Dutch fishtail braid: Η πλεξούδα που θα σε σώσει στον καύσωνα

Μαρία Ροδίτη
Dutch fishtail braid: Η πλεξούδα που θα σε σώσει στον καύσωνα
Instagram: annalovesbraids

Η γερμανική πλεξούδα (aka Dutch fishtail braid) είναι το καλύτερο χτένισμα που μπορείς να κάνεις για να καμουφλάρεις την άβαφη ρίζα.

Δεν υπάρχει πιο chic, girly και βολικό χτένισμα για το καλοκαίρι από μια πλεξούδα. Πραγματικά, εκείνες τις μέρες που ο υδράργυρος χτυπάει «κόκκινο» μια πλεξούδα μοιάζει όαση και σωτήρια λύση για να μην πεθάνεις στη ζέστη. Αν, μάλιστα, τυγχάνει να μην έχεις πάει και στο κομμωτήριο για ανανέωση της βαφής σου με τη ρίζα να κοντεύει να φτάσει πάτωμα… τότε η Dutch fishtail braid είναι ό,τι ακριβώς χρειάζονται τα μαλλιά σου.

Η γερμανική πλεξούδα, όπως λέγεται διαφορετικά, είναι super hot τάση αυτό το καλοκαίρι, έχει κατακλύσει τα social media και είναι η τέλεια λύση για σένα που δεν πρόλαβες να κάνεις ακόμα ρίζα. Τι λες; Θα τη δοκιμάσεις;

Κάνε την πλεξούδα της Κατερίνας Καινούργιου και θα έχεις το ιδανικό χτένισμα για κάθε ώρα

Η Dutch fishtail braid και οι παραλλαγές της

Η γερμανική πλεξούδα (aka Dutch fishtail braid) ουσιαστικά έχει το ύφος της γαλλικής, αλλά μοιάζει να έχει δύο κόμπους και όχι τρεις. Οι επιλογές που εσύ έχεις είναι πολλές: Μπορείς όλα τα μαλλιά σου να τα κάνεις Dutch fishtail braid, να πιάσεις δύο γερμανικές πλεξούδες ή να κάνεις και half up με αυτήν την κοτσίδα.

Στο βίντεο ευθύς αμέσως θα δεις βήμα-βήμα πώς θα πετύχεις μόνη σου τη συγκεκριμένη πλεξούδα. Μην απογοητεύεσαι! Μπορεί αρχικά να μοιάζει δύσκολη αλλά το «κλειδί» είναι ένα: η εξάσκηση.

Πώς θα κάνεις Dutch fishtail braid

Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να χωρίσεις σε δύο τούφες τα μαλλιά σου – σαν να θέλεις να πιάσεις half up- και να τις κάνεις χιαστί στη ρίζα. Στη συνέχεια, χωρίζεις την κάθε τούφα σε μικρότερες και τις διασταυρώνεις τη μία μέσα στην άλλη (δες το βίντεο παρακάτω αναλυτικά).

https://www.instagram.com/p/CNfyJdFCKHS

Όσο προχωράς προς τα κάτω μαζεύεις όλο και περισσότερα μαλλιά μέχρι να τα πιάσεις όλα και να δημιουργήσεις μια ενιαία Dutch fishtail braid. Μετά, πιάνεις με το λαστιχάκι τα μαλλιά και είσαι έτοιμη!

Δοκίμασε αυτήν την πλεξούδα στις εξορμήσεις σου στην παραλία, αλλά και στις βόλτες για καφέ στην πόλη και δημιούργησε τα πιο girly & chic looks του καλοκαιριού. Θυμήσου! Με μια τέτοια πλεξούδα μόνο θετικά σχόλια θα λάβεις για την εμφάνισή σου, ενώ θα είσαι ήσυχη ότι δεν πρόκειται να σκάσεις από τη ζέστη.