Πρέπει τελικά να λούζεσαι πριν το κούρεμα; Εξαρτάται

Μαρία Ροδίτη
Πρέπει τελικά να λούζεσαι πριν το κούρεμα; Εξαρτάται

Τι ρόλο παίζει το λούσιμο πριν το κούρεμα και τι ισχύει για τα μαλλιά πριν το ραντεβού στο κομμωτήριο για χτένισμα.

Το ραντεβού για κούρεμα είναι… σοβαρή υπόθεση για όλες μας. Είτε πρόκειται για ένα τυπικό φρεσκάρισμα που κάνεις (ή αν δεν κάνεις, πρέπει) κάθε 2 μήνες, είτε για μια ολική ανανέωση του look, και πάλι το σκέφτεσαι. «Πώς θα είμαι;», «να διαλέξω αυτό το στυλ ή το άλλο;» και οι ερωτήσεις συνεχίζουν να διαδέχονται η μία την άλλη στο κεφάλι σου.

Έχεις σκεφτεί, ωστόσο, κάτι ακόμα πιο βασικό για ένα κούρεμα; Το αν πρέπει να είσαι λουσμένη ή όχι πριν πιάσει ο κομμωτής το ψαλίδι στο χέρι του. Η αλήθεια είναι πως το σύνηθες είναι να είσαι λουσμένη, ώστε τα μαλλιά να «στρώνουν» καλύτερα και να μπορεί ο κομμωτής να κάνει πιο σωστά τη δουλειά του. Αυτό ξέρουμε κατά γενική ομολογία, αυτό εφαρμόζουμε συνήθως. Δεν είναι, όμως, πάντα αυτό και το σωστό.

Τελικά πρέπει να πηγαίνεις άλουστη για βαφή και ανταύγειες ή όχι;

Τελικά πρέπει να είσαι λουσμένη πριν το κούρεμα;

Το αν πρέπει να είσαι λουσμένη ή όχι πριν το ραντεβού στο κομμωτήριο εξαρτάται από το στυλ κουρέματος που θέλεις να κάνεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν θες ένα ελαφρύ φρεσκάρισμα, ή να κάνεις αφέλειες ή να δώσεις λίγη κίνηση στα μαλλιά σου με φιλάρισμα, ο κομμωτής σου μπορεί να σε αναλάβει και… με στεγνά μαλλιά. Ειδικά, μάλιστα, αν έχεις ίσια μαλλιά.

lousimo_kommotirio.jpg

Αν, ωστόσο, θέλεις να αφαιρέσεις πολύ μήκος ή αν έχεις μπούκλες- που δυσκολεύουν την κατάσταση-, τότε το λούσιμο πριν το κούρεμα είναι must.

Πρέπει να είσαι λουσμένη πριν το ραντεβού για χτένισμα;

Οι hair experts λένε ότι είναι καλύτερο να έχεις λουστεί μια μέρα πριν πας στο κομμωτήριο για χτένισμα. Ο λόγος; Τα μαλλιά δεύτερης μέρας είναι πιο εύκολο να «δουλευτούν» και να διατηρηθούν, ειδικά αν μιλάμε για έναν κότσο.