DIY Time! Επανορθωτική & ενυδατική μάσκα μαλλιών που χρειάζεσαι μετά το τέλος των διακοπών

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Επανορθωτική & ενυδατική μάσκα μαλλιών που χρειάζεσαι μετά το τέλος των διακοπών
Instagram: @emilisindlev

Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν και τα μαλλιά σου έχουν ανάγκη από εντατική φροντίδα.

Οι καλοκαιρινές διακοπές, δυστυχώς, τελείωσαν. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, όπως λέει το γνωστό ρητό, και είμαι σίγουρη πως επιστρέφοντας στη βάση σου ξεκίνησες τα beauty appointments, ώστε να περιποιηθείς και με το παραπάνω τον εαυτό σου.

Ας μην ξεχνάμε πως το καλοκαίρι χαλάνε πιο εύκολα το μανικιούρ και το πεντικιούρ, η επιδερμίδα αφυδατώνεται πιο γρήγορα, ενώ και τα μαλλιά ταλαιπωρούνται από τον ήλιο και τη θάλασσα. Κι εδώ ακριβώς θέλω να σταθούμε: στα μαλλιά. Στο πώς θα τα επανορθώσεις από την ταλαιπωρία που υπέστησαν με το αλάτι της θάλασσας και τις ακτίνες του ήλιου.

DIY Time! Μάσκα μαλλιών με παπάγια & μάνγκο για βαθιά ενυδάτωση μετά την παραλία

Η καλύτερη και πιο ανέξοδη λύση; Υλικά που βρίσκονται στο ψυγείο σου και προέρχονται από τη μητέρα φύση. Παρακάτω, σου έχω την απόλυτη σπιτική συνταγή για μάσκα μαλλιών, που θα χαρίσει στα μαλλιά σου θρέψη, ενυδάτωση και αναζωογόνηση και σε εσένα τα #hairgoals που πάντα ονειρευόσουν.

https://www.instagram.com/p/Chpo2c5sGKG

DIY μάσκα με γιαούρτι και μπανάνα

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την DIY μάσκα μαλλιών είναι τα εξής:

1 ώριμη μπανάνα

1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο

Κόψε μέσα σε ένα μπολ σε κομματάκια την μπανάνα και λιώσε τη καλά με ένα πιρούνι. Πρόσθεσε το γιαούρτι κι ανακάτεψε πολύ καλά. Σε στεγνά μαλλιά άπλωσε τη μάσκα στις άκρες, τύλιξε με πετσέτα για μισή ως μία ώρα τα μαλλιά σου και έπειτα λούσου. Το αποτέλεσμα πραγματικά θα σε ενθουσιάσει. Θα έχεις τα πιο smooth και βελούδινα μαλλιά ever!

giaourti_banana.jpg

Τα οφέλη της μπανάνας και του γιαουρτιού στα μαλλιά

Ποια είναι, όμως, τα οφέλη αυτών των δύο συστατικών στα μαλλιά; Από τη μία η μπανάνα περιέχει κάλιο, βιταμίνη Β6, βιταμίνη C και μαγγάνιο, τα οποία χαρίζουν ελαστικότητα και λάμψη στην τρίχα, βοηθούν στην ανάπτυξή της, ενώ μειώνουν και το φριζάρισμα.

Όσο για το γιαούρτι; Περιέχει όλα τα προβιοτικά, τις βιταμίνες και τις πρωτεΐνες που ενυδατώνουν σε βάθος τα μαλλιά, τα απαλλάσσουν από τη θαμπή όψη και την ξηρότητα, ενώ αποτρέπουν και το φριζάρισμα. Άντε τι περιμένεις; Είναι Κυριακή και αυτές τις ώρες χαλάρωσης στο σπίτι μπορείς να τις συνδυάσεις με beauty pampering… ξεκινώντας από αυτήν εδώ τη μάσκα.