Λέρωσες με foundation τα ρούχα σου; Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να το αφαιρέσεις

Ευαγγελία Αλπίδου
Λέρωσες με foundation τα ρούχα σου; Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να το αφαιρέσεις

Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσεις χρήματα, γιατί θα απαλλαγείς μία για πάντα από το καθαριστήριο. 

Έφτιαξες τα μαλλιά σου, βάφτηκες και φόρεσες την αγαπημένη σου μπλούζα. Ξαφνικά συνειδητοποιείς, ότι το makeup σου έχει δημιουργήσει έναν τεράστιο λεκέ στο ρούχο που φόρεσες. -Καταστροφικό! Έχει συμβεί σε όλες μας- Τι κάνεις; Το βάζεις στην άκρη για να το πας στο καθαριστήριο; Η απάντηση είναι όχι!

Υπάρχουν υλικά που υπάρχουν μέσα στο σπίτι, τα οποία μπορούν να εξαφανίσουν τους λεκέδες που δημιουργούνται από το makeup. Με αυτόν τον τρόπο τα ρούχα θα είναι συνέχεια καθαρά, ενώ θα εξοικονομήσεις χρήματα που σε άλλη περίπτωση θα πήγαινες τα ρούχα στο καθαριστήριο ή στη χειρότερη θα αγόραζες καινούργια σε περίπτωση που το foundation δεν βγει. -Και φαντάσου να είναι το αγαπημένο σου μπλουζάκι, που θα το ξανά βρεις;-

350426221_271352685303747_3685151624219598378_n.jpg

@maryphillips

Μην απελπίζεσαι! Παρακάτω έχω συγκεντρώσει ένα-ένα τα steps τα οποία θα εξαφανίσουν μία για πάντα το makeup από τα ρούχα σου. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Υγρό foundation

Εκείνη την ώρα που πιέζεις το υγρό foundation πάνω στο χέρι σου... Τσουπ! Πετάγεται λίγο από το προϊόν πάνω στο ρούχο σου. Μην πανικοβάλλεσαι! Βγάλε προσεκτικά το ρούχο για να μην το λερώσεις και σε άλλο σημείο και πάρε το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείς στο πλυντήριο. Τοποθέτησε λίγο από το υγρό απορρυπαντικό πάνω στον λεκέ και τρίψε το σημείο για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια άστο να μουλιάσει μέσα σε νερό και βάλτο κανονικά στο πλυντήριο να πλυθεί. Voilà! Ο λεκές έχει εξαφανιστεί!

357027743_836835964439023_5548787046982119218_n.jpg

@camilamorrone

Πούδρα

Έχεις πάρει στα χέρια σου την πούδρα για να κλειδώσεις το μακιγιάζ σου και χωρίς να το αντιληφθείς έχει πέσει σκόνη από το makeup στο φόρεμά σου. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Θα σου πω εγώ, παίρνεις το μικκυλιακό νερό που χρησιμοποιείς στο ντεμακιγιάζ σου και μουλιάζεις τον λεκέ μέσα σε αυτό για 15 λεπτά (μπορείς να τοποθετήσεις το μικκυλιακό νερό μέσα σε ένα μπολ). Τέλος, μπορείς να το τοποθετήσεις στο πλυντήριο, για να είσαι σίγουρη ότι δε θα ξανά δεις ποτέ ξανά τον λεκέ.

Foundation με βάση το λάδι

Το foundation με βάση το λάδι μπορεί να εξαφανιστεί μέσα σε λίγα λεπτά με τη βοήθεια ενός bar soap. Αυτό που θα χρειαστεί είναι να τρίψεις το σημείο που έχει τον λεκέ με την μπάρα σαπουνιού και άφησέ χωρίς να αφαιρέσεις το προϊόν για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, τοποθέτησε το ρούχο αμέσως, μέσα στο πλυντήριο. Έτοιμο!

Extra tips: Καλό είναι να πλένεις τα ρούχα με ζεστό νερό, γιατί βοηθάει καλύτερα στην αφαίρεση των λεκέδων. Επίσης, αν είναι λευκό το ρούχο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λίγη ποσότητα χλωρίνης και να τρίψεις τοπικά τον λεκέ. Τέλος, φρόντισε να ολοκληρώνεις πρώτα το μακιγιάζ σου και στη συνέχεια να φοράς τα ρούχα σου. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσεις τις πιθανότητες να λερωθείς με makeup.