Ξέχνα το ombré – Το sombré θα κάνει τη διαφορά στο χρώμα μαλλιών σου το 2023

Μαρία Ροδίτη
Ξέχνα το ombré – Το sombré θα κάνει τη διαφορά στο χρώμα μαλλιών σου το 2023

Ήδη από το 2022 οι τάσεις μάς προέτρεπαν να επιλέξουμε αποχρώσεις κοντά στις φυσικές μας στα χρώματα μαλλιών. Τώρα, με το sombré αυτό επιβεβαιώνεται και το 2023.

Νέα χρονιά, νέες τάσεις και το 2023 φέρνει μαζί του μια υπέροχη πρόταση για το χρώμα μαλλιών: το sombré. Σου θυμίζει κάτι; Μάλλον ναι και μιλώ για την τεχνική βαφής μαλλιών ombré, η οποία είναι πολύ διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια.

Φέτος, λοιπόν, το sombré έρχεται να αντικαταστήσει το ombré και να χαρίσει σε όλες τις γυναίκες μαλλιά σε απόχρωση κοντά στη φυσική τους, αλλά με περισσότερη ζωντάνια και λάμψη.

Ombre nails: 10 κομψά μανικιούρ που μπορείς να κάνεις και μόνη σου στο σπίτι

Η διαφορά sombré και ombré

Οι δυο αυτές τεχνικές βαφής μαλλιών είναι παρόμοιες. Η διαφορά τους είναι ότι στο ombré είναι αισθητή η αντίθεση ανάμεσα στις σκούρες ρίζες και στις ανοιχτόχρωμες άκρες, σε σύγκριση με το sombré, στο οποίο το χρώμα κατανέμεται πιο ομοιόμορφα ξεκινώντας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Στην ουσία, το sombré (aka subtle/soft ombré) είναι το διακριτικό ombré, όπως λέει και το όνομά του.

Πρόκειται, δηλαδή, για ανταύγειες που ξεκινούν περίπου από τη μέση των μαλλιών και φτάνουν ως τις άκρες, με βαφή που είναι έναν ή δυο τόνους πιο ανοιχτή από το φυσικό χρώμα μαλλιών. Όπως καταλαβαίνεις, το χρώμα μαλλιών δεν αλλάζει πάρα πολύ και η βαφή απλώς «επεμβαίνει» σε κάποια σημεία ώστε να δώσει λάμψη και ζωντάνια στα μαλλιά.

Πως θα επιτύχεις και πώς θα διατηρήσεις το sombré

Το sombré σίγουρα δεν μπορείς να το πετύχεις μόνη σου, αλλά χρειάζεσαι τη βοήθεια του κομμωτή σου. Δείξε του μερικά παραδείγματα από αυτά που θα δεις στην παρακάτω gallery και τόλμησε το πιο hot hair color trend του 2023. Να ξέρεις ότι η συγκεκριμένη τεχνική γίνεται σε καστανές, ξανθές και κοκκινομάλλες. Είναι πραγματικά για όλες!

Όσο για τη συντήρηση του sombré; Καλό είναι να χρησιμοποιείς σαμπουάν, conditioners και μάσκες ειδικά για βαμμένα μαλλιά, αλλά και σπρέι θερμοπροστασίας όταν χρησιμοποιείς εργαλεία hairstyling. Γιατί οι άκρες σου είναι αυτές που ταλαιπωρούνται περισσότερο με το sombré κι εσύ δεν έχεις παρά να τις προστατεύσεις.