DIY μάσκα ομορφιάς με βρώμη! Πες αντίο στο ξηρό και ερεθισμένο δέρμα

DIY μάσκα ομορφιάς με βρώμη! Πες αντίο στο ξηρό και ερεθισμένο δέρμα

Αυτά τα τρία υλικά θα σου χαρίσουν μία επιδερμίδα λαμπερή, ενυδατωμένη και γεμάτη ζωντάνια. 

Επιτέλους Σάββατο! Μετά από μία ατέλειωτη εβδομάδα, ήρθε το weekend! Και τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι μία καλή ευκαιρία για να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Φτιάξε ένα λαχταριστό πρωινό για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα σου, βάλε την αγαπημένη σου μουσική να ακούγεται στο laptop και κάνε ένα χαλαρωτικό beauté, το οποίο θα σε αποφορτίσει και θα σε αναζωογονήσει. Μία μάσκα ομορφιάς, είναι αρκετή για να το πετύχει αυτό!

Εκεί που είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις την skincare routine, συνειδητοποιείς ότι σου έχουν τελειώσει οι μάσκες ομορφιάς. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου, υπάρχει λύση! Θα φτιάξεις εσύ μία μάσκα ομορφιάς με υλικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις λεφτά και θα ξέρεις ακριβώς τι προϊόντα χρησιμοποίησες πάνω στην επιδερμίδα σου. Το κύριο συστατικό που θα χρειαστείς είναι η βρώμη, το δημητριακό που τρως στο πρωϊνό σου.

Ποια είναι τα οφέλη της βρώμης στην επιδερμίδα;

pexels-vie-studio-7421205.jpg

Η βρώμη περιέχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που καταπραΰνουν τον κνησμό, το ξηρό κα ερεθισμένο δέρμα. Επιπλέον, από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, η επιδερμίδα φαίνεται λαμπερή και βαθιά ενυδατωμένη. Όλα αυτά, κάνουν τη βρώμη ιδανικό συστατικό για μάσκες προσώπου. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ακριβώς τα υλικά που θα χρειαστείς για να δημιουργήσεις μία μάσκα ομορφιάς.

Βρώμη - Γάλα - Μέλι

Όπως έχεις καταλάβει για αυτήν τη μάσκα θα χρειαστείς τρία υλικά. Βρώμη, γάλα και μέλι. Σε ένα μπολ τοποθέτησε 2 κ.σ βρώμη (είτε σε μορφή σκόνης, είτε ακατέργαστη) και πρόσθεσε 2 κ.σ γάλα και 1 κ.σ μέλι και ανακάτεψε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους. Τοποθέτησε το μείγμα στο πρόσωπό σου για 15 λεπτά και αφαίρεσε στη συνέχεια τη μάσκα με χλιαρό νερό. Σε όλη αυτή την διαδικασία μπορείς να ακούσεις το αγαπημένο σου podcast και να χαλαρώσεις. Με το που αφαιρέσεις το μείγμα η επιδερμίδα σου θα δείχνει πιο λαμπερή, γεμάτη ζωντάνια, ενώ θα έχεις την τέλεια επιδερμίδα για τις εξόδους του weekend.

pexels-cottonbro-studio-4004122-(2).jpg

Παρακάτω έχω συγκεντρώσει μερικά ακόμα TikTok videos, με μάσκες ομορφιάς από βρώμη. Εσύ ποια θα χρησιμοποιήσεις;