Λέρωσες το δέρμα σου με βαφή μαλλιών; Διάβασε πώς θα αφαιρέσεις τον λεκέ αμέσως!

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Λέρωσες το δέρμα σου με βαφή μαλλιών; Διάβασε πώς θα αφαιρέσεις τον λεκέ αμέσως!

Είναι απλό αλλά… μυρίζει!

Η βαφή στο σπίτι για πολλές γυναίκες είναι μία απλή διαδικασία. Εκτός από απλή, είναι και πάρα πολύ οικονομική, γι’ αυτό ολοένα και περισσότερες στρέφονται στα κουτιά της βαφής για την μηνιαία τους περιποίηση. Και εμείς λατρεύουμε την ευκολία της βαφής στο σπίτι που –αν είσαι προσεκτική- πετυχαίνει κατά 99% (τέλειο ποσοστό) και το μοναδικό πρόβλημα που εντοπίζουμε είναι οι… λεκέδες. Οι λεκέδες από βαφή στο δέρμα είναι αντιαισθητικοί και μπορείς να τους προλάβεις αν βάλεις βαζελίνη σε στρατηγικά σημεία. Τι γίνεται όμως αν το ξεχάσεις και λερωθείς σε σημεία όπως ο αυχένας, το μέτωπο και τα αυτιά;

marek mucha T1Qd7nMCb0Y unsplash

Σε αυτές τις περιπτώσεις μην ξεκινήσεις να τρίβεσαι… Δεν θα καταφέρεις και πολλά! Το νερό και το σαπούνι δεν αφαιρούν τη βαφή από το δέρμα και θα ερεθίσεις άδικα την επιδερμίδα σου με το τρίψιμο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις στάχτη! Ναι, στάχτη από ένα τσιγάρο….

diego lopez np1WjRIiMsg unsplash

Βρέξε ένα δάχτυλο, βούτηξέ το στη στάχτη και με αυτό τρίψε τον λεκέ. Ναι , μυρίζει άσχημα αλλά θα τον δεις να εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια σου και το δέρμα σου δεν θα ερεθιστεί γιατί δεν θα χρειαστεί να τρίψεις πολύ. Για να αποφύγεις μάλιστα την μυρωδιά, κάνε αυτή τη διαδικασία πριν λουστείς. Ξέβγαλε τη βαφή από τα μαλλιά σου με νερό, δες αν υπάρχουν λεκέδες που πρέπει να αφαιρεθούν με στάχτη, καθάρισέ τους και λούσου μετά. Έτσι δεν θα έχεις καμία μυρωδιά και κανένα λεκέ!

Διάβασε ακόμα: «Έβαψαν» τα νύχια σου από το βερνίκι; Υπάρχουν τρία πράγματα που μπορείς να κάνεις