«Aντίο» μαύροι κύκλοι! 10 κρέμες & serum ματιών με καφεΐνη για το πιο φωτεινό βλέμμα

Μαρία Ροδίτη
«Aντίο» μαύροι κύκλοι! 10 κρέμες & serum ματιών με καφεΐνη για το πιο φωτεινό βλέμμα

«Ξύπνα» την επιδερμίδα σου όχι… με μια κούπα καφέ, αλλά με ένα skincare προϊόν ματιών με καφεΐνη. Plus: Ο σωστός τρόπος να απλώνεις το serum και την κρέμα στα μάτια.

Οι μαύροι κύκλοι δεν είναι δα και κάτι ασυνήθιστο για πολλές από εμάς. Λίγο τα ξενύχτια για ποτό ή για μαραθωνίους στο Netflix, λίγο η κούραση και οι περιστασιακές αϋπνίες, σε συνδυασμό με το πέρασμα του χρόνου και την εμφάνιση λεπτών γραμμών… Ε, δεν θέλει και πολύ για να ξυπνήσουμε και να δούμε τα μάτια μας σε κακή κατάσταση.

Ναι, ξέρω! Σε πρώτη φάση, μόλις σου συμβεί αυτό, σκέφτεσαι αμέσως να βάλεις παγάκια με μια πετσέτα στην περιοχή των ματιών για να «ξυπνήσεις» την επιδερμίδα σου. Και καλά σκέφτεσαι. Όμως, δεν είναι αυτή μια μόνιμη λύση. Η λύση σε αυτό το θέμα είναι μια: ένα προϊόν skincare- είτε κρέμα, είτε serum, είτε gel- για τα μάτια, το οποίο να περιέχει στα συστατικά του καφεΐνη. Όπως ξέρεις, με την καφεΐνη ξυπνά για τα καλά ο οργανισμός, άρα… έτσι ακριβώς θα «ξυπνήσει» και η επιδερμίδα σου.

MIELĒV: Η founder του skincare brand που ξεχώρισε η Vogue και το Vanity Fair μάς μιλά αποκλειστικά

10 προϊόντα ματιών με καφεΐνη

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις τα 10 καλύτερα προϊόντα για την περιοχή των ματιών, τα οποία περιέχουν καφεΐνη και – πίστεψέ με- είναι «βόμβες» αναζωογόνησης της επιδερμίδας.

VICHY_KAFEINI.jpg

VICHY, NEOVADIOL ROSE PLATINUM EYES CREAM

Βελτιώνει την πυκνότητα και λειαίνει τις ρυτίδες στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Επίσης, περιέχει ιαματικό ηφαιστειακό νερό με καφεΐνη για τόνωση και ασβέστιο για ενδυνάμωση, ενώ μειώνει και την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

glamglow_kafeini.jpg

GLAMGLOW Bright Eyes Cream

Δίνει ενέργεια, φωτίζει αμέσως τους μαύρους κύκλους και μειώνει τα ορατά σημάδια κόπωσης. Το αποτέλεσμα; Λαμπερά και ξεκούραστα μάτια!

inkeylist_kafeini.jpg

THE INKEY LIST, CAFFEINE Eye Cream

Μια εξαιρετική κρέμα ματιών για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Mειώνει την εμφάνιση γραμμών, πρηξίματος και μαύρων κύκλων με τη βοήθεια μιας ενυδατικής και ελαφριάς φόρμουλας και κυρίως της καφεΐνης, που είναι διουρητικό, οπότε και συμβάλλει στη μείωση της κατακράτησης νερού, μίας από τις σημαντικότερες αιτίες για το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

korres_kafeini.jpg

KORRES, Ελληνικό Γιαούρτι, Ενυδατικό Gel Ματιών κατά των Μαύρων Κύκλων

Δροσερό gel ματιών με στοχευμένη δράση σε πρήξιμο, σακούλες και μαύρους κύκλους για φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα. Είναι εμπλουτισμένο με ελληνικό γιαούρτι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή προβιοτικών για θρέψη και προστασία της επιδερμίδας, με εκχύλισμα καφέ, που είναι γνωστό για την τονωτική και αντιοξειδωτική του δράση και «ξυπνά» την περιοχή κάτω από τα μάτια, και με boost καφεΐνης, που βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των σημαδιών κούρασης στην περιοχή των ματιών.

laroche_kafeini.jpg

LA ROCHE POSAY, Redermic [R] Eyes

Η βόμβα αντιγήρανσης για την περιοχή των ματιών! Περιέχει ρετινόλη, που λειαίνει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, αλλά και καφεΐνη, που έχει δράση ενάντια στους μαύρους κύκλους και τα σημάδια κούρασης.

Συνέχισε στην gallery για να δεις άλλα 5 προϊόντα. Και μην ξεχνάς ότι οι εκπτώσεις συνεχίζονται, οπότε τώρα είναι η σωστή στιγμή να επενδύσεις σε ένα καλό skincare item, σαν αυτά.

Ο σωστός τρόπος να απλώνεις το serum, το gel και την κρέμα ματιών

Αφού έκανες την έρευνα αγοράς σου, ήρθε η ώρα να μάθεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής της κρέμας ματιών ή του serum. Μήπως τόσο καιρό το άπλωνες και στο άνω βλέφαρο; Με οποιοδήποτε δάχτυλο των χεριών; Λάθος!

krema_matiwn.jpg

Το σωστό δάχτυλο για να περιποιηθείς την περιοχή των ματιών είναι ο παράμεσος, καθώς έχει τη λιγότερη μυική δύναμη. Βλέπεις, το δέρμα στα μάτια είναι πολύ, πολύ λεπτό και εξαιρετικά ευαίσθητο, οπότε χρειάζεται αγάπη και προσεκτική φροντίδα. Όσο για το σημείο που θα απλώσεις το προϊόν; Μόνο στην περιοχή των μαύρων κύκλων και στο κόκαλο του φρυδιού. ΌΧΙ στο άνω βλέφαρο, διότι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις πρήξιμο.