DIY Time! Το πιο ενυδατικό και ανεξίτηλο lip stain θα το φτιάξεις μόνη σου

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Το πιο ενυδατικό και ανεξίτηλο lip stain θα το φτιάξεις μόνη σου
IMAXTREE.COM

Το καλοκαίρι το lip stain είναι ένα από τα πιο απαραίτητα beauty items για το νεσεσέρ σου κι εδώ θα βρεις την πιο εύκολη συνταγή για να το φτιάξεις μόνη σου.

 

Μην κοιτάς τον καιρό που μας τα χάλασε αυτό το τριήμερο! Μείνε νοερά στο καλοκαίρι και στις υψηλές θερμοκρασίες. Τι γίνεται, λοιπόν, όταν το θερμόμετρο χτυπά «κόκκινο» εκτός από το να σκάμε από τη ζέστη; Λιώνει το μακιγιάζ και πέραν του foundation λιώνει σιγά-σιγά και το κραγιόν. Γι’ αυτό λέμε πως τους καλοκαιρινούς μήνες το lip stain είναι το πιο απαραίτητο και κατάλληλο item για τα χείλη.

Υπάρχει περίπτωση, όμως, ένα lip stain να ξεράνει την περιοχή των χειλιών και σίγουρα αυτό δεν το θέλεις. Τι κάνεις τότε; Φτιάχνεις το δικό σου lip stain, το οποίο και θα παραμείνει ανεξίτηλο για πολλές ώρες, αλλά συγχρόνως θα διατηρήσει ενυδατωμένα τα χείλη σου.

Smile! 5 φωτεινά κραγιόν για να χαμογελάς με περισσότερη αυτοπεποίθηση

Η συνταγή για το DIY lip stain

Σου έχω, λοιπόν, την πιο εύκολη και απλή συνταγή για να φτιάξεις μόνη σου lip stain και να το φοράς πρωί και βράδυ, όλο το καλοκαίρι. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής παρακάτω:

diy_lipstain.JPG
info@imaxtree.comGregory Scaffidi/IMAXTREE.COM

1 κουταλάκι βούτυρο κακάο

1 κουταλάκι λάδι καρύδας

1 κουταλάκι κερί μέλισσας

Σκόνη από ρουζ ή σκιά που έχει σπάσει

Η εκτέλεση της συνταγής

Μέσα σε ένα μπολ ρίξε το βούτυρο κακάο, το λάδι καρύδας και το κερί μέλισσας. Βάλε τα για 15 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσουν ή βάλε τα μέσα σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά. Στη δεύτερη περίπτωση της κατσαρόλας, ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και μετέπειτα βάλ’ τα πάλι στο μπολ.

Μόλις το μείγμα κρυώσει πρόσθεσε μια πρέζα από τη σπασμένη σκιά ή το ρουζ και ανακάτεψε για να γίνει σταθερό το χρώμα. Έτοιμο το lip stain σου για εφαρμογή! Κράτησέ το μέσα σε ένα βαζάκι και κάθε φορά που θέλεις να δώσεις χρώμα που να έχει διάρκεια στα χείλη, απλώς χρησιμοποίησέ το.