New Year, brand new you! Φέτος κάνουμε beauty resolutions διαφορετικά από άλλες χρονιές

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
New Year, brand new you! Φέτος κάνουμε beauty resolutions διαφορετικά από άλλες χρονιές

Το 2023 μπήκε δυναμικά και το ξεκινάμε πολύ δυναμικά και εμείς, βάζοντας στόχους που μπορούμε -και οφείλουμε- να πετύχουμε. Διάβασε και θα καταλάβεις.

Καλή χρονιά queens! Ελπίζω να πέρασες υπέροχα ό, τι και αν έκανες, να ξεκουράστηκες (όσο μπόρεσες) και να έχεις ξεκινήσει τη χρονιά με αισιοδοξία και χαμόγελο. Προσωπικά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), είμαι πολύ κυνική για να ξεκινήσω τη χρονιά ΤΟΣΟ χαρούμενα, αλλά φέτος αποφάσισα να το προσπαθήσω.

pexels-freestocksorg-288394.jpeg

Τι κατάλαβα δηλαδή τις προηγούμενες χρονιές που κοίταζα με σηκωμένο φρύδι τις λίστες με τα resolutions μου; Έγραφα «Θα πάω γυμναστήριο» και γελούσα μόνη μου με το πόσο άκυρο ήταν αυτό σαν στόχος. Αν ανατρέξω στα moleskine περασμένων ετών, θα βρω πανομοιότυπες λίστες, με γυμναστήρια, διατροφές, ταξίδια και όλα τα κλισέ που γράφουμε όταν ξεκινά η καινούργια χρονιά. Αυτή τη χρονιά λοιπόν, το 2023, θα κάνω και θα κάνουμε διαφορετικά resolutions.

Ξέχνα το ombré – Το sombré θα κάνει τη διαφορά στο χρώμα μαλλιών σου το 2023

pexels-bich-tran-669986.jpeg

Θα βάλουμε στόχους που έχουν στον πυρήνα τους την ομορφιά, αλλά την ομορφιά με βαθύτερο νόημα. Δεν έχει άλλωστε σημασία να ξεκινήσεις δυναμικά μία διατροφή και άσκηση, αν στην ουσία δεν αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου, όπως και αν είναι. Δεν έχει σημασία να βάζεις κρέμα κάθε βράδυ, αν δεν παίρνεις τον χρόνο να «ακούσεις» την επιδερμίδα σου. Η ομορφιά είναι διαδικαστική μερικές φορές (καθαρισμός, ενυδάτωση κοκ), όμως δεν είναι επιφανειακή.

Εντάξει, το ξέρω, μπορεί να σου πέφτουν πολύ βαριά όλα αυτά που λέω γιατί ακόμα προσπαθείς να συνέλθεις από τα ποτά και το φαγητό των γιορτών, άκουσέ με όμως. Ή μάλλον, διάβασε πιο κάτω τα 5 resolutions που αποφάσισα να κάνω, και θα ήθελα πολύ να κάνεις και εσύ.

Μπορεί να τα κοιτάξεις με σηκωμένο φρύδι, και είσαι πολύ φίλη μου αν το κάνεις, γράψτα όμως και επανέλαβέ τα, ας υπάρχουν στο πίσω μέρος του μυαλού σου ή στο δικό σου καινούργιο ημερολόγιο. Αν τα καταφέρεις, αν τα καταφέρουμε, θα δεις που την επόμενη πρωτοχρονιά θα μιλάμε με διαφορετικές βάσεις.

Moisture bombs: 5 μάσκες ομορφιάς + 5 tips για βαθιά ενυδάτωση μετά από τα ξενύχτια

pexels-cottonbro-studio-3831848.jpeg

#1 ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ

Δεν θα μιμούμαι μαλλιά και χτενίσματα, δεν θα προσπαθώ να αντιγράψω τις τάσεις. Δεν θα συγκρίνω τον εαυτό μου με τα κορίτσια στα social media. Θα είμαι εγώ η τάση του εαυτού μου και δεν θα μιμηθώ ποτέ ξανά κανέναν. Αυτό πρέπει να το επαναλάβουμε αρκετές φορές και αν το καταφέρουμε θα είναι η πιο όμορφη χρονιά ever!

pexels-miriam-alonso-7622816.jpeg

#2 ΘΑ ΒΡΩ ΧΡΟΝΟ

Χρόνο για τον εαυτό μου. Δεν θα ξαναφορέσω την κρέμα μου βιαστικά, δεν θα προτιμήσω να κάνω δουλειές από το να καθίσω με ένα βιβλίο (όχι τηλεόραση) και να χαλαρώσω. Θα βρω χρόνο για εμένα και την ομορφιά μου, είτε αυτό σημαίνει ότι θα γεμίσω την μπανιέρα με αφρόλουτρο και καυτό νερό, είτε ότι θα θυσιάσω 5 λεπτά ύπνου για να κάνω μασάζ μαζί με τον βραδινό μου ορό.

Nails’ Review: Το half-moon, το chrome μανικιούρ & 3 τάσεις που πρωταγωνίστησαν το 2022

pexels-furi-4547813.jpeg

#3 ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ

Ακόμα περισσότερο, ακόμα πιο σωστά, χωρίς καθόλου ενοχές. Θα τον αγαπήσω και θα τον φροντίσω γιατί είναι το «σπίτι» μου. Θα αγαπήσω τις ρυτίδες μου, θα αγαπήσω την κυτταρίτιδα, θα αγαπήσω τις φακίδες, τα σημάδια και τα σπυράκια. Ναι, θα προσπαθώ πάντα να βελτιώνομαι αλλά η λέξη «μισώ» θα πάψει να μπαίνει στις προτάσεις που αφορούν τον εαυτό μου.

pexels-sarah-chai-7262410.jpeg

#4 ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Είναι πιο σημαντικό, αλλά και πιο εύκολο από ποτέ. Το περιβάλλον άλλωστε, είναι το «σπίτι» μας, το άλλο σπίτι μας. Ένα πολύτιμο δώρο που παίρνουμε σαν δεδομένο. Θα διαφυλάξω λοιπόν αυτό το πολύτιμο δώρο, τον πλανήτη, κάνοντας conscious και green επιλογές. Θα «βάψω» το νεσεσέρ μου πράσινο. Οι επιλογές που έχω είναι πιο πολλές από ποτέ και θα τις εκμεταλλευτώ όλες.

pexels-tiana-4112894.jpeg

#5 ΘΑ ΦΟΡΩ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Αυτό το πέμπτο resolution ήταν διαφορετικό στη θεωρία. Στο μικρό μου χαρτάκι είχα γράψει «θα διασκεδάζω» αλλά αυτό θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όλοι έτσι κι αλλιώς. Γι’ αυτό το αμέσως επόμενο, σούπερ σημαντικό πράγμα που πρέπει να βάλουμε όλοι στόχο για το 2023 (όπως και κάθε άλλη χρονιά) είναι το αντηλιακό. Χειμώνα και καλοκαίρι, κάτω ή πάνω από το μακιγιάζ. Μη γελάς, θα έρθει η μέρα που θα σκέφτεσαι ότι τα έχει πει η Χριστίνα. Θα φορώ, θα φοράς, θα φοράμε αντηλιακό λοιπόν και όλα θα πάνε καλά.

Hair perfect: Tips για να αποκτήσεις το χρώμα μαλλιών που ονειρεύεσαι just in time για το ρεβεγιόν