Glow Queen: Για λαμπερό τελείωμα στο μακιγιάζ ξέχνα το highlighter και διάλεξε ένα έλαιο προσώπου

Glow Queen: Για λαμπερό τελείωμα στο μακιγιάζ ξέχνα το highlighter και διάλεξε ένα έλαιο προσώπου

Μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου έλαιο προσώπου θα κάνουν τη διαφορά στο μακιγιάζ σου, ιδιαίτερα αν έχεις ξηρή επιδερμίδα. Θα σου τα εξηγήσουμε όλα.

Οι τάσεις στο μακιγιάζ (και το skincare) αλλάζουν συνεχώς. Από το #GlassSkin περνάμε στο #GlazedDonut, και φαίνεται πώς ένα νέο trend εμφανίζεται σχεδόν κάθε εβδομάδα. Μπορεί οι τάσεις να αλλάζουν και μαζί τους τα βήματα της περιποίησης και του μακιγιάζ, ωστόσο παρατηρούμε ότι ένα πράγμα μένει σταθερό: Η λάμψη. Ένα από τα πράγματα που μας άφησε σαν «κληρονομιά» η πανδημία, ήταν η έμφαση στη φυσικότητα και την λάμψη υγείας. Αυτή η λάμψη είναι το θέμα μας σήμερα λοιπόν, η λάμψη που θέλουμε στο μακιγιάζ. Πώς μπορούμε να κάνουμε το δέρμα μας να λάμπει-ανεπιτήδευτα-; Πώς θα το κάνουμε να δείχνει super fresh και δροσερό;

Η πρώτη σκέψη που ίσως να έρχεται στο μυαλό σου, είναι το highlighter και είναι λογικό. Το highlighter μας χαρίζει λάμψη εκεί που θέλουμε, όμως δεν βοηθά το μακιγιάζ μας να δείχνει απόλυτα φυσικό και με λάμψη υγείας. Αυτό μπορούν να το κάνουν τα έλαια προσώπου (ιδιαίτερα αν έχεις ξηρή επιδερμίδα), αρκεί να μην τα φοβηθείς και να τα χρησιμοποιήσεις σωστά στο μακιγιάζ σου.

pexels-mike-murray-6925527.jpg

Perfection! 5 skincare hacks για επιδερμίδα που σχεδόν δεν χρειάζεται μακιγιάζ

Oil is good for you

Τα έλαια προσώπου έχουν αποκτήσει –πολύ άδικα- κακή φήμη. Ναι, στο παρελθόν ήταν βαριά και σίγουρα όχι κατάλληλα για όλους, αλλά όλα αυτά έχουν αλλάξει. Υπάρχουν έλαια για κάθε τύπο επιδερμίδας, ακόμα και για τις λιπαρές, που δεν επιβαρύνουν το δέρμα. Αντιθέτως, του χαρίζουν βαθιά θρέψη, «κλειδώνουν» την υγρασία και κάνουν θαύματα αν τα συνδυάσεις με το foundation σου. Ποια έλαια όμως πρέπει να διαλέξεις;

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, έλαια όπως το jojoba και το marula oil, είναι ιδανικά για εσένα. Αν έχεις κανονική επιδερμίδα, τότε μπορείς να επιλέξεις άφοβα όποιο θέλεις, και αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, χρειάζεσαι πιο πλούσια έλαια που σου προσφέρουν επιπλέον θρέψη και ενυδάτωση. Παρακάτω θα βρεις έλαια για ξηρές, μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες. Σημείωσε αυτό που αντιστοιχεί σε εσένα και συνέχισε να διαβάζεις.

Πώς θα τα συνδυάσεις με το foundation σου;

Αφού βρήκαμε λοιπόν το έλαιο, ώρα να δούμε πώς θα το συνδυάσεις με το μεικάπ σου. Υπάρχουν δύο τρόποι: Μπορείς να φορέσεις το έλαιο ως primer πριν εφαρμόσεις το foundation, ή να το προσθέσεις στο foundation σου. Αν επιλέξεις να το βάλεις απευθείας στην επιδερμίδα σου, θα πρέπει να προσέξεις 2 πράγματα: α) Αν έχεις λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα, να αποφύγεις τη μύτη, το μέτωπο και το πιγούνι σου για τους προφανείς λόγους και β) Αν έχεις κανονική ή ξηρή επιδερμίδα, μπορείς να το εφαρμόσεις παντού, και να δώσεις έμφαση σε σημεία που παρουσιάζουν ιδιαίτερη ξηρότητα.

Το αβίαστο μακιγιάζ των Γαλλίδων θα το πετύχεις σε 6 βήματα και με «οδηγό» τον μινιμαλισμό

Αν επιλέξεις να προσθέσεις έλαιο στο foundation σου, τότε πρέπει να προσέξεις ένα πράγμα: ΜΗΝ το βάλεις μέσα στο μπουκάλι. Το έλαιο διασπά το foundation, γι’ αυτό θα κάνεις τη μίξη στο χέρι σου, με λίγες ποσότητες από το κάθε προϊόν. Η αναλογία είναι μία μικρή σταγόνα έλαιο για κάθε pump foundation. Βάλε πρώτα το foundation σε μία επιφάνεια ή στο χέρι σου, πρόσθεσε εκεί το έλαιο και κάνει τη μίξη πριν το περάσεις στην επιδερμίδα σου.

pexels-alena-darmel-8990589.jpg

Χέρια, πινέλο ή σφουγγαράκι;

Όσο για την εφαρμογή, μπορείς να την κάνεις με όποιο εργαλείο χρησιμοποιείς κανονικά ή και με τα χέρια σου. Αν μας ρωτάς ωστόσο, βρίσκουμε ότι ο ιδανικός τρόπος, είναι να περάσεις το προϊόν (αφού κάνεις τη μίξη) με τα δάχτυλα στο πρόσωπό σου, και έπειτα να το απλώσεις είτε με πινέλο, είτε να ταμπονάρεις όπως κάνεις συνήθως με το σφουγγαράκι σου. Εννοείται, θα πρέπει να έχεις πλύνει πάρα πολύ καλά τα χέρια σου πριν κάνεις οτιδήποτε.

makigiaz.jpg

Και κάτι ακόμα, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα και νιώθεις ότι το αποτέλεσμα δεν σε ικανοποιεί, μπορείς να περάσεις ελάχιστη loose πούδρα με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι. Έτσι δεν θα έχεις γυαλάδες, αλλά λαμπερό αποτέλεσμα. Και φυσικά δεν θα σε αφήναμε χωρίς προτάσεις για foundation! Στην gallery που ακολουθεί, έχουμε τα αγαπημένα μας που είναι ιδανικά για χρήση σε συνδυασμό με έλαια προσώπου, όποιος και αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας σου.

Frosted lips: Τα 90s επιστρέφουν στο μακιγιάζ και τα «παγωμένα» χείλη έρχονται πάλι στο προσκήνιο