DIY Time! Το πιο εύκολο και λαχταριστό lip scrub βανίλια για βελούδινα χείλη

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Το πιο εύκολο και λαχταριστό lip scrub βανίλια για βελούδινα χείλη

Το κρύο ήρθε, τα χείλη σου ταλαιπωρούνται και ένα lip scrub είναι πάντα απαραίτητο στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

Είναι ένα από τα σημεία του προσώπου, που ξεχνάμε σχεδόν πάντα να φροντίσουμε. Έχουμε την εντύπωση ότι δεν «παθαίνουν» τίποτα, όπως μπορεί να συμβεί, για παράδειγμα, με την ευαίσθητη περιοχή των ματιών ή την υπόλοιπη επιδερμίδα. Ο λόγος; Για τα χείλη.

Την περιοχή που καθημερινά «επιβαρύνουμε» με κραγιόν και lip gloss, ή που δαγκώνουμε ή γλείφουμε όταν έχει κρύο, αλλά σχεδόν ποτέ δεν περιποιούμαστε σωστά. Και τι σημαίνει σωστά; Όχι μόνο να βάζουμε πού και πού lip balm για ενυδάτωση, αλλά και να κάνουμε lip scrub για να τα έχουμε πραγματικά απαλά και βελούδινα.

Λήγει το lip balm; Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν χρησιμοποιήσεις το περσινό σου

Γιατί χρειάζεσαι το lip scrub

Έχεις παρατηρήσει πολλές φορές που τα χείλη σου που ξεραίνονται, σε τραβάνε και ξεφλουδίζουν; Αυτό σίγουρα έχει συμβεί από τη δική σου αμέλεια και τα χείλη σου- με αυτές τις αντιδράσεις- «φωνάζουν» ότι χρειάζονται φροντίδα.

lip_scrubdiy.jpg

Για την ακρίβεια έχουν ανάγκη από ένα scrub, που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα βγάλει προς τα έξω την υγιή επιδερμίδα των χειλιών, έτσι ώστε μετά να απλώνεις με ευκολία το κραγιόν σου.

Η συνταγή για το DIY lip scrub

Αν θες μπορείς να κάνεις μόνη σου σπιτικό lip scrub με υλικά που ήδη έχεις και τα οποία θα το κάνουν… τόσο λαχταριστό, σε σημείο που θα θέλεις να το φας.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

xeili.jpg

1 κουταλάκι λάδι καρύδας

2 κουταλάκια ζάχαρη

¼ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Ανακάτεψε σε ένα μπολ το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα στα χείλη και κάνε ελαφρύ μασάζ για ένα λεπτό. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και… απόλαυσε τα πιο υπέροχα χείλη ever.

Αν βαριέσαι πάλι… δες 3 τέλεια lip scrubs

Αν είσαι από εκείνα τα κορίτσια που βαριούνται τις beauty αλχημείες, μη σκας. Σου έχω βρει στην παρακάτω gallery 3 τέλεια lip scrubs για χείλη… από άλλον πλανήτη. Ξεκίνα το scroll, άντε!