Αντίο φριζαρισμένα μαλλιά! 3 οφέλη που χαρίζει το μηλόξυδο στη hair care routine

Ευαγγελία Αλπίδου
Αντίο φριζαρισμένα μαλλιά! 3 οφέλη που χαρίζει το μηλόξυδο στη hair care routine

Το μηλόξυδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους του τύπους μαλλιών και να χαρίσει πλούσια οφέλη. Είναι το boost που ψάχνεις για τα μαλλιά σου πριν τις γιορτές. 

Λίγο πριν τις γιορτές όλες έχουμε ανάγκη από μία ανανέωση στην εμφάνισή μας. Ένα φρεσκάρισμα στο χρώμα των μαλλιών, ένα κούρεμα που θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και ένα glam manicure είναι αρκετά για να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό.

Μπορεί το honey blonde και τα babylights να δημιουργούν ένα μοναδικό εφέ και να κάνουν τα μαλλιά να λάμπουν σαν φύλλα χρυσού, αλλά είναι τεχνικές οι οποίες χωρίς τη σωστή φροντίδα μπορούν να φθείρουν την τρίχα. Για παράδειγμα, πόσες φορές σου έχει τύχει να έχεις βάψει τα μαλλιά σου και αντί να λάμπει το χρώμα, να φαίνεται θαμπό και ταλαιπωρημένο; Για να μην συμβεί το ίδιο, λοιπόν, και φέτος και νιώσεις ότι «πέταξες» τα λεφτά σου, σου έχουμε ένα μυστικό το οποίο είναι θαυματουργό!

Ujoh-clp-S23-012.jpg

Εκτός από τις μάσκες και τα hair serum που αναζωογονούν τα μαλλιά και τους προσφέρουν θρέψη και ενυδάτωση, υπάρχει ένα προϊόν το οποίο βρίσκεται σε κάθε σπίτι και μπορεί να χαρίσει στα μαλλιά πλούσια οφέλη. Αυτό το προϊόν είναι το μηλόξυδο. Πολύ σωστά! Το μηλόξυδο εκτός από τη σαλάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο λούσιμο των μαλλιών.

Προσοχή! Το μηλόξυδο είναι αρκετά σκληρό για τα μαλλιά και δεν συνιστάται να χρησιμοποιείται μόνο του. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τοποθετήσεις τρεις κουταλιές μηλόξυδο μέσα σε ένα μικρό hair spray και να συμπληρώσεις με τρία φλιτζάνια νερό. Στη συνέχεια, κούνησε καλά τη συσκευασία και ψέκασε σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών σου, από τις ρίζες έως τις άκρες. Τέλος, ξέπλυνε τα μαλλιά και εφάρμοσε τα υπόλοιπα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιείς στο λούσιμο.

pexels-olia-danilevich-5471920.jpg

Αντίο πιτυρίδα, φαγούρα και ξηροδερμία

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμούς για το πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου με το μηλόξυδο, καθώς τα συστατικά του δεν επηρεάζουν το PH και τα έλαια του τριχωτού της κεφαλής. Παρόλα αυτά, συνιστάται για όλους τους τύπους μαλλιών μία φορά την εβδομάδα. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β, σε βιοτίνη, σε φολικό οξύ και σε βιταμίνη C, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθάει τα μαλλιά που έχουν πιτυρίδα, ενώ ανακουφίζει από την φαγούρα και την ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής.

Τέλος, το μηλόξυδο, δίνει λάμψη στα μαλλιά και καταπολεμά το φριζάρισμα. Με πιο απλά λόγια, το μηλόξυδο θα σε κάνει να πεις αντίο στα θαμπά και ταλαιπωρημένα μαλλιά πριν τις γιορτές.