DIY Time! Μάσκα μαλλιών με παπάγια & μάνγκο για βαθιά ενυδάτωση μετά την παραλία

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Μάσκα μαλλιών με παπάγια & μάνγκο για βαθιά ενυδάτωση μετά την παραλία
Instagram: @emilisindlev

Τα μαλλιά σου ταλαιπωρούνται αρκετά από το αλάτι της θάλασσας και μια μάσκα ενυδάτωσης με μάνγκο & παπάγια είναι ακριβώς ό,τι χρειάζονται αυτήν την περίοδο.  

Παραλία, κοκτέιλ στην ξαπλώστρα, βουτιές στη θάλασσα, ηλιοθεραπεία… Αυτά έχει το πρόγραμμα των διακοπών και των ΣΚ και είναι πραγματικά ό,τι ονειρευόσουν όλο τον χειμώνα. Μόνο που η αλμύρα της θάλασσας ταλαιπωρεί αρκετά τα μαλλιά σου κάνοντάς τα πιο επιρρεπή στην αφυδάτωση και το σπάσιμο. Ναι, καλά κατάλαβες! Μια μάσκα μαλλιών είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι σε αυτήν τη φάση για να μη δεις την τρίχα σου να σπάει ή να είναι αφυδατωμένη.

Αν, λοιπόν, είσαι fan των φυσικών υλικών ή ξέμεινες από μάσκα μαλλιών του εμπορίου, δεν έχεις παρά να χρησιμοποιήσεις 2 άκρως καλοκαιρινά φρούτα για να φροντίσεις την υγεία της τρίχας σου: το μάνγκο και την παπάγια. Όλο και κάποιο μάνγκο ή μια φέτα από παπάγια θα έχει ξεμείνει στο ψυγείο και στο ράφι με τα φρούτα. Γιατί, λοιπόν, να μην τα εκμεταλλευτείς;

Dutch fishtail braid: Η πλεξούδα που θα σε σώσει αν δεν πρόλαβες να κάνεις ρίζα στο κομμωτήριο

Η συνταγή για τη μάσκα ενυδάτωσης με παπάγια και μάνγκο

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη μάσκα μαλλιών με παπάγια και μάνγκο είναι τα εξής:

1 ώριμο μάνγκο

1 φέτα ώριμης παπάγιας

1 κουταλιά λάδι καρύδας

mango.jpg

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα. Άπλωσε τη μάσκα στις άκρες των μαλλιών σου, τύλιξέ τα με πετσέτα για 2 ώρες κι έπειτα λούσου με σαμπουάν. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις conditioner, μιας και η συγκεκριμένη μάσκα με παπάγια και μάνγκο θα χαρίσει στα μαλλιά σου βαθιά ενυδάτωση, αλλά και λάμψη.

papaya.jpg

Τα οφέλη της παπάγιας και του μάνγκο στα μαλλιά

Το μάνγκο και η παπάγια είναι «βόμβες» βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων για τα μαλλιά. Για να καταλάβεις, το μάνγκο θεωρείται το απόλυτο μαλακτικό για την τρίχα, ενώ προλαμβάνει και την τριχόπτωση χάρη στις βιταμίνες Α, C, E, K και B6, αλλά και τα λιπαρά οξέα που περιέχει.

Με τη σειρά της η παπάγια, περιέχει πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και ενζύμων, τα οποία χαρίζουν απαλότητα και λάμψη στην τρίχα. Όχι μόνο, όμως! Η παπάγια έχει την ικανότητα να απομακρύνει από την τρίχα περιττά έλαια, αλλά και τη βρωμιά. Συνεπώς, χρησιμοποιώντας τη στη μάσκα που σου προτείνω παραπάνω, όχι μόνο θα αποκτήσεις υπέροχα μαλλιά, αλλά θα απομακρύνεις και κάθε ίχνος λιπαρότητας από προϊόντα που έχεις χρησιμοποιήσει, ενώ συγχρόνως θα φροντίσεις να έχεις όσο το δυνατόν πιο καθαρά μαλλιά γίνεται.