Hey girl! Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα θα λατρέψεις αυτές τις μάσκες

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Hey girl! Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα θα λατρέψεις αυτές τις μάσκες

Ξέρουμε πώς είναι να γυαλίζεις κάθε μέρα, όλη μέρα, γι’ αυτό βρήκαμε μάσκες που απορροφούν τη λιπαρότητα, τη ρυθμίζουν και σου χαρίζουν επιδερμίδα ματ, με λιγότερο εμφανείς πόρους.

Η λιπαρή επιδερμίδα είναι απρόβλεπτη. Μπορεί να ξυπνήσεις το πρωί και να είναι μία good skin day. Μπορεί όμως και να είναι μία από εκείνες τις ημέρες που φαίνεται ότι το δέρμα σου δεν πρόκειται να συνεργαστεί μαζί σου. Αυτές ακριβώς τις ημέρες δεν έχει σημασία το τι κάνεις…

What’s happening?

Μπορεί να τα έχεις κάνει όλα σωστά, ώστε να αποφύγεις τη γυαλάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν θα πετύχει η «συνταγή» σου. Κάποιες φορές βλέπεις, το λιπαρό δέρμα ανταποκρίνεται στις προσπάθειές σου και άλλες όχι. Άλλοτε γυαλίζει λιγότερο και –συνήθως τη χειρότερη στιγμή- άλλοτε γυαλίζει περισσότερο. Δυστυχώς δεν μπορείς να αλλάξεις δέρμα ούτε και να ποντάρεις σε κάποιο foundation για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Beauty on a budget – 5 οικονομικές και full ενυδατικές κρέμες προσώπου

But why?

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να εμπιστευθείς μία μάσκα γιατί, αν πρόκειται ένα προϊόν να κάνει τη διαφορά, η μάσκα είναι αυτό! Πρόσεχε όμως… Πολλές μάσκες για λιπαρές επιδερμίδες «μπερδεύουν» το δέρμα και θα σου εξηγήσω τι εννοώ. Όταν αφαιρείς βίαια ή σε υπερβολικό βαθμό τη λιπαρότητα (το σμήγμα) από την επιδερμίδα, εκείνη νομίζει ότι υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης. Το αποτέλεσμα είναι να απορρυθμίζεται, και να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα. Αυτό ο οδηγεί στην υπερβολική γυαλάδα και –Θου Κύριε- στα σπυράκια.

Πρέπει λοιπόν να επιλέξεις σωστά τη μάσκα που θα γίνει το όπλο σου ενάντια στη λιπαρότητα. Το δέρμα σου χρειάζεται βαθύ αλλά ήπιο καθαρισμό, συστατικά που περιορίζουν αλλά ΚΑΙ ρυθμίζουν την έκκριση σμήγματος. Είναι ένα πολύπλοκο κοκτέιλ για το οποίο δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Κάναμε εμείς την έρευνα για εσένα.

Παρακάτω θα βρεις τις δέκα αγαπημένες και δοκιμασμένες μάσκες που ρυθμίζουν τη λιπαρότητα, βελτιώνουν τους διεσταλμένους πόρους αποτρέπουν ΚΑΙ καταπολεμούν τα σπυράκια και χαρίζουν ματ αποτέλεσμα. Ναι, τα κάνουν όλα. Παρακαλούμε, δεν κάνει τίποτα…

Vampire skin: Η πιο λαμπερή τάση του Halloween έχει ήδη γίνει viral στο TikTok