Matte skin: 10 καθαριστικά προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες

Μαρία Ροδίτη
Matte skin: 10 καθαριστικά προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες
Matteo Valle/launchmetrics.com/spotlight

Τα καθαριστικά προσώπου που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της λιπαρής επιδερμίδας σου και που θα τη βελτιώσουν βρίσκονται εδώ.

Συμπάσχω απόλυτα μαζί με εσένα που έχεις λιπαρό δέρμα. Ξέρω τι τραβάς και πώς νιώθεις όταν σε βλέπεις στον καθρέφτη και γυαλίζεις ολόκληρη, όταν δημιουργείται σμήγμα και μετέπειτα σπυράκια κι εσύ δεν ξέρεις τι να κάνεις πραγματικά.

Θα σου πω κάτι όμως… Το Α και το Ω για κάθε επιδερμίδα είναι ο καθαρισμός. Και ειδικά για τη δική σου λιπαρή επιδερμίδα, ο καθαρισμός πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτος, πρωί και βράδυ. Με το που ξυπνάς και λίγο πριν πέσεις για ύπνο.

Όχι μόνο η ενυδατική! Τα λάθη που κάνεις κι εμφανίζεις ακόμα περισσότερη λιπαρότητα στο δέρμα

Ποιο είναι όμως το σωστό καθαριστικό;

Το σωστό καθαριστικό ναι μεν θα πρέπει να ισορροπεί τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα, όμως δεν θα πρέπει να φράσσει τους πόρους. Γιατί εκεί την πατάμε συνήθως. Ναι μεν περιορίζουμε τη λιπαρότητα, αλλά τελικά εμφανίζουμε σπυράκια και άντε πάλι από την αρχή.

Αν με καταλαβαίνεις απόλυτα, έχω να σου πω ότι χρειάζεσαι ένα καθαριστικό για λιπαρά δέρματα αποκλειστικά. Αυτό θα σε σώσει. Κι αν αναρωτιέσαι πώς θα το διακρίνεις, υπάρχει απάντηση: στα περισσότερα καθαριστικά προσώπου για λιπαρά δέρματα θα βρεις συστατικά, όπως η γλυκερίνη και το σαλικυλικό οξύ ή η νιασιναμίδη, αλλά φρόντισε πάντα να κοιτάζεις την ετικέτα και να ρωτάς στα καταστήματα καλλυντικών ποιο είναι το κατάλληλο καθαριστικό για το δικό σου δέρμα.

Έτοιμη για shopping;

Παρακάτω, έχω συγκεντρώσει για εσένα 10 καθαριστικά προσώπου ιδανικά για λιπαρές επιδερμίδες, τα οποία πραγματικά θα σε σώσουν. Θα δεις σημαντική βελτίωση και θα έχεις πάντα πεντακάθαρο δέρμα.

NIVEA_WASHGEL.jpg

Nivea, Derma Skin Clear Anti-Blemish Wash Gel

Σύνθεση με σαλικυλικό οξύ και νιασιναμίδη. Το τέλειο gel καθαρισμού κατά των πόρων, που αφαιρεί την περίσσεια λιπαρότητας.

caudalie_wash.jpg

CAUDALIE, Vinopure Purifying Gel Cleanser

Καθαρίζει, συσφίγγει τους πόρους και μειώνει το υπερβολικό σμήγμα χωρίς να ξηραίνει το δέρμα, αφήνοντάς το καθαρό, φρέσκο και λαμπερό.

seventeen_cleanser.jpg

SEVENTEEN, CLEAR SKIN FOAMING GEL CLEANSER

Καθαρίζει σε βάθος τη λιπαρή με τάση ακμής επιδερμίδα, χωρίς να την ερεθίζει και να την ξηραίνει. Απομακρύνει το περιττό σμήγμα, καθώς επίσης και τους ρύπους της ατμόσφαιρας.

mariobadescu_cleansing.jpg

MARIO BADESCU, ENZYME CLEANSING GEL

Ανανεώνει το θαμπό δέρμα χάρις στο εκχύλισμα παπάγιας που περιέχει οξέα, τα οποία απολεπίζουν την επιδερμίδα και βοηθούν στην απομάκρυνση του σμήγματος που φράσσει τους πόρους.

clinique_soap.jpg

CLINIQUE, LIQUID FACIAL SOAP OILY SKIN FORMULA

Υγρό σαπούνι με απαλή σύνθεση που δεν ξηραίνει την επιδερμίδα, καθαρίζει απαλά και ξεπλένεται εύκολα. Επίσης, προστατεύει τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας και είναι κατάλληλο για λιπαρά δέρματα.

Συνέχισε στην gallery και δες ακόμα 5 καθαριστικά προσώπου για λιπαρά δέρματα.