Long hair: 5 beauty tips που θα κάνουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν γρήγορα

Ευαγγελία Αλπίδου
Long hair: 5 beauty tips που θα κάνουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν γρήγορα

Προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου και δε βλέπεις τα επιθυμητά αποτέλεσμα; Αυτά είναι τα beauty tips που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις

Από μικρή ονειρευόμουν, να μεγαλώσω και να αποκτήσω μακριά μαλλιά σαν της Rapunzel. Νομίζω όμως, ότι όλες το έχουμε ονειρευτεί αυτό. Τα πλούσια και μακριά μαλλιά είναι κάτι που επιθυμούμε όλες οι γυναίκες ακόμη και εμείς που έχουμε κοντά. Και σου μιλάω εγώ, που παρόλο που είμαι λάτρεις των καρέ μαλλιών, -νομίζω πως φαίνεται και από το καρέ κούρεμα μου- πάντα θαυμάζω σε μία γυναίκα, τα υγιή και μακριά μαλλιά. Επίσης, πέρα το ότι έχεις άπειρες δυνατότητες για να δημιουργήσεις τα πιο extreme look, ακόμη και κάτω να τα αφήσεις θα είναι από μόνα τους εντυπωσιακά.

https://www.instagram.com/p/CqxCahjoiFG

Πανάδες: Για να απαλλαγείς από αυτές, χρειάζεσαι συνέπεια και… έναν ορό

Παρόλα αυτά, πολλές κοπέλες προσπαθούν να μακρύνουν τα μαλλιά τους χωρίς να βλέπουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μήπως όμως δεν ακολουθούν τα σωστά βήματα; Το καθημερινό styling ή το βούρτσισμα είναι μερικές από τις συνήθειες οι οποίες ταλαιπωρούν τα μαλλιά. Αν θέλεις μακριά μαλλιά ήρθε η ώρα να ενσωματώσεις στη daily routine σου τα παρακάτω beauty tips.
Να προσθέσω εδώ, ότι εσύ που έχεις κοντά μαλλιά σαν της Chiara Ferragni μην περιμένεις να μακρύνουν τα μαλλιά σου σαν της Kim Kardashian. Θέλει υπομονή και προσπάθεια!
Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;


Long & Healthy Hair

1. Χρησιμοποίησε μία βούρτσα που ξεμπερδεύει τα μαλλιά

Τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας (βίντεο)

Εσύ το γνώριζες, ότι τα βρεγμένα μαλλιά σπάνε πιο εύκολα; Εγώ πάντως όχι! Κι όμως το βούρτσισμα, ειδικά σε βρεγμένα μαλλιά είναι το πιο σημαντικό step. Αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να επιλέξεις μία βούρτσα, η οποία θα ξεμπερδεύει εύκολα τα μαλλιά, χωρίς να σπάει την τρίχα.
Extra tip: Για να αποφύγεις το σπάσιμο, πρώτα ξεμπερδεύεις τις άκρες των μαλλιών και στο τέλος ανεβαίνεις προς την κεφαλή.

2. Πίνε άφθονο νερό

https://www.instagram.com/p/CTNHWuTF1fn

Πόσα ποτήρια νερό πίνεις μέσα στη μέρα σου; Από ότι φαίνεται, το να πίνεις άφθονο νερό κάνει καλό και στην υγεία των μαλλιών σου. Το νερό βοηθάει στην πρόληψη της εύθραυστης υφής των μαλλιών και ενισχύει το τριχωτό της κεφαλής. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχεις λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσεις ξηρότητα, κνησμό και πιτυρίδα. Μην ξεχνάς, πως όλα ξεκινούν από τη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής.

Be your own hair hero! Tips για να υιοθετήσεις τις τάσεις της άνοιξης στο χρώμα μόνη σου στο σπίτι

3. Χρησιμοποίησε σατέν μαξιλαροθήκες

taisiia-shestopal-mqHjCth7bTU-unsplash.jpg

Μπορεί να σου φαίνεται αστείο, αλλά η βαμβακερή από την σατέν μαξιλαροθήκη έχει μεγάλη διαφορά. Έχει αποδειχθεί ότι μία σατέν μαξιλαροθήκη, αποτρέπει το σπάσιμο και διατηρεί δυνατά τα μαλλιά. Στη σατέν επιφάνεια υπάρχει λιγότερη τριβή, που σημαίνει λιγότεροι κόμποι, οι οποίοι οδηγούν στο σπάσιμο της τρίχας. Μπορώ να πω ότι με έβαλε σε σκέψεις το συγκεκριμένο tip...

4. Προστάτεψε τα μαλλιά σου από τη θερμότητα

element5-digital-QJtyomGCYGw-unsplash.jpg


Μπορεί να έχεις βαρεθεί να το ακούς, αλλά η προστασία των μαλλιών σου από τα εργαλεία styling είναι το πιο σημαντικό βήμα. Τα σπρέι κατά της θερμότητας δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου. Τα θερμαντικά εργαλεία με την πάροδο του χρόνου καταστρέφουν την τρίχα και εμφανίζουν ψαλίδα στα μαλλιά.

5. Απέφυγε τα φιλαριστά κουρέματα

https://www.instagram.com/p/Cmwu0LYO3QY

Μπορεί τα φιλαριστά μαλλιά να είναι το hair trend που έχει έρθει ανανεωμένο από τα ‘90s, ωστόσο, εσύ που θέλεις απεγνωσμένα να μακρύνεις τα μαλλιά σου, είναι καλύτερα να μην επιλέξεις το συγκεκριμένο κούρεμα. Γιατί; Γιατί, είναι πιο εύκολο να εμφανίσουν ψαλίδα τα φιλαριστά μαλλιά, παρά τα μαλλιά που έχουν όλα το ίδιο μήκος. Η ψαλίδα οδηγεί στο σπάσιμο της τρίχας με αποτέλεσμα να καθυστερούν τα μαλλιά, να μακρύνουν.
Ελπίζω να σε βοηθήσουν τα παραπάνω beauty tips. Καλά αποτελέσματα!

Beauty items που αξίζουν μία θέση στο νεσεσέρ σας για ένα αυθεντικό clean girl look