DIY Time! Πώς θα φτιάξεις sea salt spray για τέλεια κυματιστά μαλλιά στις διακοπές (και όχι μόνο)

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Πώς θα φτιάξεις sea salt spray για τέλεια κυματιστά μαλλιά στις διακοπές (και όχι μόνο)
Instagram: @emilisindlev

Τα κυματιστά μαλλιά είναι σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού και μόνο με ένα sea salt spray θα πετύχεις το τέλειο χτένισμα.

Beach waves ή αλλιώς κυματιστά μαλλιά… Όταν σκέφτομαι αυτό το χτένισμα αυτόματα μού έρχεται στον νου το καλοκαίρι με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Απέραντες παραλίες στις Κυκλάδες, ο ήλιος να με «λούζει» την ώρα που εγώ κρατώ το Mai-Tai στα χέρια μου και απολαμβάνω τη μουσική στο beach bar φορώντας μόνο το μαγιό μου.

Αν ταυτίζεσαι κι εσύ με όλα αυτά και περιμένεις εναγωνίως να ξεκινήσει η άδειά σου για να τα κάνεις πράξη ή αν ήδη βρίσκεσαι στις καλοκαιρινές διακοπές σου, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις το απόλυτο hairstyle: τα κυματιστά μαλλιά. Δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς αυτό το χτένισμα και δεν γίνεται αυτό το χτένισμα χωρίς το απαραίτητο sea salt spray.

Δες πώς θα κάνεις τα μαλλιά σου κυματιστά, χωρίς θερμότητα, πανεύκολα (videos)

Ναι, λέω για το spray αλατόνερου που χρειάζεσαι ώστε να δημιουργήσεις beach waves και να ανακηρυχθείς η hairstyle queen του καλοκαιριού. Πώς θα το φτιάξεις; Με πολύ απλά υλικά και με τη συνταγή που θα δεις ευθύς αμέσως.

Η συνταγή για το DIY sea salt spray

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το DIY sea salt spray είναι τα εξής:

https://www.instagram.com/p/Ce7QahtLX0b

1 μπουκάλι για spray

1 ποτήρι νερό

1 κουταλιά αλάτι

1 κουταλιά έλαιο καρύδας

1 κουταλιά gel αλόης

Πώς θα φτιάξεις το αλατόνερο για beach waves

Ζέστανε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, βάλε το έπειτα στο μπουκάλι και πρόσθεσε το αλάτι. Ανακίνησε καλά το μπουκάλι μέχρι το αλάτι να διαλυθεί και στη συνέχεια πρόσθεσε το έλαιο καρύδας και το gel αλόης. Ανακίνησε ξανά και… έτοιμο το sea salt spray σου.

Ιδανικά, καλό είναι να ψεκάσεις σε αχτένιστα, λουσμένα μαλλιά, τα οποία έχεις σκουπίσει καλά με πετσέτα, ώστε να φύγει η περίσσια υγρασία. Μετά, με τα δάχτυλά σου «ζύμωσε» τα μαλλιά στις άκρες και άσε τα να στεγνώσουν φυσικά. Σε λίγη ώρα θα έχεις τα τέλεια κυματιστά μαλλιά (aka beach waves) και αυτό χάρη στο DIY sea salt spray σου, το οποίο μπορείς να έχεις μαζί σου και στο νησί, στις διακοπές σου, αλλά και στην πόλη για να φτιάχνεις summerish χτενίσματα.