Δεν αρκεί ένα ντους! 5 tips για να μην ιδρώνουν τα πόδια σου το καλοκαίρι

Μαρία Ροδίτη
Δεν αρκεί ένα ντους! 5 tips για να μην ιδρώνουν τα πόδια σου το καλοκαίρι

Εκτός από το ότι η αίσθηση του ιδρώτα στα πόδια είναι… απαίσια (meh!), κινδυνεύεις φορώντας σαγιονάρες και σανδάλια να γλιστρήσεις.

Σίγουρα σου έχει συμβεί! Να έχεις ιδρώσει πολύ στα πόδια, να περπατάς, να φοράς τα σανδάλια σου, να νιώθεις ότι σε λίγα δευτερόλεπτα έρχεται… η γλίστρα και συγχρόνως να αισθάνεσαι αηδία με την τόση πολλή υγρασία στις πατούσες σου. Meh, είναι απαίσια η αίσθηση.

Είναι, όμως, και απόλυτα φυσιολογικό να ιδρώνουν πολύ τα πόδια το καλοκαίρι, αφού έχουν τους περισσότερους ιδρωτοποιούς αδένες από όλο το υπόλοιπο σώμα. Δεν γίνεται, βέβαια, - θα μου πεις- να είσαι μονίμως ιδρωμένη στην περιοχή των ποδιών. Και θα συμφωνήσω! Ακολουθώντας, λοιπόν, τα παρακάτω tips θα περιορίσεις κατά πολύ τον ιδρώτα στις πατούσες και θα φοράς με άνεση και αυτοπεποίθηση τα σανδάλια και τα πέδιλά σου όλο το καλοκαίρι.

Γιατί ιδρώνεις κάτω από το στήθος και πώς να το αντιμετωπίσεις

Τα tips για να μην ιδρώνουν τα πόδια σου το καλοκαίρι

Διάλεξε το σωστό παπούτσι

Το υλικό του παπουτσιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο! Μην επιλέξεις, λοιπόν, παπούτσια από πλαστικό και λουστρίνι που παγιδεύουν την υγρασία και δεν επιτρέπουν στο δέρμα να «αναπνέει». Προτίμησε δερμάτινα παπούτσια και φρόντισε να μη φοράς κάθε μέρα το ίδιο ζευγάρι. Καλό είναι να τα εναλλάσσεις για να τα αφήνεις να στεγνώνουν πριν τα ξαναφορέσεις.

patousa_idrwtas.jpg

Προσοχή και στις σαγιονάρες

Είναι σημαντικό να έχεις δύο ζευγάρια σαγιονάρες ώστε να τις εναλλάσσεις. Όταν, δηλαδή, υγραίνεται το ένα ζευγάρι θα φοράς το άλλο κι έτσι θα περιορίζεις τον ιδρώτα στις πατούσες σου.

Φρόντισε για το συχνό πλύσιμο των ποδιών

Αν τα πόδια σου ιδρώνουν πολύ συχνά μέσα στην ημέρα, τότε πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με την υγιεινή. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να πλένεις αρκετές φορές μέσα στο 24ωρο τα πόδια σου και, μάλιστα, με ειδικό σαπούνι, που περιέχει αντιμυκητιακά συστατικά. Κι εδώ θέλω την προσοχή σου! Μετά το μπάνιο, πρέπει να σκουπίζεις πολύ καλά τα πόδια με πετσέτα- και ανάμεσα στα δάχτυλα.

Νερό, νερό, νερό

Η καλή ενυδάτωση του οργανισμού σου είναι απαραίτητη, ειδικά τέτοιες μέρες που ο υδράργυρος «χτυπά» κόκκινο. Θα μου πεις… Τι σχέση έχει με τον ιδρώτα στα πόδια; Φυσικά και έχει! Ένας καλά ενυδατωμένος οργανισμός συμβάλλει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, περιορίζοντας έτσι την πιθανότητα να ιδρώσεις πολύ.

Χρησιμοποίησε αντιμυκητιακό σπρέι

Ένα αντιμυκητιακό σπρέι στα πόδια και στα παπούτσια σου είναι πολύ χρήσιμο αν τα πόδια σου ιδρώνουν πολύ. Γιατί; Διότι το σπρέι θα βοηθήσει ώστε να παραμείνουν τα πόδια σου στεγνά και να προληφθεί η μυκητίαση που εμφανίζεται συχνά όταν υπάρχει υγρασία. Ακόμα, ένα αντιμυκητιακό σπρέι θα προλάβει και τις δυσάρεστες οσμές και θα σε σώσει από… awkward καταστάσεις!