Το μυστικό στο μακιγιάζ της Ντόρας Μακρυγιάννη για τέλεια σμιλεμένο πρόσωπο

Μαρία Ροδίτη
Το μυστικό στο μακιγιάζ της Ντόρας Μακρυγιάννη για τέλεια σμιλεμένο πρόσωπο

Η Ντόρα Μακρυγιάννη έχει βρει το «κλειδί» για να δείχνει απόλυτα συμμετρικό το πρόσωπό της και ακολουθώντας 5 tips θα το πετύχεις κι εσύ.

Είναι μια πολύ ταλαντούχα ηθοποιός της νέας γενιάς – που τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε μέσα από τη σειρά της ΕΡΤ «Κάνε ότι κοιμάσαι»- αλλά και μια πολύ ωραία γυναίκα. Ο λόγος για την Ντόρα Μακρυγιάννη, η οποία μπορεί να μας καθηλώνει συχνά με την ερμηνεία της, μας δίνει όμως και inspo για τις beauty εμφανίσεις μας.

Βλέπεις, η 31χρονη είναι κοκέτα, επισκέπτεται πολύ συχνά το κομμωτήριο, ενώ κάνει και τέλεια makeup looks. Και στην τελευταία ανάρτησή της στο Instagram μάς απέδειξε πώς με ένα προϊόν μακιγιάζ μπορούμε να σμιλέψουμε το πρόσωπο, κάνοντάς το να φαίνεται ότι έχει γωνίες, ακόμα κι αν δεν έχει.

Μαύρη μάσκαρα και κόκκινο κραγιόν για all day & chic εμφανίσεις - Inspo η Ντόρα Μακρυγιάννη

Το contouring της Ντόρας Μακρυγιάννη για τέλεια σμιλεμένο πρόσωπο

Στο τελευταίο της post στο Instagram η ηθοποιός της σειράς «Κάνε ότι κοιμάσαι» ποζάρει με τέλειο beauty look. Η αλογοουρά της είναι super chic, ενώ στο μακιγιάζ έχει επιλέξει μαύρο eyeliner με αρκετές στρώσεις μαύρης μάσκαρα, έντονο, plumping, ροζ lip gloss, τονισμένα φρύδια και βέβαια contouring, ειδικά στην περιοχή των ζυγωματικών.

undefined

Στη γραμμή του πηγουνιού, στο περίγραμμα του προσώπου και στα πλαϊνά της μύτης, η Ντόρα έχει επιλέξει να κάνει πολύ διακριτικές σκιάσεις, αφήνοντας τα ζυγωματικά της να δείχνουν πιο έντονα, αλλά και όλο το πρόσωπο πιο συμμετρικό.

5 tips για σωστό contouring + 5 τέλεια προϊόντα

Αν θέλεις κι εσύ να πετύχεις τέλεια σμιλεμένο πρόσωπο, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με το contouring και να μην κάνεις υπερβολές. Γιατί μετά… θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Ακολούθησε, λοιπόν, τα παρακάτω tips και γίνε master στις σκιάσεις.

Tip 1: Για να σμιλέψεις το πρόσωπό σου, θα πρέπει να βάλεις το προϊόν σκίασης ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά, κάτω από τη γραμμή του πιγουνιού, στο περίγραμμα του προσώπου (όχι στο κέντρο του μετώπου) και στα πλαϊνά της μύτης.

Tip 2: Δώσε σημασία στον τόνο της επιδερμίδας σου. Αν δεν επιλέξεις το taupe για το contouring σου, το οποίο είναι χρώμα πασπαρτού, πρέπει να εξετάσεις αν έχεις θερμό ή ψυχρό τόνο επιδερμίδας. Και να το ελέγξεις αυτό θα πρέπει να παρατηρήσεις τις φλέβες σου. Αν φαίνονται μπλε κάτω από την επιδερμίδα, τότε έχεις ψυχρό τόνο. Αν φαίνονται πιο πράσινες, τότε έχεις θερμό. Αν δεν μπορείς ακριβώς να καταλάβεις, έχεις ουδέτερο τόνο και σου πάνε όλα. Αν, ωστόσο, είσαι στην ψυχρή πλευρά, θα πρέπει να επιλέξεις προϊόντα που είναι 1 ή 2 τόνους πιο σκούρα από το δέρμα σου ΚΑΙ ψυχρά. Αντίστοιχα, θα κάνεις το ίδιο και αν έχεις θερμή επιδερμίδα. Έτσι μόνο θα έχεις ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και θα καταφέρεις να κάνεις contouring που δεν θα φαίνεται για κανέναν λόγο.

Tip 3: Το σωστό εργαλείο είναι το παν. Αν θέλεις το contouring σου να είναι ελαφρύ και δεν θέλεις να σκιάσεις έντονα κάποιο σημείο, τότε θα επιλέξεις ένα πινέλο που να είναι αφράτο και με μακριές τρίχες. Αντιθέτως, αν θέλεις πιο έντονη σκίαση και πιο σμιλεμένο αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να επιλέξεις ένα πινέλο με πιο πυκνές και κοντές τρίχες, όπως τα πινέλα Kabuki. Φυσικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το beauty blender σου αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις κάποιο κρεμώδες προϊόν και το αποτέλεσμα θα βρίσκεται κάπου στη μέση.

BRUSHES_CONTOUR.jpg

Tip 4: Το αν θα επιλέξεις κρεμώδες, σε μορφή πούδρας ή stick προϊόν contour εξαρτάται καθαρά από το τι σου αρέσει. Αν, ωστόσο, έχεις λιπαρό δέρμα πες «ναι» σε προϊόν σε μορφή πούδρας, ενώ αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, προτίμησε ένα κρεμώδες item.

Tip 5: Ο πειραματισμός είναι το παν. Δοκίμασε όλες τις υφές προϊόντων, «παίξε» με αποχρώσεις και με το μακιγιάζ σου, και στο τέλος θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει πραγματικά.

Μη φύγεις! Στην gallery σού έχω και 5 προϊόντα contour για να έχεις πλήρως… εξοπλισμένο το νεσεσέρ σου.