Αποτρίχωση με ξυράφι: 5 κοινοί μύθοι που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις

Μαρία Ροδίτη
Αποτρίχωση με ξυράφι: 5 κοινοί μύθοι που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις

Η αποτρίχωση με ξυράφι είναι ασφαλής και εύκολη αρκεί να γίνεται με τον σωστό τρόπο. Μην πιστεύεις, λοιπόν, κάποιους μύθους που συνεχίζουν να σε κάνουν να αμφισβητείς.

Κάθε γυναίκα επιλέγει και διαφορετική μέθοδο αποτρίχωσης. Άλλες προτιμούν το laser, άλλες τη χαλάουα και το κερί, ενώ άλλες επιλέγουν το ξυράφι. Αν είσαι κι εσύ από αυτά τα κορίτσια που βολεύονται με το ξυράφι, αισθάνονται ότι κάνουν στα γρήγορα αποτρίχωση και δεν χάνουν πολύ χρόνο, το θέμα μου σε αφορά.

Επειδή είναι σίγουρο ότι πολλά θα έχεις ακούσει για την αποτρίχωση με ξυράφι και μπορεί να έχουν φτάσει στα αυτιά σου μύθοι που… σε κάνουν να απορείς και να αναρωτιέσαι, ήρθε η ώρα να τους καταρρίψουμε. Δες, λοιπόν, παρακάτω τους 5 πιο κοινούς μύθους για την αποτρίχωση με ξυράφι και πάψε- επιτέλους- να τους πιστεύεις.

Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το πώς διαχειρίζονται την τριχοφυΐα τους οι γυναίκες

Οι μύθοι για την αποτρίχωση με ξυράφι που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις

Μετά το ξύρισμα οι τρίχες μεγαλώνουν πιο παχιές

Το ξυράφι απλώς απομακρύνει τις τρίχες από την επιφάνεια του δέρματος. Δεν έχει την ικανότητα να επηρεάζει το χρώμα και το πάχος τους όταν αυτές θα ξαναβγούν μιας και αυτά ορίζονται από τον θύλακά τους.

KSIRAFI.jpg

Όσο πιο παλιό είναι το ξυραφάκι τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να κοπείς

Στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Όσο πιο καθαρό και αιχμηρό είναι ένα ξυραφάκι, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να κοπείς. Εκτός αυτού, με ένα καινούριο ξυραφάκι μπορείς να αποκτήσεις και αψεγάδιαστο ξύρισμα.

Πιέζοντας το ξυράφι στην επιδερμίδα σου θα κάνεις καλύτερο ξύρισμα

Η άσκηση υπερβολικής πίεσης στο δέρμα με το ξυράφι αυξάνει τις πιθανότητες για κοψίματα. Δεν κάνει καλύτερο το ξύρισμα.

Είναι ΟΚ να χρησιμοποιήσεις το ξυράφι κάποιου άλλου

Όχι, όχι, όχι! Δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεσαι το ξυραφάκι σου με κάποιον άλλον για λόγους υγιεινής. Για να καταλάβεις, αν κάποιος άλλος έχει κοπεί με το ξυραφάκι κι έχει κάποιο μικρόβιο, αυτό περνάει στο ξυράφι. Χρησιμοποιώντας το μετά εσύ μπορεί να κολλήσεις το συγκεκριμένο μικρόβιο και να καταλήξεις να πάθεις μέχρι και λοίμωξη.

Το καθημερινό ξύρισμα κάνει κακό στην επιδερμίδα σου

Ο τρόπος με τον οποίο ξυρίζεσαι έχει μεγαλύτερη σημασία από το πόσο συχνά ξυρίζεσαι. Οπότε ναι, μπορείς να ξυρίζεσαι κάθε μέρα αρκεί να το κάνεις σωστά προστατεύοντας την επιδερμίδα σου.