Classy red: Όλα τα βήματα για το τέλειο γιορτινό μακιγιάζ από τον makeup artist, Τάκη Μαυριγιαννάκη

Ευαγγελία Αλπίδου
Classy red: Όλα τα βήματα για το τέλειο γιορτινό μακιγιάζ από τον makeup artist, Τάκη Μαυριγιαννάκη

Ένα-ένα τα steps για ένα σύγχρονο και μοντέρνο μακιγιάζ που θα ταιριάξει με όλα τα festive looks. 

Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να περιμένω τα Χριστούγεννα με μεγάλη ανυπομονησία. Εκτός από τα δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα γλυκά με τα οποία μοσχοβολούσε όλο το σπίτι, μου άρεσε να βλέπω τη μητέρα μου να φοράει λαμπερά ρούχα με χρυσές και ασημένιες λεπτομέρειες και να τονίζει τα χείλη της με ένα κατακόκκινο κραγιόν που φώτιζε όλο το χαμόγελο της.

Ένα μακιγιάζ γεμάτο αναμνήσεις

Αυτή η εικόνα με τα κόκκινα, καλοσχηματισμένα χείλη έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου και την έχω συνδυάσει άρρηκτα με τις γιορτινές μέρες. Το κόκκινο κραγιόν το αγαπώ γιατί εκτός το ότι μου θυμίζει την μητέρα μου, είναι μία all time classic επιλογή που μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα. Φέτος, λοιπόν, αποφάσισα να πάω το μακιγιάζ της μαμάς μου ένα level παραπάνω. Ήθελα να προσθέσω πιο σύγχρονες πινελιές και εκτός από τα χείλη, να τονίσω το βλέμμα μου. Για να το πετύχω αυτό, απευθύνθηκα στον makeup artist, Τάκη Μαυριγιαννάκη, για να μου δείξει όλα τα βήματα ένα προς ένα για το απόλυτο classy red makeup το οποίο θα γίνει ένα με όλα τα festive looks.

403408886_1436828403912770_3819857634470628416_n.jpg

Less is more αισθητική

Ο Τάκης, είναι λάτρης της less is more αισθητικής. Δεν του αρέσουν οι υπερβολές και ξέρει να αναδεικνύει με απαλές υφές τα φυσικά χαρακτηριστικά της κάθε γυναίκας. Το πρώτο πράγμα που κάναμε, λοιπόν, ήταν να δημιουργήσουμε μια σωστά ενυδατωμένη και αψεγάδιαστη βάση. Στη συνέχεια δώσαμε σχήμα στα φρύδια τα οποία αποτελούν την κορνίζα του προσώπου και ξεκινήσαμε να δημιουργούμε ένα διακριτικό smokey eye σε σαμπανιζέ αποχρώσεις. Το trick με το μαύρο μολύβι στην εσωτερική γωνία του ματιού, τόνιζε το σχήμα και χάριζε ένα εφέ με φορά προς τα επάνω. Και τέλος, το κόκκινο κραγιόν! Το μολύβι χειλιών είναι το μυστικό για καλοσχηματισμένα χείλη, αλλά και μεγαλύτερης διάρκειας του χρώματος. Το κόκκινο κραγιόν ήταν το extra touch που φώτισε αμέσως τον λευκό τόνο της επιδερμίδας μου, ενώ ερχόταν σε αρμονία με το έντονο smokey eye look και την clean βάση.

Νομίζω, πως το classy red makeup look του makeup artist, Τάκη Μαυριγιαννάκη, είναι ένα chic και διαχρονικό μακιγιάζ με σύγχρονες και μοντέρνες πινελιές οι οποίες ταιριάζουν με όλα τα smarkle ρούχα των γιορτών, ενώ μπορούν να αναδείξουν την θηλυκότητα και τον δυναμισμό που κρύβει η κάθε γυναίκα μέσα της. Ε, ναι λοιπόν, με τη βοήθεια του αγαπημένου μου makeup artist, Τάκη Μαυριγιαννάκη, κατάφερα να πάω το μακιγιάζ της μητέρας μου σε ένα level up. Δες στο παρακάτω Youtube βίντεο ένα-ένα τα βήματα που ακολουθήσανε για να πετύχεις και εσύ μόνη σου το πιο chic μακιγιάζ των γιορτών. Μην φεύγεις! Δεν θα σε άφηνα έτσι!

Στην παρακάτω gallery θα βρεις μερικά beauty items τα οποία λατρεύω να χρησιμοποιώ ξανά και ξανά στα glam beauty looks μου. Ρίξε μία ματιά…