10 σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό σε κάθε τύπο μαλλιών

Μαρία Ροδίτη
10 σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό σε κάθε τύπο μαλλιών

Έχεις ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά; Μαλλιά που φριζάρουν ή με ψαλίδα; Δεν χρειάζεται να ψάχνεις με τις ώρες. Ο οδηγός αγοράς που ετοίμασα για εσένα περιέχει σαμπουάν για κάθε τύπο και ανάγκη των μαλλιών.

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες δίνουμε μεγαλύτερο βάρος στο conditioner και τη μάσκα μαλλιών και κάπως βάζουμε στην άκρη το σαμπουάν. Και υπάρχει αιτία πίσω από αυτή τη συμπεριφορά. Βλέπεις, σκεπτόμαστε ότι η μάσκα και το conditioner είναι που θα κρατήσουν λαμπερά, υγιή και απαλά τα μαλλιά μας, ενώ το σαμπουάν; Σιγά! Ας είναι και ένα οποιοδήποτε.

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, όμως. Γιατί το σαμπουάν είναι το πρώτο βήμα της hair care routine και υπάρχει λόγος για αυτό. Είναι το item που απαιτείται για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη φροντίδα των μαλλιών, καθώς τα καθαρίζει σε βάθος, απομακρύνει βρωμιές και ατμοσφαιρική σκόνη που έχει συσσωρευτεί στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά και περίσσια λιπαρότητα. Καθόλου αμελητέα όλα αυτά, δεν συμφωνείς;

Blast from the past – Σίγουρα δεν θυμάσαι την Κατερίνα Λέχου σε διαφήμιση σαμπουάν το 1991

Ποιος ψάχνει όμως ΚΑΙ το κατάλληλο σαμπουάν;

Επειδή, όμως, καταλαβαίνω ότι μπορεί και να βαριέσαι να παίρνεις ολόκληρες σειρές ή να δοκιμάσεις ξανά και ξανά σαμπουάν, σου ετοίμασα τον απόλυτο οδηγό αγοράς στην παρακάτω gallery. Μετά από έρευνα και δοκιμή βρήκα τα 10 καλύτερα σαμπουάν που είναι ιδανικά για κάθε τύπο μαλλιών.

Έβαλα και τις φίλες μου να δοκιμάσουν μερικά από αυτά- μιας και έχουν διαφορετικό τύπο μαλλιών από εμένα- οπότε μιλάμε για… εγγύηση. Με τα σαμπουάν που θα βρεις στην gallery θα απολαύσεις καθαρισμό σε βάθος, θρέψη κι ενυδάτωση, απαλότητα, αναζωογόνηση, προστασία από ψαλίδα, ακόμα και από τη θερμότητα. Είσαι έτοιμη να τα ανακαλύψεις;

Κάθε πότε πρέπει να λούζεσαι

Κι αν αναρωτιέσαι κάθε πότε τελικά πρέπει να λούζεσαι, μία απάντηση… δεν υπάρχει. Όλα εξαρτώνται από τον τύπο των μαλλιών και τις ανάγκες τους. Αυτοί οι παράγοντες θα καθορίζουν κάθε πότε πρέπει να λουστείς.

Αν έχεις λεπτά, αραιά μαλλιά με τάση για λιπαρότητα θα πρέπει 3-4 φορές την εβδομάδα να λούζεσαι. Αν έχεις χοντρά και πυκνά μαλλιά, είτε ξηρά, είτε κανονικά, καλό είναι να λούζεσαι μία φορά την εβδομάδα. Αν έχεις βαμμένα μαλλιά, θα πρέπει να τα λούζεις κάθε 4 μέρες και καταλαβαίνεις πως αυτό συστήνεται κυρίως για να μην ξεθωριάσει γρήγορα το χρώμα τους.