada/Imaxtree.com

Μπορεί ο καιρός να άλλαξε, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποχωριστείς την μπρονζέ σου λάμψη ακόμα. Διάβασε πώς θα έχεις ένα sunkissed αποτέλεσμα στο πρόσωπό σου, ακόμα και τον Νοέμβριο.

Σήμερα ο καιρός είναι… διαφορετικός. Θυμίζει φθινόπωρο, και ομολογούμε ότι μας αρέσει αυτή η αλλαγή. Θα ντυθούμε λίγο πιο ζεστά, και φλερτάρουμε έντονα με έναν ζεστό καφέ, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας σήμερα. Το θέμα μας είναι το χρώμα της επιδερμίδας μας. Έχουμε βλέπεις ακόμα λίγο μαύρισμα, το οποίο δεν θέλουμε ακόμα να αποχωριστούμε.

Ναι, καλά το κατάλαβες, θα μιλήσουμε για bronzers σήμερα, και συγκεκριμένα για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συνεχίσουμε να τα φοράμε, ακόμα και όταν πια το δέρμα μας θα είναι λευκό, χωρίς ίχνος μαυρίσματος. «Μα πρέπει να το φοράμε με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο;», θα αναρωτιέσαι… Η απάντηση είναι και ναι και όχι.

Mabille-bbt-S15-010.jpeg

Στο μακιγιάζ υπάρχουν μεν κανόνες, αλλά οι κανόνες είναι για να «σπάνε» οπότε μπορείς στην πραγματικότητα να κάνεις ό, τι θέλεις. Αν ωστόσο, αυτό που ζητάς είναι ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, we’ve got you! Παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σου 5 tips για flawless αποτέλεσμα με το bronzer σου ακόμα και στη βροχή. Έχουμε και λέμε…

Patchwork skin: Η #1 τεχνική για φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ

#1 Συγκρατήσου

Το περισσότερο bronzer, δεν σημαίνει περισσότερο μαύρισμα, όχι πάντα τουλάχιστον. Μπορεί όλο το καλοκαίρι να έβαζες ελεύθερα το μπρονζέ χρώμα στο πρόσωπό σου, όμως τώρα πρέπει να είσαι φειδωλή. Ξεκίνα λοιπόν πολύ ελαφριά. Είναι πάντα καλύτερα να «χτίζεις» το χρώμα, παρά να βάζεις πολύ και να πρέπει μετά να διορθώνεις.

#2 Απόκτησε στρατηγική

Σκέψου: «Ποια σημεία βλέπει περισσότερο ο ήλιος;». Η απάντηση είναι το μέτωπο, τα ζυγωματικά, η ράχη της μύτης και το πιγούνι, τα πιο ψηλά σημεία του προσώπου δηλαδή. Σε αυτά θα βάλεις bronzer σου, αν θέλεις να έχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα. Βάζοντας bronzer σε όλο το πρόσωπο, δεν κερδίζεις κάτι και είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσεις εφέ μάσκας.

Miyake-emn-S17-004.jpeg

#3 Μην ξεχάσεις άλλα σημεία

Το καλοκαίρι δεν μαυρίζει μόνο το πρόσωπο, επομένως δεν πρέπει να σκέφτεσαι τόσο περιορισμένα. Αν πρόκειται να φορέσεις ντεκολτέ ή να έχεις τα μαλλιά σου πιασμένα, πέρνα λίγο μπρόνζερ και από το ντεκολτέ, αλλά και τον αυχένα σου. Κάνοντας αυτές τις δύο κινήσεις θα έχεις ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

Το hack με το micellar water για πιο βαθύ καθαρισμό προσώπου + 5 τέλεια προϊόντα για το νεσεσέρ

#4 Powder VS Cream

Το ποια σύσταση θα διαλέξεις εξαρτάται από τις ανάγκες σου. Τα μπρόνζερ σε μορφή πούδρας είναι κατάλληλα για κανονικά δέρματα, για λιπαρά και για μεικτά. Τα bronzers σε μορφή κρέμας είναι ιδανικά για τα πολύ ξηρά δέρματα και τα κανονικά. Μπορείς μάλιστα να κάνεις ένα mix και των δύο αν θέλεις επιπλέον λάμψη, αλλά αυτά θα τα πούμε σε επόμενο άρθρο (μαζί με το ρουζ).

#5 Μην ξεχνάς το ρουζ

Το ρουζ πρέπει ΠΑΝΤΑ (ναι με κεφαλαία) να συνοδεύει το bronzer σου. Τα μάγουλά μας είναι φυσικά πιο ροδαλά και κοκκινίζουν στον ήλιο. Το bronzer μιμείται το χρώμα της επιδερμίδας σου όταν είναι μαυρισμένη αλλά δεν καμουφλάρει το ροζ της επιδερμίδας. Φόρα λοιπόν και τα δύο μαζί αν θέλεις ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Και επειδή ξέρουμε ότι μπορεί να έχεις τελειώσει το bronzer σου εδώ και καιρό, παρακάτω συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα μας για το φθινόπωρο, τα οποία μπορείς ακόμα να βρεις στα καταστήματα. Enjoy queen…

Baby bangs: Η Katie Holmes ανανέωσε το look της για το φθινόπωρο με τις πιο edgy αφέλειες