10 μπάρες σαπουνιού για πιο «ηθικά» ντους με σεβασμό στον πλανήτη

Μαρία Ροδίτη
10 μπάρες σαπουνιού για πιο «ηθικά» ντους με σεβασμό στον πλανήτη

Άσε το αφρόλουτρο και πες «ναι» στην μπάρα σαπουνιού που θα σε κάνει να μοσχοβολάς χωρίς να έχεις επιβαρύνει το περιβάλλον.

Είμαι σίγουρη πως και για εσένα, όπως και για εμένα, το μπάνιο είναι η ιεροτελεστία σου. Είναι η στιγμή της ημέρας που θα σε κάνει να πατήσεις pause στα πάντα, να απολαύσεις λίγα λεπτά με τον εαυτό σου και να κάνεις disconnect από ό,τι τριβελίζει το μυαλό σου. Είναι αυτό που διώχνει όλη την κούραση και «ξυπνά» τις αισθήσεις χάρη στις υπέροχες μυρωδιές. Γιατί μπάνιο χωρίς πλούσιο αφρό… δεν είναι μπάνιο.

Και τώρα ερχόμαστε στο θέμα μας που είναι όχι το αφρόλουτρο, αλλά οι μπάρες σαπουνιών. Αλήθεια, έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ στο μπάνιο σαπούνι αντί για το αφρόλουτρο που οι περισσότερες επιλέγουμε; Αν όχι, ήρθε η ώρα να το κάνεις για πολλούς λόγους. Μα κυρίως για να προστατεύσεις τον πλανήτη.

Ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιείς την μπάρα σαπουνιού στο ντους

Το μπάνιο έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον

Όσο υπέροχο και καταπραϋντικό είναι ένα μπάνιο άλλο τόσο επιβλαβές για το περιβάλλον μπορεί να γίνει. Όχι, δεν αναφέρομαι μόνο στο νερό που μπορεί να ρίχνεις με τις ώρες πάνω σου, αλλά και στο αφρόλουτρο που χρησιμοποιείς.

sapouni_bara.jpg

Βλέπεις, το αφρόλουτρο βρίσκεται μέσα σε πλαστικά μπουκάλια, τα οποία δεν είναι και ό,τι πιο «φιλικό» προς το περιβάλλον υπάρχει. Γι’ αυτό υπάρχουν οι μπάρες σαπουνιού, οι οποίες είναι συσκευασμένες σε χάρτινη, ανακυκλώσιμη συσκευασία και έτσι λύνεται το θέμα με το πλαστικό. Άσε που πιάνουν και λιγότερο χώρο τόσο στο μπάνιο όσο και στη βαλίτσα στην περίπτωση ταξιδιού.

Shopping time

Είσαι έτοιμη να δεις τις 10 καλύτερες μπάρες σαπουνιού ever; Για πάμε!

apivita_sapouni_giasemi.JPG

APIVITA, ΦΥΣΙΚΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΜΕ ΓΙΑΣΕΜΙ

Μοντέρνο, απαλό και διαφανές σαπούνι, που καθαρίζει ενώ διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, χαρίζοντας αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης χάρη στο μοναδικό του άρωμα.

korres_sapouni.JPG

KORRES, ΕΛΙΑ & ΚΕΔΡΟΣ PURE GREEK OLIVE ΣΑΠΟΥΝΙ

Αγνό, παραδοσιακό πράσινο σαπούνι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Με μυστηριώδες, ξυλώδες άρωμα, με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

avene_bara.JPG

AVENE, XERACALM ΣΤΕΡΕΗ ΠΛΑΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Καθαρίζει σε βάθος, καταπραΰνει το δέρμα και σταματά τον κνησμό.

heipoa_bara.JPG

HEI POA, GENTLE & RICH SOAP MONOI

Εμπλουτισμένο με λάδι monoi, αυτό το σαπούνι επαναφέρει την άνεση και αποτρέπει την ξηρότητα της επιδεμίδας, ενώ ο γαλακτώδης αφρός χαρίζει ένα διακριτικό άρωμα.

aveda_bara.JPG

AVEDA, ROSEMARY MINT BATH BAR

Αγνή μπάρα σαπουνιού φυσικής προέλευσης, με αναζωογονητικό άρωμα βιολογικού δενδρολίβανου, μέντας και δυόσμου, που μένει στην επιδερμίδα ακόμα και μετά το ξέβγαλμα. Χαρίζει απαλή απολέπιση και κάνει πλούσιο αφρό.

Συνέχισε στην gallery για να δεις ακόμα 5 μπάρες σαπουνιού.