Από σένα εξαρτάται πόσο γρήγορα θα μακρύνουν τα μαλλιά σου – 4 «κανόνες» που πρέπει ν' ακολουθείς

Μαρία Ροδίτη
Από σένα εξαρτάται πόσο γρήγορα θα μακρύνουν τα μαλλιά σου – 4 «κανόνες» που πρέπει ν' ακολουθείς

Άλλαξε μερικές συνήθειές σου και θα δεις πολύ σύντομα τα μαλλιά σου να μακραίνουν αισθητά.

Εμείς οι γυναίκες περνάμε διάφορες φάσεις με τα μαλλιά μας. Άλλες φορές αναρωτιόμαστε αν το χρώμα μας είναι ωραίο ή αν πρέπει να κάνουμε ριζική αλλαγή, ενώ μερικές φορές «παίζουμε» με τα μήκη. Και ακριβώς αυτή είναι η πιο δύσκολη «στιγμή»: όταν θέλουμε να μακρύνουμε τα μαλλιά μας.

Για πολλές αυτό το εγχείρημα φαντάζει ακατόρθωτο με την απελπισία να είναι η μόνιμη «παρέα». Αν κι εσύ βρίσκεσαι σε τέτοια φάση, μην αγχώνεσαι. Υπάρχουν 4 «κανόνες» – θα τους δεις αμέσως παρακάτω- οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να μακρύνεις τα μαλλιά σου πιο γρήγορα απ’ όσο πίστευες.

malli

Εκτός από το δέρμα ο ατμός ωφελεί και τα μαλλιά – Πώς θα κάνεις hair steaming

Και ναι! Θα μπορέσεις να κάνεις αυτήν τη mermaid αλογοουρά που έχεις φανταστεί στον καλοκαιρινό γάμο που είσαι καλεσμένη!

Τα 5 μυστικά για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σου

#1 Βάλε τις βιταμίνες στη ζωή σου

Δεν είναι κακό πού και πού στη διάρκεια του χρόνου να παίρνεις βιταμίνες. Ίσα-ίσα θα ενισχύεις το ανοσοποιητικό σου και κατ’ επέκταση θα δυναμώσεις τα μαλλιά σου βοηθώντας τα έτσι να μακρύνουν πιο γρήγορα. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμελείς τη διατροφή σου. Η διατροφή είναι αυτή που θα προσφέρει στον οργανισμό σου τα περισσότερα οφέλη και τις πιο πολλές βιταμίνες.

#2 Περιόρισε το άγχος

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις το άγχος παίζει σημαντικό ρόλο στην καθυστέρηση ανάπτυξης της τρίχας. Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει μια ορμόνη του στρες, η οποία περιορίζει την ανάπτυξη των μαλλιών. Γι’ αυτό… chill, κάνε λίγη yoga ή pilates και όλα θα πάνε καλά.


https://www.instagram.com/p/CLTyRfDA04L/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

#3 Χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια

Το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου και το αιθέριο έλαιο μέντας μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών ενισχύοντας την κυκλοφορία, η οποία με τη σειρά της μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή των τριχοθυλακίων.

Πάρε, λοιπόν, από το φαρμακείο αιθέρια έλαια και κάνε ελαφρύ μασάζ με αυτά στο τριχωτό της κεφαλής. Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις στο σαμπουάν σου μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου και με αυτό να λουστείς.

#4 Να φροντίζεις σωστά τα μαλλιά σου

Μη χρησιμοποιείς καθημερινά εργαλεία θερμότητας, διότι έχουν την ικανότητα να καταστρέφουν την τρίχα οδηγώντας σε ψαλίδα και σπάσιμο των άκρων. Αν θες οπωσδήποτε να χρησιμοποιείς πρέσα ή ψαλίδι, φρόντισε πριν να έχεις ψεκάσει με σπρέι θερμοπροστασίας τα μαλλιά σου.



Φυσικά, κάθε 2-3 μήνες καλό είναι να κουρεύεις τα μαλλιά σου, ώστε να αναζωογονείται η τρίχα, αλλά και να χρησιμοποιείς μάσκες και conditioners για ενυδάτωση και θρέψη.

Στην gallery μπορείς να βρεις αρκετά τέτοια προϊόντα που θα αναζωογονήσουν ASAP τα μαλλιά σου βοηθώντας τα έτσι να μακρύνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ