10 primers για ματ αποτέλεσμα όσο λιπαρή επιδερμίδα κι αν έχεις

Μαρία Ροδίτη
10 primers για ματ αποτέλεσμα όσο λιπαρή επιδερμίδα κι αν έχεις
Launchmetrics.com/spotlight

Ξέχνα τις γυαλάδες στο δέρμα σου. Εδώ θα βρεις το primer που τόσο καιρό ψάχνεις και που – φυσικά- δεν φράσσει τους πόρους.

Το λιπαρό δέρμα είναι «μάστιγα» για όσες το έχουμε. Αν είσαι κι εσύ μία από εμάς, τότε με καταλαβαίνεις. Εκνευρίζεσαι που γυαλίζεις ακόμα κι αν δεν πέφτει πάνω σου φως, είσαι διαρκώς με μια πούδρα στο χέρι και έχεις δοκιμάσει ό,τι προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά και χαρίζει ματ αποτέλεσμα.

Καθαριστικά προσώπου, κρέμες, foundation και πούδρες υπάρχουν αρκετές στο νεσεσέρ σου. Είμαι σίγουρη. Primer για λιπαρές επιδερμίδες χρησιμοποιείς όμως; Αυτό είναι ένα από τα βασικά «μυστικά» για να περιορίσεις-ρυθμίσεις τη λιπαρότητα και να «δουλέψει» καλύτερα και το makeup που χρησιμοποιείς.

Primer προσώπου: Τι κάνει και πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο για τη δική σου επιδερμίδα

Η ιδιαιτερότητα της λιπαρής επιδερμίδας

Οι λιπαρές επιδερμίδες έχουν ιδιαίτερες ανάγκες και είναι σχετικά απρόβλεπτες. Όσο εύκολο είναι για μία κρέμα ή ένα καθαριστικό - για παράδειγμα- να περιορίσει τη λιπαρότητα, τόσο εύκολα μπορεί και να φράξει τους πόρους, πράγμα που προκαλεί πολλά προβλήματα στις επιδερμίδες με λιπαρότητα. Και το ίδιο ισχύει για κάθε προϊόν για λιπαρή επιδερμίδα, όπως και για το primer.

matte_epidermida.jpg

Υπάρχει, δηλαδή, περίπτωση ναι μεν να περιορίσεις τη λιπαρότητα, αλλά να οδηγήσεις στην εμφάνιση σπυριών από το φράξιμο των πόρων, κάτι που σίγουρα ούτε επιδιώκεις, ούτε θέλεις. Γι’ αυτό, όμως, ευτυχώς, υπάρχουν primers κατά της λιπαρότητας, που χαρίζουν ματ αποτέλεσμα και ομοιόμορφο μακιγιάζ, αλλά δεν επιβαρύνουν το δέρμα. Είσαι έτοιμη να τα ανακαλύψεις;

Τα 10 καλύτερα primers για λιπαρά δέρματα

mac_primer.JPG

MAC, PREP + PRIME FΙΧ+ MATTE

Ελαφρύ, ματ σπρέι που αναζωογονεί το δέρμα, ενώ ελέγχει άμεσα τη λιπαρότητα χωρίς να χαλάει το μακιγιάζ. Η καινοτόμος φόρμουλα περιέχει πούδρα, σίλικα και άλλους παράγοντες απορρόφησης της λιπαρότητας για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του μακιγιάζ και την εξισορρόπηση του δέρματος δίνοντας ματ αποτέλεσμα.

radiant_primer.JPG

RADIANT, MATT FINISH TRANSPARENT BASE

Δημιουργεί ένα διάφανο φιλμ που καλύπτει γυαλάδες, γραμμές έκφρασης και πόρους αφήνοντας παράλληλα την επιδερμίδα να αναπνέει.

nyx_primer.JPG

NYX PROFESSIONAL MAKEUP, TOTAL CONTROL PRIMER

Πολύ ελαφρύ, εύκολο στην αφαίρεση primer, που στεγνώνει αφήνοντας ένα απαλό, βελούδινο ματ τελείωμα και αποτελεί την τέλεια βάση για το foundation.

bobbibrown_primer.JPG

BOBBI BROWN, PRIMER PLUS MATTIFIER

Τελειοποιεί την όψη της επιδερμίδας και λειτουργεί σαν blotting paper, που εξαλείφει αισθητά την εμφάνιση των πόρων, μειώνοντας τη λιπαρότητα και διατηρώντας παράλληλα την υγρασία της επιδερμίδας.

kiko_primer.JPG

KIKO MILANO, Matte Face Base

Primer με ματ αποτέλεσμα, ιδανικό για λιπαρή επιδερμίδα, που τείνει να εμφανίζει γυαλάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συνέχισε στην gallery για να δεις άλλα 5 υπέροχα primers για λιπαρή επιδερμίδα.