DIY Time! Φτιάξε μόνη σου μια απόλυτα ενυδατική μάσκα χεριών

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Φτιάξε μόνη σου μια απόλυτα ενυδατική μάσκα χεριών

Τη χρειάζεσαι όσο ποτέ άλλοτε τώρα που πλένεις διαρκώς τα χέρια σου και χρησιμοποιείς αντισηπτικό.

Τα χέρια μας εδώ και αρκετούς μήνες περνούν την πιο δύσκολη φάση τους. Εκτός από το γεγονός ότι πρέπει να τα πλένουμε πολύ συχνά και σχολαστικά, βάζουμε αμέτρητες φορές την ημέρα και αντισηπτικό. Το αποτέλεσμα; Να έχουμε σκασμένα, ταλαιπωρημένα και άγρια χέρια, τα οποία και στην πράξη, αλλά και οπτικά μας ενοχλούν πολύ.

Αν σκεφτείς κιόλας ότι σιγά σιγά ο καιρός κρυώνει και η θερμοκρασία θα πέφτει όλο και πιο πολύ, τότε καταλαβαίνεις ότι η κατάσταση των χεριών μας θα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Τι μπορείς να κάνεις; Ανά τακτά χρονικά διαστήματα να τα περιποιείσαι με ενυδατικές μάσκες χεριών. Να, ακριβώς σαν αυτή που σου προτείνουμε παρακάτω!

Θα χρειαστείς:

1 ώριμο αβοκάντο

2 κουταλιές μέλι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

2 κουταλάκια γιαούρτι

diy maska xeriwn me avocado

Το αβοκάντο, που είναι πλούσιο σε βιοτίνη, θα μαλακώσει το ξηρό δέρμα σου, ενώ το γαλακτικό οξύ από το γιαούρτι θα ενυδατώσει τα χέρια και θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Το μέλι και το λάδι- με τη σειρά τους- θα «κλειδώσουν» την υγρασία στην περιοχή.

Αυτό που εσύ έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπλέντερ και να απλώσεις το μείγμα στα χέρια σου. Για να έχουν μεγαλύτερη και πιο άμεση δράση όλα τα συστατικά, μπορείς να φορέσεις γάντια και να τυλίξεις τα χέρια σου με μια πετσέτα. Παραμένεις έτσι για 10-20 λεπτά, έπειτα αφαιρείς τα γάντια και την πετσέτα και ξεπλένεις καλά. Για ακόμα μεγαλύτερη ενυδάτωση μπορείς να απλώσεις λίγη ενυδατική κρέμα. Το αποτέλεσμα- πραγματικά- θα σε εντυπωσιάσει.

Διάβασε ακόμα: Η make up artist της Gigi Hadid αποκάλυψε το trick για τέλειες φακίδες