Λιπαρά μαλλιά: Σαμπουάν και tips που θα σώσουν τα μαλλιά και τα νεύρα σου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Λιπαρά μαλλιά: Σαμπουάν και tips που θα σώσουν τα μαλλιά και τα νεύρα σου

Ξέρουμε τι περνάς και έχουμε για εσένα όλα τα tips και τα προϊόντα που θα κάνουν τα λιπαρά μαλλιά σου πιο φρέσκα και αφράτα, promise!

Τι να πρωτοπούμε για τα λιπαρά μαλλιά… Είναι εκνευριστικά. Δεν υπάρχει πιο κομψός τρόπος για να το πούμε, είναι απλά ένα μεγάλο πρόβλημα με το οποίο έχουμε έρθει αντιμέτωπες εδώ στο beauty department πολλές φορές.

Άπειρες φορές έχουμε ξεκινήσει την ημέρα μας με ένα τέλειο λούσιμο, και την έχουμε συνεχίσει με ένα φανταστικό χτένισμα, μόνο και μόνο για να καταλήξουμε με λιπαρά μαλλιά ως το μεσημέρι. Και να μην αρχίσουμε να σχολιάζουμε το γεγονός ότι, τα λιπαρά μαλλιά συνήθως συνοδεύονται και από λιπαρή επιδερμίδα, και ότι η λιπαρή επιδερμίδα συνήθως συνοδεύεται από σπυράκια. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα, για μία άλλη μέρα.

pexels-energepiccom-313690.jpg

Bedhead hair είναι τα μαλλιά που έχεις όταν ξυπνάς το πρωί – Και είναι super cool τάση

Λιπαρά μαλλιά λοιπόν… Τι κάνουμε; Ευτυχώς ζούμε στο 2023 –πλέον- και υπάρχει μία λύση για κάθε πρόβλημα. Όχι, δυστυχώς μόνιμη λύση για τη λιπαρότητα στα μαλλιά (και την επιδερμίδα) δεν υπάρχει, αλλά υπάρχουν προσωρινές που φτάνουν και περισσεύουν.

Υπάρχουν σαμπουάν που σε βοηθούν να καθαρίσεις αποτελεσματικά το επιπλέον σμήγμα από το κεφάλι και τα μαλλιά σου, να ρυθμίσουν την έκκριση του και να μην κάνουν περισσότερο κακό από ότι καλό. Γιατί λέω για περισσότερο καλό παρά κακό; Θα σου εξηγήσω…

Παλαιότερα, οι φόρμουλες των σαμπουάν για τη λιπαρότητα, ήταν τόσο σκληρές που αφαιρούσαν το σμήγμα σε τέτοιο βαθμό, που το σώμα μπερδευόταν και έβγαζε το διπλάσιο για να αναπληρώσει! Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά άλλαξαν και πλέον έχουμε φανταστικά σαμπουάν που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σου (και τα νεύρα σου) πολύ! Δες παρακάτω τα αγαπημένα μας και συνέχισε να διαβάζεις.

Tiramisu hair: Το πιο hot ξανθό του χειμώνα έχει «γεύση» από το αγαπημένο ιταλικό γλυκό

Αφού έχεις τώρα σαμπουάν, ώρα για τα tips μας…Αρχικά μην πιάνεις τα μαλλιά σου. Το κάνεις ασυναίσθητα, όλες μας το κάνουμε, και έτσι μεταφέρουμε λιπαρότητα από τα χέρια στην τρίχα. Σταμάτα λοιπόν.

pexels-djordje-cvetkovic-6389750.jpg

Δεύτερον, προσπάθησε να κάνεις υπομονή ανάμεσα στα λουσίματα. Βάλε λίγο ξηρό σαμπουάν και κρατήσου. Μέρα παρα μέρα αρκεί και θα παρατηρήσεις σταδιακά, αρκετά μεγάλη διαφορά στο πόσο συχνά λαδώνουν τα μαλλιά σου.

Τέλος, προσπάθησε να αποφύγεις οποιοδήποτε προϊόν στη ρίζα, ακόμα και τα θερμοπροστατευτικά. Το λιπαρό σου τριχωτό δεν χρειάζεται επιπλέον επιβάρυσνη από προϊόντα, κυρίως από τις μάσκες και τα conditioners.

Top of the top: Ο balletcore κότσος & άλλες 4 hot τάσεις στα χτενίσματα του 2023