DIY Time! Μπορεί ο βασιλικός να απομακρύνει την κιτρινίλα από τα ξανθά μαλλιά σου;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
DIY Time! Μπορεί ο βασιλικός να απομακρύνει την κιτρινίλα από τα ξανθά μαλλιά σου;

Είδαμε ένα βίντεο και κάναμε πειράματα…

Οι ώρες που περνώ στο internet είναι άπειρες κυρίως γιατί… ερμ… είναι η δουλειά μου. Μέσα σε αυτές τις ατελείωτες ώρες έχω καταλήξει να κοιτάζω βίντεο με σκυλάκια ντυμένα σαν λουκουμάδες ενώ είχα ξεκινήσει ψάχνοντας μία DIY συνταγή. Μη γελάς, σίγουρα έχει συμβεί και σε εσένα. Ξεκινάς να ακούσεις ένα τραγούδι και καταλήγεις να παρακολουθείς ντοκιμαντέρ για κόκκους καφέ από τη Βραζιλία. Σε κάθε περίπτωση, η τελευταία μου βαθιά αναζήτηση στο διαδίκτυο με έφερε μπροστά σε αυτό το βίντεο. Δες μόνο την αρχή, τα πρώτα 40 δευτερόλεπτα.



Τρομερό; Ο βασιλικός λέει γίνεται μωβ όταν τον βράσεις και αν του προσθέσεις σαμπουάν μπορείς να φτιάξεις το δικό σου μωβ σαμπουάν για να απομακρύνεις τις κιτρινίλες. Too good to be true; Δυστυχώς ναι…

Έβρασα για πολλή, πολλή, ΠΟΛΛΗ ώρα βασιλικό και το αποτέλεσμα ήταν γκρι καφέ. Μήπως έπρεπε να προσθέσω κάτι άλλο; Μήπως χρειαζόμουν μωβ βασιλικό; Έψαξα και είδα πως, αν προσθέσεις ξύδι στον βασιλικό όσο βράζει, αλλάζεις την οξύτητα και μάλλον έχεις μωβ χρώμα. Μάδησα και τον υπόλοιπο βασιλικό μου που με κόπο είχα σώσει από το κρύο, του έβαλα ξύδι και νερό και… Το αποτέλεσμα ήταν ένα λίγο πιο καφέ νερό.

fisikes vafes

Για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι διαβάζουμε στο internet αλλά από κλικ σε κλίκ έφτασα στον θαυμαστό κόσμο των φυσικών βαφών. Σύμφωνα με τις naturalists του pinterest, μπορείς να φτιάξεις τέλεια χρώματα με φυσικά υλικά και βάλθηκα να δω πώς θα φτιάξω κάτι μωβ που να είναι ασφαλές ώστε να το αναμείξω με σαμπουάν και να κάνω το δικό μου μωβ σαμπουάν σπάζοντας το ίντερνετ! Η απάντηση; Κόκκινο λάχανο…

kokkino laxano

Ναι, ναι αυτό που βάζεις στη σαλάτα! Σύμφωνα με τη συνταγή, κόβεις μισό λάχανο σε μικρά κομματάκια, το βάζεις σε μία κατσαρόλα με νερό και το βράζεις πολύ σιγά μέχρι να αρχίσει το νερό να γίνεται μωβ. Σβήνεις τη φωτιά και το αφήνεις ήσυχο. Μεταφέρεις το πολύ μωβ νερό σε ένα μπολ et voila! Έχεις έντονο μωβ χρώμα. Ναι το έχεις, το δοκίμασα.

kokkino laxano vrasto

Έπειτα έβαλα στο νερό σαμπουάν και το πέρασα στο κεφάλι μου που ήταν κιτρινοπορτοκαλί γιατί είμαστε σε καραντίνα και έχω να πάω στο κομμωτήριο μήνες. Το αποτέλεσμα; Τίποτα, απολύτως τίποτα. Εντάξει, ίσως να είχε μία απειροελάχιστη διαφορά αλλά δεν άξιζε τον κόπο, την έρευνα και το καθάρισμα μετά. Που καταλήγουμε λοιπόν; Ο βασιλικός δεν γίνεται μωβ όταν τον βράσεις, το κόκκινο λάχανο γίνεται μωβ αλλά δεν απομακρύνει την κιτρινίλα και καλύτερα να αγοράσεις ένα μωβ σαμπουάν, υπάρχουν οικονομικά και τέλεια!

Διάβασε ακόμα: 5 τάσεις στα χτενίσματα που θα βλέπεις παντού φέτος τον χειμώνα