Αρκετά μανικιούρ έκανες στις γιορτές – Πώς θα δυναμώσεις τα νύχια για να μη σπάνε

Μαρία Ροδίτη
Αρκετά μανικιούρ έκανες στις γιορτές – Πώς θα δυναμώσεις τα νύχια για να μη σπάνε

Όλα τα tips για υγιή και δυνατά νύχια που δεν ξεφλουδίζουν, ούτε και σπάνε.

Τα τόσα μανικιούρ που πέρασαν από το Instagram feed μας μέσα στις γιορτές δεν μας άφησαν και πολλά περιθώρια. Είμαι βέβαιη πως κι εσύ πήγες αρκετές φορές στη μανικιουρίστ σου τον μήνα Δεκέμβριο για να δοκιμάσεις εκείνο το nail art με τη χρυσόσκονη ή το άλλο με τα στρας.

Και καλά έκανες. Η λάμψη τις γιορτές είναι απαραίτητη. Ξέρεις, όμως, ότι έχεις κουράσει αρκετά τα νύχια σου. Ναι, ναι! Για αυτό σπάνε και ξεφλουδίζουν τελευταία. Ώρα για… φροντίδα εντατική, λοιπόν. Και για να μην αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις, συνέχισε να διαβάζεις τα tips που θα σου χαρίσουν υγιή, ανθεκτικά νύχια, που δεν θα σπάνε με τίποτα.

Nails' Review 2022: Το glazed donut, το γαλλικό μανικιούρ & 3 τάσεις που θα μας μείνουν αξέχαστες

Φόρεσε γάντια όταν πλένεις πιάτα

https://www.instagram.com/p/Cl_ngfGKkWo

Με τα τόσα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ξέρω ότι θα έπλυνες αρκετές φορές πιάτα. Και πόσα να χωρέσει το πλυντήριο πια; Σε καταλαβαίνω. Τα νύχια, ωστόσο, όταν έρχονται σε επαφή με το νερό, το απορροφούν πανεύκολα και συγχρόνως αφυδατώνονται. Το αποτέλεσμα είναι να ασκείται τεράστια πίεση στα κύτταρα των νυχιών και κατά συνέπεια τα νύχια να ξεφλουδίζουν, να σπάνε και να αποδυναμώνονται. Γι’ αυτό… την επόμενη φορά που θα πλύνεις πιάτα, βάλε γάντια.

Χρησιμοποίησε γυάλινη ή κρυστάλλινη λίμα νυχιών

Οι λίμες από χαρτόνι είναι σίγουρα πιο οικονομικές, όμως προκαλούν σχισματιές και μικροσκοπικά ανοίγματα στις άκρες των νυχιών. Αντιθέτως, μια γυάλινη ή κρυστάλλινη λίμα περιποιείται σωστά τα νύχια και δεν τα ταλαιπωρεί.

Προτίμησε ασετόν χωρίς ακετόνη

Το ασετόν έχει την τάση να ξηραίνει τα νύχια και μπορεί να κάνει τα εύθραυστα νύχια ακόμα πιο εύθραυστα. Προτίμησε, λοιπόν, συνθέσεις με ενυδατικά στοιχεία, όπως το λάδι καρύδας, για να αφαιρέσεις το βερνίκι χωρίς να ταλαιπωρήσεις τα νύχια σου.

ygih_nyxia.jpg

Καλή ενυδάτωση με ηλιέλαιο

Το ηλιέλαιο είναι πλούσιο σε φωσφολιπίδια, τα οποία ενυδατώνουν και θρέφουν τα νύχια. Οπότε, με ένα βαμβακάκι άπλωσε στα νύχια σου ηλιέλαιο, κάθισε μερικά λεπτά μέχρι να στεγνώσει και θα νιώσεις αμέσως τη βαθιά ενυδάτωση.