DIY Time! Scrub χεριών με λάδι καρύδας για την πιο βελούδινη επιδερμίδα

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Scrub χεριών με λάδι καρύδας για την πιο βελούδινη επιδερμίδα

Καλό το scrub προσώπου και σώματος, αλλά μήπως τελευταία έχεις αμελήσει τα χέρια σου;

Το scrub – για κάποιον ανεξήγητο λόγο – το έχουμε όλες συνυφασμένο με δύο σημεία πάνω μας: με το πρόσωπο και το σώμα. Όταν, δηλαδή, κάνουμε καθαρισμό προσώπου το χρησιμοποιούμε για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, κι όταν κάνουμε μπάνιο επίσης το απλώνουμε στο σώμα μας για να αποκτήσουμε πιο απαλή επιδερμίδα.

Στα χέρια, ωστόσο, το ξεχνάμε. Ίσως και να μην πάει καν ο νους μας. Το μόνο που σκεφτόμαστε για αυτήν την περιοχή είναι την κρέμα χεριών. Γίνεται, όμως, αυτή να δράσει τόσο καλά χωρίς να έχουν απομακρυνθεί τα νεκρά κύτταρα; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Καλό είναι, λοιπόν, όπως 2-3 φορές την εβδομάδα χρησιμοποιείς scrub προσώπου και σώματος, να κάνεις απολέπιση και στα χέρια. Και δεν χρειάζεται να ψάξεις για κανένα προϊόν. Παρακάτω σου έχω την πιο απλή και αποτελεσματική συνταγή για να κάνεις το δικό σου, DIY hand scrub και να δεις τα χέρια σου πιο απαλά από ποτέ.

DIY Time! Με ένα αβοκάντο και λίγο μέλι θα φτιάξεις την πιο ενυδατική μάσκα χεριών

Η συνταγή για το DIY scrub χεριών

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το DIY scrub χεριών είναι τα εξής:

scrub_xeriwn.jpg

1/3 κούπας μέλι

1 κούπα ζάχαρη

Χυμό ενός λεμονιού

Παρθένο ελαιόλαδο

Λάδι καρύδας

2 κουταλιές τριμμένα αμύγδαλα

Η εκτέλεση της συνταγής και τα οφέλη

Αν το λάδι καρύδας είναι παγωμένο, βάλ’το στον φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει. Στη συνέχεια, ανακάτεψε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί, ώστε το μείγμα να ομογενοποιηθεί και άπλωσε μια μικρή ποσότητα στα χέρια σου, μέσα και έξω. Άσε για 20 λεπτά να δράσει το scrub κάνοντας παράλληλα ελαφρύ μασάζ. Έπειτα, ξέπλυνε με χλιαρό νερό και άπλωσε ενυδατική κρέμα. Trust us! Τόσο απαλά χέρια δεν είχες ποτέ ξανά.

xeria.jpg

Βλέπεις, τόσο το μέλι όσο και η ζάχαρη είναι φυσικά απολεπιστικά, ενώ το λεμόνι είναι τέλειο για φυσική λάμψη. Τα θρυμματισμένα αμύγδαλα βοηθούν στην απολέπιση, ενώ το ζεστό λάδι καρύδας και το ελαιόλαδο είναι πλούσια σε θρεπτικά, μαλακτικά συστατικά και μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν το δέρμα των χεριών.