Κι όμως τα κραγιόν «ιδρώνουν» στη ζέστη – Πότε πρέπει να τα πετάξεις

Μαρία Ροδίτη
Κι όμως τα κραγιόν «ιδρώνουν» στη ζέστη – Πότε πρέπει να τα πετάξεις

«Ιδρώτας» στο κραγιόν

Μάθε γιατί «ιδρώνουν» τα κραγιόν, αλλά και τι πρέπει να κάνεις για να μη φτάσουν σε αυτήν την κατάσταση.

Είναι αλήθεια ότι όλες μας στερηθήκαμε το κραγιόν όσο κανένα άλλο beauty item κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Όσο μέναμε σπίτι φορούσαμε μόνο lip balm (στην καλύτερη περίπτωση), ενώ όταν βγαίναμε έξω φορούσαμε υποχρεωτικά μάσκα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να φοράμε κραγιόν;

Αυτό, για καλή μας τύχη, άλλαξε τους τελευταίους μήνες και τώρα που στους εξωτερικούς χώρους έχουμε πει «αντίο» στη μάσκα, έχουμε τη δυνατότητα να φοράμε με καμάρι το κραγιόν μας. Τι γίνεται, όμως, όταν ανοίξεις το νεσεσέρ σου, ξεθάψεις το φανταστικό και λαμπερό κραγιόν σου και το δεις… «ιδρωμένο»; Ναι, και τα κραγιόν «ιδρώνουν».

Sneak preview: Το καλοκαίρι θα φοράς αυτά τα 5 χρώματα στα κραγιόν σου

Γιατί «ιδρώνουν» τα κραγιόν σου

Όταν λέμε ότι τα κραγιόν «ιδρώνουν» εννοούμε αυτές τις σταγόνες που σχηματίζονται επάνω στην επιφάνειά τους. Αυτές οι σταγόνες δεν είναι ούτε υγρασία ούτε και νερό, είναι λιπαρότητα. Συμβαίνει όταν η θερμοκρασία αυξομειώνεται στο περιβάλλον και έτσι, τα λιπαρά συστατικά του κραγιόν βγαίνουν προς την επιφάνεια και δημιουργούν μικρές πέρλες κάνοντάς το να δείχνει ιδρωμένο.

kragion_idromeno.jpg

«Ιδρώτας» στο κραγιόν

Το ίδιο συμβαίνει και με τη σοκολάτα! Αν ανοίξεις τη συσκευασία και υπάρχει ένα λευκό φιλμ γύρω από τη σοκολάτα τότε απλά έχει βγει το βούτυρό της στην επιφάνεια.

Πότε να πετάξεις το κραγιόν

Ο «ιδρώτας» εμφανίζεται κυρίως στα κρεμώδη κραγιόν και πιο σπάνια στα ματ. Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του κραγιόν ή με το αν είναι ακριβό ή πιο οικονομικό. Κάθε κραγιόν μπορεί να… «ιδρώσει». Αυτό που εσύ πρέπει να ξέρεις για να μην αγχώνεσαι είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι καθόλου επικίνδυνη.

Αν, δηλαδή, πιάσεις στα χέρια σου ένα ιδρωμένο κραγιόν, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το σκουπίσεις και μετά να το χρησιμοποιήσεις. Ίσως η φόρμουλά του ελαφρώς να έχει αλλοιωθεί, αλλά αυτό δεν ενέχει κινδύνους. Για να μην ξανασυμβεί αυτό, λοιπόν, καλό είναι να φυλάς σε ένα δροσερό μέρος και μακριά από ήλιο και τεχνητό φως τα κραγιόν σου.

Τώρα… Αν το κραγιόν σου εκτός από λιπαρότητα έχει και πολύ άσχημη μυρωδιά ή αλλοιωμένο χρώμα, τότε ναι, πρέπει να το πετάξεις. Μην αμφιταλαντευτείς καν!

Περίμενε! Δες και 5 τέλεια κραγιόν στην gallery που ακολουθεί.