6 genius tips για να κάνεις επαγγελματικό pedicure μόνη σου στο σπίτι

Μαρία Ροδίτη
6 genius tips για να κάνεις επαγγελματικό pedicure μόνη σου στο σπίτι

Αν θέλεις να γλιτώσεις χρόνο, αλλά και χρήμα, κάνε pedicure μόνη σου στο σπίτι ακολουθώντας τα πιο genius tips που βρήκαμε για εσένα.

Διανύουμε τον τελευταίο μήνα της άνοιξης και σε λίγες ημέρες θα καλωσορίσουμε κι επίσημα το καλοκαίρι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολλές από εμάς ήδη έχουμε βγάλει έξω-έξω στην ντουλάπα μας τα καλοκαιρινά ρούχα, αλλά και τα πέδιλά μας. Και όπου πέδιλα… όλες σκεφτόμαστε pedicure.

Άλλωστε, δεν είναι δυνατόν να βγάλουμε έξω τα πόδια μας χωρίς να τα έχουμε περιποιηθεί πρωτίστως. Πάντα τα περιποιημένα άκρα δημιουργούν καλή εντύπωση και δίνουν ένα παραπάνω boost στην εμφάνισή μας. Νόμος! Αν, ωστόσο, δεν έχεις το απαιτούμενο budget να κάνεις ένα super duper pedicure στη nail artist σου, αλλά διαθέτεις όλα τα κατάλληλα εργαλεία για DIY πεντικιούρ, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Παρακάτω, θα δεις τα 6 πιο genius tips για να κάνεις άκρως επαγγελματικό pedicure μόνη σου στο σπίτι. Ακολούθησέ τα και θαύμασε μετέπειτα τα υπέροχα νύχια σου!

Τα pedicure trends της άνοιξης θα σε κάνουν να θες να φορέσεις πέδιλα από αύριο κιόλας

Τα 6 genius tips για επαγγελματικό pedicure στο σπίτι

Πριν κάνεις pedicure άσε λίγες μέρες τα νύχια σου χωρίς βερνίκι για να «ξεκουραστούν»

Ιδανικά, άσε μια εβδομάδα άβαφα τα νύχια των ποδιών σου, ώστε να «ξεκουραστούν» και να φύγουν τυχόν σημάδια ή δυσχρωμίες. Μετά, ξεκίνα το πεντικιούρ βάζοντας τα πόδια σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και αλάτι για να μουλιάσουν.

https://www.instagram.com/p/CdVEjHvsVY0

Exfoliating socks… έχεις δοκιμάσει;

Στην αγορά κυκλοφορούν «κάλτσες» για απολέπιση ή μάσκα στην περιοχή των ποδιών. Πρόκειται για υπέροχα beauty items, τα οποία – είμαι σίγουρη- πως θα λατρέψεις κυρίως γιατί θα κάνουν τα πόδια σου τόσο μαλακά και απαλά όσο δεν φαντάζεσαι.

Ένα λαδάκι μπορεί να μεταμορφώσει τα νύχια σου

Αφού βγάλεις τα πόδια σου από το αλατόνερο, στέγνωσέ τα καλά με μια πετσέτα. Στη συνέχεια, άπλωσε ειδικό λαδάκι νυχιών σε όλη την περιοχή γύρω από τα νύχια, ώστε να τη θρέψεις και να τη μαλακώσεις. Κάνε και λίγο μασάζ, αν θέλεις, και το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο.

https://www.instagram.com/p/CdVDQO1MznH

Ώρα για λίμα

Λίμαρε προσεκτικά τα νύχια των ποδιών σου προς μία συγκεκριμένη φορά για να δημιουργήσεις ωραίο σχήμα.

Μην ξεχνάς την κρέμα στα πόδια

Πριν ξεκινήσεις με τα βερνίκια, φρόντισε να απλώσεις σε όλη την επιφάνεια των ποδιών μια ενυδατική κρέμα. Μην την απλώσεις μόνο στις φτέρνες, αλλά σε όλη την πατούσα, το κουντεπιέ και ανάμεσα στα δάχτυλα, ώστε να ενυδατωθεί καλά κάθε σημείο του δέρματος στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ποτέ μην παραλείπεις τη βάση

Είναι must να χρησιμοποιείς base coat πριν από κάθε πεντικιούρ ώστε να προστατεύεις τα νύχια σου από τα χημικά στοιχεία που μπορεί να εμπεριέχονται στο βερνίκι νυχιών. Κι αυτό, γιατί το βερνίκι νυχιών είναι πιθανόν να αποδυναμώσει τα νύχια και να τα κάνει πιο ευαίσθητα σε μυκητιακές λοιμώξεις, ευθραυστότητα και ξεφλούδισμα.

Συνέχισε με το βερνίκι νυχιών και το top coat

Αφού στεγνώσει το base coat, βάψε τα νύχια σου με το βερνίκι που έχεις επιλέξει. Πέρασέ το δύο στρώσεις και περίμενε να στεγνώσει καλά. Μετέπειτα, πέρασέ τα με top coat για να σταθεροποιηθεί το χρώμα και θαύμασε το DIY pedicure σου.