Το αβίαστο μακιγιάζ των Γαλλίδων θα το πετύχεις σε 6 βήματα και με «οδηγό» τον μινιμαλισμό

Μαρία Ροδίτη
Το αβίαστο μακιγιάζ των Γαλλίδων θα το πετύχεις σε 6 βήματα και με «οδηγό» τον μινιμαλισμό
Matteo Valle/launchmetrics.com/spotlight

Less is more είναι το motto των Γαλλίδων όσον αφορά το μακιγιάζ τους.

Minimal, ντελικάτες, comme il faut… Οι Γαλλίδες έχουν μια ιδιαίτερη και πολύ κομψή προσέγγιση στην ομορφιά, η οποία είναι πραγματικά αξιοζήλευτη από τις γυναίκες όλου του πλανήτη. Γι’ αυτό και είναι πολλά τα κορίτσια που προσπαθούν να προσεγγίσουν το μακιγιάζ των Παριζιάνων. Μήπως είσαι κι εσύ fan του French girl look; Αν ναι, δες παρακάτω τα 6 tips που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το πιο elegant makeup ever.

Frosted lips: Τα 90s επιστρέφουν στο μακιγιάζ και τα «παγωμένα» χείλη έρχονται πάλι στο προσκήνιο

Τα 6 tips μακιγιάζ που ακολουθούν οι πιο κομψές Γαλλίδες

Κάνε το skincare τη βάση της beauty routine σου

Η προετοιμασία του δέρματος είναι το Α και το Ω για τις Γαλλίδες. Γι’ αυτό και φροντίζουν το πρόσωπό τους πριν κάνουν μακιγιάζ χρησιμοποιώντας serum, ενυδατική κρέμα, αλλά και face mist.

makeup_gallides.jpg

Make up αλλά… με μέτρο

Σπάνια θα δεις στους δρόμους του Παρισιού τις γυναίκες να φορούν foundation. Το μακιγιάζ των Γαλλίδων, βλέπεις, δεν είναι ποτέ εμφανές και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προτιμούν τις λεπτόρρευστες BB creams ή τις αντηλιακές με χρώμα και μόνο όταν χρειάζεται φορούν λίγο concealer.

Τονίζουν μόνο ένα σημείο του προσώπου

Less is more είναι το motto των γυναικών της Γαλλίας. Γι’ αυτό και δε θα δεις ποτέ καμία Γαλλίδα να έχει και έντονα μάτια και έντονα χείλη ταυτόχρονα. Ή το ένα ή το άλλο θα έχει τονίσει. Και, συνήθως, τα French girls προτιμούν να έχουν πεντακάθαρη επιδερμίδα και να φορούν απλά και μόνο το κόκκινο κραγιόν τους.

kokkina_xeili_gallides.jpg

«Αγκαλιάζουν» το messy μακιγιάζ

Το χαλαρό μακιγιάζ για τις Γαλλίδες είναι και το ακατάστατο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι λατρεύουν να κάνουν smoky eyes μόνο απλώνοντας μολύβι στα μάτια και τρίβοντάς το με τα δάχτυλα για να το «σβήσουν», ενώ ολοκληρώνουν το μακιγιάζ με λίγο highlighter σε ζυγωματικά, μύτη και τόξο του έρωτα (aka στη μέση του άνω χείλους).

makeup_gallides2.jpg

Επιλέγουν μια φυσική απόχρωση στο ρουζ

Η όψη της υγείας στην επιδερμίδα είναι beauty goal για τις Γαλλίδες. Και την πετυχαίνουν μόνο επιλέγοντας κρεμώδες ρουζ- για ένα πιο fresh αποτέλεσμα- σε τριανταφυλλί ή ροζ απόχρωση.

Φροντίζουν πολύ τις βλεφαρίδες

Οι Γαλλίδες χρησιμοποιούν πάντα στη skincare routine τους lash conditioner για να έχουν καλά ενυδατωμένες και καλοσχηματισμένες βλεφαρίδες, οι οποίες – φυσικά- θα απογειωθούν με μια 3D μάσκαρα.