Ombré γαλλικό μανικιούρ: 10 ιδέες για να δοκιμάσεις το πιο minimal chic nail art

Μαρία Ροδίτη
Ombré γαλλικό μανικιούρ: 10 ιδέες για να δοκιμάσεις το πιο minimal chic nail art
@audrianalorraine

Ξέχνα το κλασικό γαλλικό μανικιούρ και δοκίμασε την ombré εκδοχή του!

Ρωτώντας τις nail artists για το ποια είναι τα πιο διαχρονικά nail art θα σου δώσουν δύο απαντήσεις: τα κόκκινα νύχια και το γαλλικό μανικιούρ. Με την πρώτη επιλογή δεν θα ασχοληθούμε σήμερα, αλλά για τη δεύτερη- το γαλλικό μανικιούρ- έχουμε να πούμε πολλά.

Κατ’ αρχάς, το γαλλικό μανικιούρ είχε μπει στην αφάνεια για πολλά χρόνια, όμως από τα τέλη του 2021 έχει κάνει ένα πολύ δυναμικό comeback. Όχι, βέβαια, στην κλασική εκδοχή του με τη λευκή γραμμή, αλλά σε πιο σύγχρονες. Θα το δεις, λοιπόν, με χρωματιστή, neon γραμμή, με γραμμή κοντά στο πετσάκι αντί στο τέλος του νυχιού, αλλά και… στην ombré εκδοχή του, που είναι και ό,τι πιο minimal chic μπορείς να επιλέξεις αυτήν τη στιγμή.

Floral nails: Η Kourtney Kardashian άφησε το μαύρο μανικιούρ για την πιο hot τάση της άνοιξης

Τι είναι το ombré γαλλικό μανικιούρ

Ombré είναι το γαλλικό μανικιούρ που έχει ντεγκραντάρισμα, δηλαδή που από μια πιο σκούρα απόχρωση γίνεται πιο ανοιχτή είτε μιλώντας για όλο το νύχι, είτε για τη γραμμή. Αυτό το french manicure είναι μεγάλη τάση και μας το επιβεβαίωσε στο Queen.gr πριν λίγο καιρό η nail artist, Κατερίνα Νικολινάκου.

https://www.instagram.com/p/CY4UJGxp5PV

Η Κατερίνα μάς είπε πως το ombré γαλλικό μανικιούρ ή αλλιώς baby boomer είναι μεγάλη τάση για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 και, μάλιστα, είναι μια super chic επιλογή για τις νύφες, σε περίπτωση που δεν θέλουν να κάνουν το κλασικό french manicure.

Είσαι έτοιμη, λοιπόν, να δεις 10 ombré γαλλικά μανικιούρ και να πάρεις έμπνευση για το επόμενο δικό σου;

Η ιστορία του γαλλικού μανικιούρ

Εσύ μπορεί να νομίζεις πως το γαλλικό μανικιούρ έχει σχέση με τη Γαλλία, όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Το αγαπημένο french mani πρωτοεμφανίστηκε στην Αμερική και δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τους στυλίστες και κατ’ επέκταση τις stars του Hollywood που ήθελαν να έχουν ένα προσεγμένο και καλαίσθητο μανικιούρ σε όλες τις σκηνές των ταινιών.

Το μανικιούρ τους έπρεπε να ταιριάζει σε όλες τις σκηνές και με όλα τα κουστούμια. Οι συνεχείς αλλαγές τους, όμως, δεν βοηθούσαν. Τη λύση έδωσε το 1975 ο Jeff Pink, ιδρυτής και πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας βερνικιών ORLY, δημιουργώντας το γνωστό σε όλες μας γαλλικό μανικιούρ, το οποίο ταίριαζε με τα πάντα, με όλες τις σκηνές και με όλα τα ρούχα των stars, ενώ ήταν απλό, κλασσικό και κομψό.