DIY Time! Το detox scrub σώματος που χρειάζεσαι για να ανανεωθεί η επιδερμίδα μετά τις γιορτές

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Το detox scrub σώματος που χρειάζεσαι για να ανανεωθεί η επιδερμίδα μετά τις γιορτές

Το πολύ φαγητό, το αλκοόλ και τα ξενύχτια έχουν επηρεάσει το δέρμα σου. Ώρα για ένα scrub αποτοξίνωσης που θα επαναφέρει τη χαμένη λάμψη.

Το πόσο έφαγα και ήπια στις γιορτές των Χριστουγέννων δεν λέγεται. Τα καλέσματα, οι βόλτες στην πόλη, τα απρογραμμάτιστα after work drinks και τα οικογενειακά τραπέζια με έκαναν να ξεφύγω λίγο από το πρόγραμμά μου. Αλλά αυτό είναι το ωραίο τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου. Ότι περνάμε καλά με αγαπημένα πρόσωπα και το ρίχνουμε και έξω.

Τώρα, ωστόσο, που τελειώνει δειλά-δειλά η γιορτινή περίοδος, διαπιστώνω ότι το δέρμα μου έχει γίνει θαμπό. Και, φυσικά, ο λόγος είναι οι κραιπάλες. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Τέτοιες μέρες, λοιπόν, κάθε χρόνο κάνω το αγαπημένο μου detox scrub σώματος. Ένα απολεπιστικό, το οποίο φτιάχνω μόνη μου, αποτοξινώνει το δέρμα από την κορυφή ως τα νύχια και με κάνει να νιώθω υπέροχα. Κάνε κι εσύ το ίδιο και αφιέρωσε την Κυριακή στο πιο απολαυστικό beauty treatment.

DIY Time! Αντιοξειδωτικό body scrub με πράσινο τσάι για τέλεια επιδερμίδα

DIY detox scrub για το σώμα – Η απόλυτη συνταγή

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

body_scrub.jpg

¾ κούπας λάδι καρύδας

2 κούπες αλάτι

2 κουταλιές μέλι

10 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σου

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί, μπες στο μπάνιο, ρίξε νερό στο σώμα σου και άπλωσε από την κορυφή ως τα νύχια το detox scrub. Κάνε μασάζ με απαλές κινήσεις σε κάθε σημείο για λίγα δευτερόλεπτα. Επίμεινε στους μηρούς και στα σημεία που εμφανίζουμε κυτταρίτιδα, ώστε να ενεργοποιήσεις την κυκλοφορία του αίματος και να είναι ακόμα καλύτερο το αποτέλεσμα.

detox_scrub_swmatos_xristougenna.jpg

Στη συνέχεια, ξέπλυνε το σώμα σου με χλιαρό νερό και απόλαυσε το αφρόλουτρό σου.

Γιατί χρειάζεσαι το detox scrub

Εκτός από μια διατροφή που όλες κάνουμε λίγο μετά το τέλος των γιορτών για να… κουμπώνει το jean μας, χρειαζόμαστε και ένα detox scrub. Βλέπεις, με όλα τα λιπαρά φαγητά και τα γλυκά που έχουμε καταναλώσει τα Χριστούγεννα, αλλά και με το πολύ αλκοόλ, το δέρμα έχει γίνει θαμπό και άτονο.

Έχουν συσσωρευτεί νεκρά κύτταρα, έχει γίνει κατακράτηση υγρών και η επιδερμίδα φαίνεται πολύ ταλαιπωρημένη. Αν θες, λοιπόν, να φοράς με μεγαλύτερη άνεση τα minis σου από εδώ και στο εξής και το δέρμα σου να είναι λαμπερό σαν διαμάντι, ξεκίνα ASAP το detox scrub σώματος.