Εργαλεία styling: Πόσο συχνά και γιατί πρέπει να τα καθαρίζεις

Ευαγγελία Αλπίδου
Εργαλεία styling: Πόσο συχνά και γιατί πρέπει να τα καθαρίζεις

Πόσες φορές καθαρίζεις τη βούρτσα, την ισιωτική και το ψαλίδι μαλλιών σου; Μάθε γιατί πρέπει να το εντάξεις στην haircare routine σου

Όσο απαραίτητο είναι να καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ μας, άλλο τόσο σημαντικό είναι να κρατάμε καθαρά τα εργαλεία styling. Η βούρτσα, η ισιωτική, το ψαλίδι για την μπούκλα είναι μερικά από τα εργαλεία που χρησιμοποιείς στη daily routine σου. Το ήξερες όμως, ότι πρέπει κι αυτά να τα καθαρίζεις; -Όπως λένε, η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και ισχύει για όλους τους τομείς.-

pexels-yan-krukau-7020324.jpg

Οι βούρτσες και τα εργαλεία styling που χρησιμοποιούμαι καθημερινά, μαζεύουν σκόνη, τρίχες, ρύπους και βρωμιά τα οποία δε βοηθούν στο να διατηρούμε τα μαλλιά μας καθαρά.
Αν αναρωτιέσαι γιατί τα μαλλιά σου δείχνουν θαμπά, λιπαρά και ταλαιπωρημένα, παρόλο που έχεις φρεσκολουστεί, τότε ίσως ήρθε η ώρα να ρίξεις μια ματιά, στα αντικείμενα που χρησιμοποιείς…

Beauty Alert! 4 Instagram accounts που θα σου δώσουν τις πιο χρήσιμες συμβουλές ομορφιάς

Μην τρομάζεις, δεν είναι κάποια ιδιαίτερη ιεροτελεστία! Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα πανάκι με μικροΐνες, ένα μπολ, ξύδι και μαγειρική σόδα. Εφόσον, καθαρίσεις τα εργαλεία σου, να είσαι σίγουρη πως η haircare routine σου, θα είναι η πιο ευχάριστη ώρα της ημέρας, αφού τα μαλλιά σου θα λάμπουν και θα σφύζουν από υγεία.

Πώς καθαρίζουμε τα εργαλεία styling;

Βούρτσα

pexels-micheilecom-__-visual-stories-9859322.jpg

Η βούρτσα είναι καλό να καθαρίζεται καθημερινά μετά τη χρήση της. Ο λόγος; Δε θα συσσωρεύονται οι βρωμιές και οι τρίχες. Για να την καθαρίσεις, θα χρειαστείς ένα μπολ με ζεστό νερό, 1 κ.σ ξύδι, 1 κ.σ μαγειρική σόδα. Εφόσον αφαιρέσεις πρώτα τις τρίχες, με τα δάχτυλα ή με μία χτένα, αφήνεις τη βούρτσα να βυθιστεί μέσα στο νερό για 20 λεπτά. Στη συνέχεια παίρνεις μία οδοντόβουρτσα και αρχίζεις να την τρίβεις για να αφαιρέσεις τη σκόνη και τα νεκρά κύτταρα. Τέλος, την πλένεις με σαπούνι την αφήνεις να στεγνώσει πάνω σε μία πετσέτα και… είναι έτοιμη!

Peachy nails! Η Κατερίνα Καινούργιου μας βάζει σε πειρασμό με το νέο της manicure

Ισιωτική-Ψαλίδι για μπούκλα

pexels-bennie-lukas-bester-1159334.jpg

Τα θερμαντικά εργαλεία ΠΟΤΕ δε βυθίζονται στο νερό! Αυτό που θα χρειαστείς είναι ένα υγρό πανάκι με μικροΐνες κι όχι με τραχιά επιφάνεια (η τραχιά επιφάνεια μπορεί να αφαιρέσει την προστατευτική κεραμική επίστρωση). Πρόσθεσε στο πανάκι λίγο οινόπνευμα και πέρασε το πάνω από τις επιφάνειες. Εξίσου σημαντικό, είναι ο χώρος αποθήκευσης. Μετά τη χρήση τους μην τα αφήνεις κάτω, γιατί μαζεύουν σκόνες και βρωμιές.
Προσοχή: Δεν πρέπει να είναι στην πρίζα ή να είναι ζεστές.

Σύμφωνα και με έρευνες τα εργαλεία styling, πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον 2-3 φορές το μήνα (αναλόγως βέβαια και με τη χρήση τους).
Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!

It’s a Rainy Day! 3 λόγοι που πρέπει να φοράς αντηλιακό με συννεφιά και βροχή